ilginç yayın problemi

L Çevrimdışı

lolman

Aktif Üye
26 May 2018
549
40
Son bir haftadır yoğun yağmur yağıyor. Tv de bazı kanalların çekmediğini farkettim. LNB eskimiş onu değiştirdim fakat değişen hiçbirşey olmadı. televizyonu sıfırladım gene aynı kanallar yok.
Frenkanslarını tek tek girmeme rağmen

KANAL D Hd yayını çekmiyor sinyal almıyor bulamıyor. fakat sd yayını çekiyor ( bildiğim kadarıyla cnn turk de kanal d ile aynı bantta bulunuyor o da bulunamıyor )
Fox hem Hd yok hem de sd yayını yok
ATv Hem Hd var hem de sd yayın var

Toplamda 3-4 tane Hd yayın var

Yıllar önce başıma birşey gelmişti. Aynı bu şekilde uydu cihazım bozulmuştu. Daha sonra tunerin bazı bantlarının yandığını sadece belirli kanalları gösterdiğini söylemişlerdi . Tekrar aynı sorun olabilir mi ? Tv dahili uydu alıcısı

Son düzenleme:
L Çevrimdışı

lolman

Aktif Üye
26 May 2018
549
40
Lnb değiştirdim eskimişti yenilemiş oldum. Yayınlar hala gelmedi. Televizyonu başka bir yere götürdüm orda çanak antende denedim kanallar çalışıyordu. Daha sonra küçük bir tvyi sorun olan odaya götürdüm orada denedim kanallar çalışıyordu bir sorun yoktu. Sorunu bir türlü çözemedim. Daha sonra farkettim tv tunerinin girişi biraz oynuyordu hafif hareket ettirdim yayınlarlarda gelip gitme olmaya başladı sonra tv nin içini açtım baktım tuner yeri daha önce arıza yapmış tamir görmüş sanırım. Orasını iyice lehimledim sağlamlaştırdım. Daha sonra başka bir yerde 1 saat kadar test ettim tüm kanallar çalışıyordu. Tv yi sorun olan odaya götürdüm bağladım orada da tüm kanallar geldi fakat 5 dk sonra geri eskisi gibi oldu bazı kanllar var bazıları yok. söktüm tvyi diğer odaya tekrar götürdüm tekrar 1 saat daha test ettim kanllar açıkken tuneri filan oynattım hiçbir şekilde kanallar gitmedi. Sorunun içinden çıkamadım.

photo_2025-01-05_02-20-02.jpg

Son düzenleme:
teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,736
65
Lnb değiştirdim eskimişti yenilemiş oldum. Yayınlar hala gelmedi. Televizyonu başka bir yere götürdüm orda çanak antende denedim kanallar çalışıyordu. Daha sonra küçük bir tvyi sorun olan odaya götürdüm orada denedim kanallar çalışıyordu bir sorun yoktu. Sorunu bir türlü çözemedim. Daha sonra farkettim tv tunerinin girişi biraz oynuyordu hafif hareket ettirdim yayınlarlarda gelip gitme olmaya başladı sonra tv nin içini açtım baktım tuner yeri daha önce arıza yapmış tamir görmüş sanırım. Orasını iyice lehimledim sağlamlaştırdım. Daha sonra başka bir yerde 1 saat kadar test ettim tüm kanallar çalışıyordu. Tv yi sorun olan odaya götürdüm bağladım orada da tüm kanallar geldi fakat 5 dk sonra geri eskisi gibi oldu bazı kanllar var bazıları yok. söktüm tvyi diğer odaya tekrar götürdüm tekrar 1 saat daha test ettim kanllar açıkken tuneri filan oynattım hiçbir şekilde kanallar gitmedi. Sorunun içinden çıkamadım.

photo_2025-01-05_02-20-02.jpg
Senin "lehimi tazeledim" dediğin yer ,lnb girişinin olduğu lehim mi :alala

L Çevrimdışı

lolman

Aktif Üye
26 May 2018
549
40
Senin "lehimi tazeledim" dediğin yer ,lnb girişinin olduğu lehim mi :alala
evet o kısım sallanıyordu. Bende lehimi erittim iyice tekrar sabitledim. Tv'nin ilk kullanıcısı olmadığım için daha önce tamir gördü mü bilmiyorum.
Resimdeki dokunulmamş hali . Sanki önceden bir işlem uygulanmış gibi. Fabrikadan bu şekilde çıkar mı bilmiyorum

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,228
evet o kısım sallanıyordu. Bende lehimi erittim iyice tekrar sabitledim. Tv'nin ilk kullanıcısı olmadığım için daha önce tamir gördü mü bilmiyorum.
Resimdeki dokunulmamş hali . Sanki önceden bir işlem uygulanmış gibi. Fabrikadan bu şekilde çıkar mı bilmiyorum
Lnb girişi işlem görmüş fabrikadan bu şekilde çıkmaz. Yazdıklarınıza göre yayınlar tekrar gitti dediğiniz odanın kablosunda sorun var. Binada santral varsa santralin o çıkışında sorun vardır. Boş farklı bir çıkışa bağlantı yapın.

Geri
Üst Alt