Normalde vergi çıkmaması gerekiyor. Bir alttaki mesajda paylaşılan görseldeki gibi DDP (Delivery Duties Paid) gönderildiyse vergileri gönderici öder.Benim de yola çıkmış, Yun Express getiriyor bakalım. Vergi çıkmaz umarım.
Normalde vergi çıkmaması gerekiyor. Bir alttaki mesajda paylaşılan görseldeki gibi DDP (Delivery Duties Paid) gönderildiyse vergileri gönderici öder.Benim de yola çıkmış, Yun Express getiriyor bakalım. Vergi çıkmaz umarım.
Onu nereden anlayacağız?Normalde vergi çıkmaması gerekiyor. Bir alttaki mesajda paylaşılan görseldeki gibi DDP (Delivery Duties Paid) gönderildiyse vergileri gönderici öder.
Arkadaşın gönderdiği fotoğraf üzerinde işaretledim.Onu nereden anlayacağız?
PC'den girdim, YunExpress Registered Standard diyor.Arkadaşın gönderdiği fotoğraf üzerinde işaretledim.
Siz de takip linkinizden kontrol ettiğinizde aynı ibareyi görüyorsanız sorun olmaz diye ümit ediyorum.
YunExpress Registered Standard gönderim şeklinin kendisi vergi dahil gönderimdir.PC'den girdim, YunExpress Registered Standard diyor.
CC modu diye bir kısım vs yok.
Girilen koda tahsis etmiyorlar, %10 değil %5 diye biliyorum onu. Siteden kayıt oluşturuyorsun ve sana bir referans linki veriyorlar. O link üzerinden gidip cihazı satın alırlarsa %5 komisyon alıyorsun.Keşke düşse fiyatlar ,bakalım vergi çıkmassa (ki siz görüşmüştünüz çıkarsa dekont ile birlikte iade gerçekleştireceklerdi ) , Fiyat tartışması kendi lasman video altındaki yorumlarda görülüyor.80-100 $ arasında fiyat veriliyor.Ürün satışının çok olması gerekli bu fiyatlara gelmesi için ,Birde dikkatimi çekti "satış ortaklık politikası kodu " gördüm ,%10 girilen koda tahsis ediyorlar .Ben mi yanlış gördüm.
PTT vergi ister gibi geliyor.YunExpress Registered Standard gönderim şeklinin kendisi vergi dahil gönderimdir.
Sadece bu kargo sistemi ile hiç göndermediler, daha önce hep Yanwen > We World Express > Aras Kargo olarak gönderildi ve hiç sorun yaşanmadı.
Şimdi süreç Yun Express > PAL Express > burası belli değil. Yani Türkiye içinde paketi gümrükten hangi firma çekip getirecek o bilinmiyor. Büyük ihtimalle PTT olabilir bu firma diye düşünüyorum, ama sadece tahmin benimki.
Çok kafa karışıklığı olduğu için şuan Homatics tekrar Yanwen e gönderime döndüğünü söylüyor. Söyledikleri bu en azından.
İşte kafa karışıklığının nedenide tam olarak bu, normalde PTT vergi isteyemez. Çünkü paket kargolandığı anda vergilendirilmesi yapılıyor ve gönderen tarafından alıcı adına ödeniyor. Kimlik numarasıda bu yüzden isteniyor zaten. Yinede PTT bu yani güven vermiyorPTT vergi ister gibi geliyor.
Gümrükteki personel bakacak, bu TV kutusu diyecek ve ayıracak kenara muhtemelen.İşte kafa karışıklığının nedenide tam olarak bu, normalde PTT vergi isteyemez. Çünkü paket kargolandığı anda vergilendirilmesi yapılıyor ve gönderen tarafından alıcı adına ödeniyor. Kimlik numarasıda bu yüzden isteniyor zaten. Yinede PTT bu yani güven vermiyor
Üstünde Set Top Box yazacak, zaten üstünde ne yazıyorsa ona göre vergilendirilip gönderiliyor paket. 2-3 hafta mı naptın sen Umut uçak kalkınca ertesi gün burada, sabah gelirse akşam, akşam gelirse ertesi gün gümrükten çıkar ve teslim edecek firma tarafından alınır. Sonrada uzaklığa bağlı şekilde 1-2 günde sende.Gümrükteki personel bakacak, bu TV kutusu diyecek ve ayıracak kenara muhtemelen.
Yani ben öyle olacağını tahmin ediyorum.
Çünkü düz mantık hareket ediyorlar, inisiyatife dayalı hareket ediyorlar benim anladığım.
Umarım istemezler, hiç uğraşmak istemiyorum çünkü.
Uçağa yüklenmiş bakalım, bizim gümrükten geçmesi 2-3 hafta sürer herhalde.
3-5 güne elinde olur hadi hayırlı olsun..Gümrükteki personel bakacak, bu TV kutusu diyecek ve ayıracak kenara muhtemelen.
Yani ben öyle olacağını tahmin ediyorum.
Çünkü düz mantık hareket ediyorlar, inisiyatife dayalı hareket ediyorlar benim anladığım.
Umarım istemezler, hiç uğraşmak istemiyorum çünkü.
Uçağa yüklenmiş bakalım, bizim gümrükten geçmesi 2-3 hafta sürer herhalde.
HM BoX R Plus, Mecool Km2 Plus tan çok daha iyi bir cihazdır. Almışken Homatics alın, premium kumanda tamamen zevk işi. Birde ilerde tuner alırsanız çok işinize yarar.Merhaba…Televizyonumda herhangi bir smart vs. özelliği bulunmuyor.Forumda yaptığım araştırmalar sonucunda iki model arasında kaldım. Homatics Box R 4K Plus ve Mecool Km2 plus tvbox ürünlerinden hangisini almalıyım. Aldığım ürünü uzun süre kullanacağım özellikle de malum uygulama için? Bir de ayrıyeten premium kumanda almalı mıyım?Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.