Ibretlik ariza

M Çevrimdışı

muratavsar 

Aktif Üye
11 Ara 2022
89
53
Televizyon besleme kablosu uzatilmak isteniyor olmayacak şey işte tv fis kesiliyor ve burası önemli kablo birleştirilerek yanlış anlamadınız faz notur kısa devre sonra şebekeye bağlanıyor tek kabloyu diğer uçta boşta fişe takılıyor tam orayada faz denk geliyor sonuç tartışmaya açık yorumlarınızı bekliyorum ne olur.sonra ne olduğunu ben açıklayacağım henüz cihazi açmadım evin sigortası atıyor tv çalışıyor ama besleme rölesi tik tik ses geliyor

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Ustam anlamak için tekrar soruyorum kusura bakmayın. Faz ve nötr kabloları birbirine mi birleştirilmiş (Kısa devre)? Diğer uçta boşta diyorsunuz, toprak boşta bırakılarak birleştirilen tek ucu prize mi takmışlar? Eğer senaryo böyleyse TV nasıl çalışıyor?

M Çevrimdışı

muratavsar 

Aktif Üye
11 Ara 2022
89
53
Ustam anlamak için tekrar soruyorum kusura bakmayın. Faz ve nötr kabloları birbirine mi birleştirilmiş (Kısa devre)? Diğer uçta boşta diyorsunuz, toprak boşta bırakılarak birleştirilen tek ucu prize mi takmışlar? Eğer senaryo böyleyse TV nasıl çalışıyor?
Evin sigortası atıyor yanlış bağlantı fark edilip duzeltilince calsiyor fakat tv besleme olan role cekip bırakıyor tıktık

Kısaca tv ye iki uctanda faz giriyor

Cihaza sadece faz girişi olduğu için hiçbirşey olacağını sanmıyorum.!
Çünkü enerjinin akabileceği toprak yada nötr yok.

Atan sigorta mı kaçak akım mı.?
Bilmiyorum

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Bende sordum hatırlamıyor müşteri
Ustam orası kafamı karıştırdı zaten. Devre tamamlanmamış, akım yürümemiş. Sigorta nasıl atıyor, röle nasıl hasar görüyor? Deseniz ki nötr e toprağı soktular, bu sefer yine olmaz, devre tamamlamaz. Prizdeki faza toprağı soktular, nötre birleşen kablo denk geldiyse o zamanda KAR atar.

Siz de biliyorsunuz, birleştirme olmasa da nötr ü faza fazı nötre taksalar bu seferde kartta zaten düzeltme var yine TV normal çalışır.

M Çevrimdışı

muratavsar 

Aktif Üye
11 Ara 2022
89
53
Ustam orası kafamı karıştırdı zaten. Devre tamamlanmamış, akım yürümemiş. Sigorta nasıl atıyor, röle nasıl hasar görüyor? Deseniz ki nötr e toprağı soktular, bu sefer yine olmaz, devre tamamlamaz. Prizdeki faza toprağı soktular, nötre birleşen kablo denk geldiyse o zamanda KAR atar.

Siz de biliyorsunuz, birleştirme olmasa da nötr ü faza fazı nötre taksalar bu seferde kartta zaten düzeltme var yine TV normal çalışır.
Pazartesi olsun hasar nedir yazacağım

anten kablosunun kılcal telleri devreyi tamamlamış olabilir.
Kesinlikle aynı fikirdeyim

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Uzatma yaptıkları kablo 4 uçlu klimalar kullanılan kablodan kırmızı mavi birleştirmişler siyahları bilestirmisler öyle bağlamışlar oysa fis de ters bağlı tabikide
Bir de antigron yani. Biz kullanmaya bulamıyoruz antigronu. :clap2

Ama ustam şimdi böyle yapanlar olmasa ustalar ne ekmek yiyecek? Gerçi cılkını da çıkarmamak lazım ama.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Televizyon besleme kablosu uzatilmak isteniyor olmayacak şey işte tv fis kesiliyor ve burası önemli kablo birleştirilerek yanlış anlamadınız faz notur kısa devre sonra şebekeye bağlanıyor tek kabloyu diğer uçta boşta fişe takılıyor tam orayada faz denk geliyor sonuç tartışmaya açık yorumlarınızı bekliyorum ne olur.sonra ne olduğunu ben açıklayacağım henüz cihazi açmadım evin sigortası atıyor tv çalışıyor ama besleme rölesi tik tik ses geliyor
Okumadan yazayım ,bilmece gibi bu soru ,tv kablosundaki fiş kesiliyor ,şimdi bir kablo daha var ,o kablo da kesiliyor ,faz+nötr kısa devre oluyor ve şebekeye bağlanıyor(şebeke denilen 220 v duvar prizi sanırım :) ), uzatmanın diğer ucu boşta ve fişe takılıyor ve o da faz'a denk geliyor ve her takılışta yanlış anlamadıysam evin sigortasını attırıyor :kiskis bu arada tv çalışıyor ve beslemedeki röle kontakları tabiri caizse çekip bırakıyor :hihi
Sevgili murat, bunu gözümle görmem lazım desem kızacaksın bana ki sen de karşı tarafa kızmışındır mutlaka (içinden) ,bizim orkestrada bir arkadaşımız vardı,bas gitarcımız , bir düğünde ben ona gülmekten ne çalabilmiş ne de şarkımı söyleyebilmiştim tabii çok farklı bir olay iki durum ama aynen o günkü olay aklıma geldi bastım kahkahayı :haha1

Geri
Üst Alt