Home Assistant / Vestel Smart Tv Entegrasyonu

T Çevrimdışı

Tabiiİlmühün 

Aktif Üye
24 Kas 2022
90
45
Arkadaşlar selam, Evde ufak çaplı bir Home Assistant kurulumu yaptım.
Vestel Smart Tv sahibiyim 17MB180E anakartlı bir tv. Normal şartlarda Google vs. gibi uygulamalar yok malumunuz. Ancak yine bu forumda eskiden bir arkadaşın yazısından yola çıkarak arattırma yaptım ve böyle bir buldum. Konu hakkında bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlardan destek rica ederim. Neticede ikisi de Local çalışıyor ve sınırlı da olsa Tv de Telefon desteği var.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Şimdi konunun ağzımı sulandırmasını bir yana alalım. :) Home assistant hangi kapsamda, yani raspberry v.b. bir sistemle mi kurdunuz, yoksa google home asisstant orijinal ekipmanıyla mı? IR verici, alıcı sistemleri var mı? TV entegrasyonuyla yapmayı, uygulamayı düşündüğünüz özellikler, komut seti nedir?

T Çevrimdışı

Tabiiİlmühün 

Aktif Üye
24 Kas 2022
90
45
Şimdi konunun ağzımı sulandırmasını bir yana alalım. :) Home assistant hangi kapsamda, yani raspberry v.b. bir sistemle mi kurdunuz, yoksa google home asisstant orijinal ekipmanıyla mı? IR verici, alıcı sistemleri var mı? TV entegrasyonuyla yapmayı, uygulamayı düşündüğünüz özellikler, komut seti nedir?
slowfood slowfood hocam henüz bende yeniyim :) Eski bir ThinClient benzeri cihaz vardı elimde. Normal x86 bir cihaz, SSD takarak direkt onun üzerine kurdum. Pi maliyetim olmadı. Wifi yerine modemin yanına konumlandırarak kablolu bağlantı sağladım. Genelde Tuya uyumlu anahtar, kamera vb. şeyler vardı hepsini entegre ettim. Klimalar falan derken TV yi edemedim, edebilirsem kapı çaldığında görüntüyü TV ye yansıtmak, yada TV üzerinden bir şeyler oynatmak gibi şeyler düşünüyorum. IR cihazı almadım, çünkü TV yi aç kapat kanal değiştirin ötesine gitmeyecek işime yaramazdı. Birde TV açık mı, kapalı mı göremeyecektim. Bunları zaten Smart Center üzerinden yapabiliyorum.

panel6654fdd08fa43230.jpg

Son düzenleme:
slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
slowfood slowfood hocam henüz bende yeniyim :) Eski bir ThinClient benzeri bir cihaz vardı elimde. Normal x86 bir cihaz, SSD takarak direkt onun üzerine kurdum. Pi maliyetim olmadı. Wifi yerine modemin yanına konumlandırarak kablolu bağlantı sağladım. Genelde Tuya uyumlu anahtar, kamera vb. şeyler vardı hepsini entegre ettim. Klimalar falan derken TV yi edemedim, edebilirsem kapı çaldığında görüntüyü TV ye yansıtmak, yada TV üzerinden bir şeyler oynatmak gibi şeyler düşünüyorum. IR cihazı almadım, çünkü TV yi aç kapat kanal değiştirin ötesine gitmeyecek işime yaramazdı. Birde TV açık mı, kapalı mı göremeyecektim. Bunları zaten Smart Center üzerinden yapabiliyorum.

panel6654fdd08fa43230.jpg
Güzeeel. Konu iyice keyiflenmeye başladı. Bu arada naçizane tavsiyem Modemin konumu güzel fakat yönü ters. :) Bildiğiniz gibi sinyal yoğunluğu aşağıya inecek şekilde çalıştığı için antenler yukarı bakarsa tadından yenmez.

Raspberry pi zaten örnek bir marka model. Sonuçta bu işi görebilecek herhangi bir donanım sorunu çözer ki çözmüş zaten. Yalnız github' daki dosyayı detaylı inceleyip sisteme entegrasyonunu çözmemiz lazım. Ayrıca TV' nin wake On LAN özelliği var mıydı? Sinyal gelince görüntü doğrudan devreye girer mi? Tetikleme komutlarını o uygulamayla verebilir miyiz? bunları çözmemiz lazım. Hemen Sayın teraspy teraspy Emmi' yi de etiketleyeyim. Sanırım bu gece vakit ayırırız beraberce bu işe.

T Çevrimdışı

Tabiiİlmühün 

Aktif Üye
24 Kas 2022
90
45
Güzeeel. Konu iyice keyiflenmeye başladı. Bu arada naçizane tavsiyem Modemin konumu güzel fakat yönü ters. :) Bildiğiniz gibi sinyal yoğunluğu aşağıya inecek şekilde çalıştığı için antenler yukarı bakarsa tadından yenmez.

Raspberry pi zaten örnek bir marka model. Sonuçta bu işi görebilecek herhangi bir donanım sorunu çözer ki çözmüş zaten. Yalnız github' daki dosyayı detaylı inceleyip sisteme entegrasyonunu çözmemiz lazım. Ayrıca TV' nin wake On LAN özelliği var mıydı? Sinyal gelince görüntü doğrudan devreye girer mi? Tetikleme komutlarını o uygulamayla verebilir miyiz? bunları çözmemiz lazım. Hemen Sayın teraspy teraspy Emmi' yi de etiketleyeyim. Sanırım bu gece vakit ayırırız beraberce bu işe.
Tavsiye için teşekkürler, çekimi çok iyi hiç eksiklik duymadım açıkçası. Github'a biraz baktım da dosyayı manuel atmam gerekiyor ve kod dizininde gördüğüm kadarıyla şifre yazılmıyor. Smart Center şifre istiyordu TV den, o kısım nasıl olur bilemedim. Uygulamadan ötürü sanırım TV tam olarak kapanmıyor, uyku modu gibi bir modda kalıyor. Birde Tuya üzerinden kullandığım Havit marka kameraların RSTP adreslerini öğrenmem lazım ama onu da bulamadım. Bir el atsak mı :)

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Tavsiye için teşekkürler, çekimi çok iyi hiç eksiklik duymadım açıkçası. Github'a biraz baktım da dosyayı manuel atmam gerekiyor ve kod dizininde gördüğüm kadarıyla şifre yazılmıyor. Smart Center şifre istiyordu TV den, o kısım nasıl olur bilemedim. Uygulamadan ötürü sanırım TV tam olarak kapanmıyor, uyku modu gibi bir modda kalıyor. Birde Tuya üzerinden kullandığım Havit marka kameraların RSTP adreslerini öğrenmem lazım ama onu da bulamadım. Bir el atsak mı :)
Havit kameraların kendi client yazılımı var mı? Bir ara onvif search benzeri bir ada sahip android üzerinden çalışan bir program kullanmıştım. Rstp adreslerini tarayıp bilgi veriyordu. Deneme şansınız oldu mu?

Bir de Havit kameraların model bilgisi nedir? Kendi service uygulamasından rstp adresleri düzenlenebilir.

Son düzenleme:
T Çevrimdışı

Tabiiİlmühün 

Aktif Üye
24 Kas 2022
90
45
Havit kameraların kendi client yazılımı var mı? Bir ara onvif search benzeri bir ada sahip android üzerinden çalışan bir program kullanmıştım. Rstp adreslerini tarayıp bilgi veriyordu. Deneme şansınız oldu mu?
Bir program denemedim hocam. Varsa tavsiye bir deneyelim. Havit'in Kendi yazılımı yok, direkt Tuya üzerinden çalıştığı için bu bilgileri almak sanırım zor olacak yada alamayacağım :uzgun

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Bir program denemedim hocam. Varsa tavsiye bir deneyelim. Havit'in Kendi yazılımı yok, direkt Tuya üzerinden çalıştığı için bu bilgileri almak sanırım zor olacak yada alamayacağım :uzgun
Bir de Havit kameraların model bilgisi nedir? Kendi service uygulamasından rstp adresleri düzenlenebilir.

T Çevrimdışı

Tabiiİlmühün 

Aktif Üye
24 Kas 2022
90
45
uygulamasını yükleyip ağınızdaki cihazları bir tarayın. Bakalım istenen bilgileri verecek mi?
slowfood slowfood hocam, bu Windows programı sanırım. İsimden yola çıkarak play store dan bir kaç program denedim. Rtsp adresini tam olarak verdimi bilmem ama görüntü aldım teşekkür ederim şifre olarak admin admin girdim :) Ses çalışmadı ama buna da razıyım. Altta görüntüleri paylaşıyorum. Bu adresleri HA da bir deneyeyim.

Screenshot_20230814-190815_Onvier.jpg
Screenshot_20230814-190109_Onvier.jpg

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881

Şöyle bir uygulama da var. Belki başhsettiğimiz protokol bilgilerini alabilir. Bu arada ses konusunu client yazılımı olarak ne kullanılacaksa oradan ayarlanması gerekir. Normalde bu cihazlarla gelen cd, flash disk gibi bir medya içinde yazılımı bulunur. Ya da cihaz üzerinde qr kod ile link vardır. Ona bir ulaşmaya çalışmak lazım. Eğer sayfa açılmazsa vpn ile denemek gerekir, malum çin siteleri.

T Çevrimdışı

Tabiiİlmühün 

Aktif Üye
24 Kas 2022
90
45

Şöyle bir uygulama da var. Belki başhsettiğimiz protokol bilgilerini alabilir. Bu arada ses konusunu client yazılımı olarak ne kullanılacaksa oradan ayarlanması gerekir. Normalde bu cihazlarla gelen cd, flash disk gibi bir medya içinde yazılımı bulunur. Ya da cihaz üzerinde qr kod ile link vardır. Ona bir ulaşmaya çalışmak lazım. Eğer sayfa açılmazsa vpn ile denemek gerekir, malum çin siteleri.
Bu da vardı hocam. İp şifre vs aldım da şimdi HA da nereye gireceğimi bulamadım :sirit

Screenshot_20230814-202037_Onvier.jpg

Geri
Üst Alt