İdeal TV Yüksekliği Hakkında

M Çevrimdışı

mkd3441

Yeni Üye
9 Şub 2018
7
Merhabalar 

Büyük ekran tvlerin hayatımıza girmesiyle televizyon izleme alışkanlıklarımız neredeyse tümüyle değişti. Bunun sonucu olarak bu ürünlerden yüksek verim almak için belirli standartlar geliştirildi. 

İnternette araştırdığım kadarıyla tvlerin boyutlarına göre izleme mesafeleriyle alakalı bir çok makale mevcut fakat bu tvlerin yerden ne kadar yüksekte olması gerektiği hakkında memnun edici bir şey bulamadım. 

Tv sehpalarının üzerine koyduğumuzda pek yüksekte olmayan tvleri duvara monte ettiğimizde tv sehpalarına göre daha yüksekte monte ediyoruz.

Anladığım kadarıyla bu iş biraz tecrübe ve kullanım zevkiyle alakalı bir durum. Acaba tvlerin yerden ne kadar yüksek olması gerektiği hakkında fikirlerinizi alabilir miyim ?

Bir başka ifadeyle 2 metre mesafede tv izlemek için ideal bir yüksekliği ne kadar olmalıdır ?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Oturma düzeninize, Koltuk yüksekliğinize ve hatta sizin boyunuzun kaç cm olduğuna göre dahi değişken olan bu durum için aslında doğru olanı SABİT bir rakam vermemektir.

Ancak nedense forum ortamlarında ''Bu işi en iyi ben bilirim'' edasında olan bir çok arkadaşım oturup bu konuda matematiği yeniden boyutlandırıp neredeyse bilimsel makale yazıyor. 

Genel geçer ortalama benim kurduğum tv lerin taban yüksekliği (Ekrana göre değişmekle birlikte) 90 ile 130cm arasında değişir.

Buna paralel tüketicinin kendi talebi üzerine 170cm ye TV kurdum daha iki gün önce. Hem de 32''. Kesinlikle verimli izleyemeyecekler ancak ben resmi olarak görevimi yapıp uyardım ve bilgilendirdim. Bu noktadan sonrası kendilerine kalmış artık :)

TKartaL Çevrimdışı

TKartaL 

Süper Üye
5 Şub 2018
2,481
45
Bildiğim kadarıyla yukseklik tam göz hizasında olmalı diye biliyorum .ki mantıklı olanda budur diye düşünüyorum

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
tkartal' Alıntı:
Bildiğim kadarıyla yukseklik tam göz hizasında olmalı diye biliyorum .ki mantıklı olanda budur diye düşünüyorum

Evet doğr bilgi bu.

Oturma düzeninize göre, oturduğunuzda boynunuz yukar veya aşağıya, gözleriniz yukarı veya aşağıya değil tam düzlemde TV nin merkezi olacak şekilde dizayn edilmeli. Sonrasındaki esneklikler zaten sizin kaykılmanıza eya daha dik oturmanıza göre elbette ki değişkenlik gösterecektir ?

Geri
Üst Alt