Homatics Box R 4K Plus+TV+Sounbar Sorunları

E Çevrimdışı

efsaneromeo

Aktif Üye
23 Haz 2023
104
40
Merhaba,

Televizyon: TCL 65C735
Soundbar: HW-Q990D
TV Box: Homatics Box R 4K Plus

Homatics Box R 4K Plus yeni elime geçti. Soundbar'a bağladım. Soundbar ise TV ye bağlı. Bağlantılarda bir problem yok.

Yaşadığım bazı sorunlar

1-Mx player de 4k filme açtım. TrueHD desteklenmiyor uyarısı aldım sesi oynatmadı.
2-Aynı filmi VLC Playerda açtım Multi CH PCM yazıyor. 7.1 TruHD Atmos olduğu halde Atmos yazmıyor.
3-TV yi ilk aldığımda da aynı sorunu yaşamıştım. Siyah olan kısımlar yok kadar siyah. Örneğin siyah saçlı birinin saç telleri görünmüyor. Siyahi oyuncuların kafaları yok gibi. TV de ayalardan dinamik...vs diye şeyler vardı kapata kapata düzeldi. Şimdi Soundbardan görüntü aktardığım için midir nedir. O ayarlar çıkmıyor.
4-Dolby Vision filmleri açtım. Tamamında HDR yazdı. Dolby Vision yazmadı. Aynı şekilde Dolby Atmos da yazmadı. Amazon prime de film izledim ikisi de yazdı. Kodek mi yüklemeliyim?
5-Maus taktım çalıştı. Bir çok yerde çalışıyor. Bir çok yerde de maus işlevsiz. Düzeltilebilinir mi?
6-Kapatma açma tuşuna basılı tutunca yeniden başlat var. Komple nasıl kapatılıyor çözemedim.
7-USB'den film izlerken 1 saatlik filmde en az 10 kere ses 1 saniyeliğine gidiyor.

Yardımcı olunursa sevinirim.

Son düzenleme:
The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,295
Cihazı sanırım yeni almışsınız, cihaza güncelleme geldi mi? Her hangi bir güncelleme yaptınız mı? Cihazda hangi yazılım mevcut?

E Çevrimdışı

efsaneromeo

Aktif Üye
23 Haz 2023
104
40
Cihazı sanırım yeni almışsınız, cihaza güncelleme geldi mi? Her hangi bir güncelleme yaptınız mı? Cihazda hangi yazılım mevcut?
Evet cihaz yeni elime geçti. Android 12 olarak geldi. Güncelleme yapmadım. Güncellemeleri denetle dedim. Cihazın güncel olduğu yazdı.

Sonrasında Kodi'de MX Player'de falan 4k filmler açtım ileri geri sardım. Cihazda donmalar oldu. Ses gitti. Kapatıp açtım. Tekrar dondu ses gitti falan. Bu kadar basit ısınıp donacağını sanmıyordum. Sonuçta oyun oynamadım. Hepsi TV de yaptığım şeyler. TV hiç donmuyordu. Sonra cihazı iade için sıfırladım. Sonra her ne kadar Dolby Atmos yazmasa da "Multi CH PCM" kayıpsız ses verme olabileceğini düşündüm. Bunu TV ile alamazdım. Cihaz'a bir şans daha vermek için tekrar kurum yaptım. Bu sefer donmadı ses gitme olayı falan olmadı.

Multi CH PCM yazısı çıktığında kayıpsız ses verip Dolby Atmos olma ihtimali var mı? (öyleyse TV de neden Atmos yazmıyor)

Android kutuda da açık mı?
HDMI kablonuz iyi mi?

-Evet hocam. Kutuda da TV de de açık. Zaten Amazonda falan DV yazıyor. USB filmlerde HDR yazıyor. HDR+ yazdığı da oluyor. Atmos yazmıyor. Amazondan film izlerken Atmos yazıyor.
-Cihazdan Sounbar'a aktarım HDMI Soundbarın orjinal kablosu. 2.1 eArc destekliyor. Soundbardan TV ye olan HDMI çok pahalı fiyata aldığım çok kaliteli bir kablo. Atmos sesleri veriyor. Çeşitli testlerden geçti.

Hocam bir de bu cihazın her tarafı açık geldi. Ne bir naylon ne bir bandrol hiç bişe yok. Size de öyle mi geldi?

İçinden pil çıkmadı. sizin konuda mevcut pil. Pil önemli değil. Tenezzül etmeleri garibime gitti.

Ayrıca garanti belgesinde 10. ay işaretlenmiş. Ben daha yeni aldım. Satıcı iade ürün değil diyor. Bana yalan söylüyor gibi geldi.

Son düzenleme:
E Çevrimdışı

efsaneromeo

Aktif Üye
23 Haz 2023
104
40
Yabancı bir sited yazılan; (Google Çeviri)

Dosyada Infuse'da çalınan ne tür bir ses var?

Normal ARC, 5.1 kanala kadar kayıplı sesi (veya 2.0 kanal PCM'yi) destekler. Apple TV'nin bunu anladığına inanıyorum, bu yüzden bu durumda sizin için Dolby Digital'e geçiyor olabilir. Az bilinen bir gerçek, Apple TV'nin tüm sesleri Dolby Digital'e yeniden kodlama yeteneğine sahip olmasıdır, bu da yalnızca ARC'nin mevcut olduğu bu gibi durumlarda çok kanallı ses elde etmenize yardımcı olabilir. Örneğin: Infuse'da 5.1 DTS parçasını çalmak, cihazınızın Apple TV tarafından yeniden kodlanmış bir 5.1 Dolby Digital akışı almasına neden olabilir.

E-ARC kullanıyorsanız, Apple TV'den çok kanallı PCM'yi geçirme yeteneğine sahip olmalısınız.

Atmos çıkışı yalnızca E-AC3 dosyalarını oynatırken kullanılabilir (Apple TV sınırlaması), bu nedenle başka bir şey oynatıyorsanız, muhtemelen Atmos yerine normal PCM göreceksiniz.

E Çevrimdışı

efsaneromeo

Aktif Üye
23 Haz 2023
104
40
Ustalar yeni bir sorun daha çıktı. USB'den film izlerken 1 saatlik filmde en az 10 kere ses 1 saniyeliğine gidiyor. Sizde böyle bişe oldu mu? Bu cihaz arızalı mı?

E Çevrimdışı

efsaneromeo

Aktif Üye
23 Haz 2023
104
40
Hocam yanlışlıkla usb 2.0'a takmış olabilir misiniz?
Neden yanlışlık dediniz ki? Benim Televizyonlarımın tamamı 2.0 dı yıllardır izlerim böyle sorun yaşamadım.

Flash diskim 3.0. Cihazın hem 2.0 da hem de 3.0 da aynı sorunu yaşadım.

Yalnız Samsung 2 TB SSD'imden 1 saatlik dizi bölümü izledim bu sorunu yaşamadım. Flastan izleyince yaşadım.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,972
Yalnız Samsung 2 TB SSD'imden 1 saatlik dizi bölümü izledim bu sorunu yaşamadım. Flastan izleyince yaşadım.
Normal.
Flash depolamanın hızı yavaş kalmış.
USB 2.0 en fazla saniyede 40 megabyte aktarabiliyorken, USB 3.0 ise saniyede en fazla 500 megabyte veri aktarabiliyor.
Haliyle yüksek boyutlu bir film için yetersiz kalmış.
USB harddisk bile USB belleklerin çoğundan hızlıdır.
3.0 HDD ile 100 mb/sn hızları görürsünüz.

Flash depolama iyi bir model değilse, 10 15 mb gibi komik rakamları görür ki o da önbelleği dolana kadar.
Belirli bir aşamadan sonra hızı düşer ve sabitlenir.

E Çevrimdışı

efsaneromeo

Aktif Üye
23 Haz 2023
104
40
Normal.
Flash depolamanın hızı yavaş kalmış.
USB 2.0 en fazla saniyede 40 megabyte aktarabiliyorken, USB 3.0 ise saniyede en fazla 500 megabyte veri aktarabiliyor.
Haliyle yüksek boyutlu bir film için yetersiz kalmış.
USB harddisk bile USB belleklerin çoğundan hızlıdır.
3.0 HDD ile 100 mb/sn hızları görürsünüz.

Flash depolama iyi bir model değilse, 10 15 mb gibi komik rakamları görür ki o da önbelleği dolana kadar.
Belirli bir aşamadan sonra hızı düşer ve sabitlenir.
Hocam yanlış anlaşıldım sanırım. Taktığım Flash 3.0. cihazın hem 3.0 portundan hem de 2.0 portunda aynı sorun yaşadım.

Ben bu flash disk ile televizyonda yüzlerce film izledim yüksek boyutlu. TV'nin portu 2.0. problemin cihazdan kaynaklandığını düşünüyorum ama SSD ile izlerken neden aynı şey olmadı, bu kafama takıldı.

Geri
Üst Alt