Hi-Level 55UHL960 Backlight arızası hk.

M Çevrimdışı

Marmarisli

Yeni Üye
9 Kas 2024
8
39
Herkese merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Düşük seviyede elektronik bilgim var öğrenme aşamasındayım. Benim için büyük sizin için küçük bir problemim var. Acaba çözebilirmiyiz ? Hi-Level 55UHL960 model bir cihazım var. Ses var görüntü yok arka planla karanlık şekilde oynuyor ama ledler yanmıyor. Besleme kartı ve anakartı ayrı. Besleme kartından ledlere giren siyah ve kırmızı kablo var sadece bunları ölçerken gövdeye multimetrenin siyah probunu sabitliyorum ve kırmızı prob ile voltaj kademesinde ölçüyorum. Tv kapalıyken probu tutup start veriyorum kırmızı kablo 200 volttan 80 volta kadar anında düşüyor ve sabit kalıyor siyah kablodan 10 volt geliyor bu normal mi ? Ledlere giriş kablosunu söküp denedim acaba fark eder mi diye yine aynı. Lede giren kırmızı ve siyah kablodan ikisindende + voltaj gelmesi normal mi ? Besleme kart model 17IPS72 . Teşekkür ederim. Umut Barış Umut Barış By_Trol By_Trol teraspy teraspy Adem Helvacı Adem Helvacı Sota Sota

Son düzenleme:
U Çevrimdışı

uzmanbeki64

Yeni Üye
10 Kas 2024
4
51
Besleme kartında 47mf 200 volt kondansatör kontrol et beslemede yapar LED yapar varsa bir Kart dene

M Çevrimdışı

Marmarisli

Yeni Üye
9 Kas 2024
8
39
Abi lede giren kablolardaki volt birinden 80 birinden 10 geliyor bu normalmi ikisindende + geliyor normalmi . Renkleri siyah kırmızı biri eksi biri artı olması gerekmez mi

IMG_3213.jpg

U Çevrimdışı

uzmanbeki64

Yeni Üye
10 Kas 2024
4
51
Kardeşim LED driver giden uçlarda siyah gnd şase voltaj olmaz kırmızı uçta voltaj olur 160 volt okunması gerek LED suketini bu boşa alıp voltaj ulcmeyi dene ledler yüke binince voltajı keser boşa alınca voltaj varsa LED bozuk 47,MF kondansatör kontrol et kurumuş olabilir yada şişme

M Çevrimdışı

Marmarisli

Yeni Üye
9 Kas 2024
8
39
Abi voltaj var işte kasaya bağlıyorum probun siyah ucunu öyle ölçüyorum . Ledlere giren kabloyo komple çıkartıp direk besleme kartından ölçtüm yine aynı . Bu arada değiştirdim kondansatörü fark yok yine aynı. Yani kısacası 80 volt kırmızı kablodan siyahtan 10 volt geliyor .

U Çevrimdışı

uzmanbeki64

Yeni Üye
10 Kas 2024
4
51
Kardeşim LED driver transistör kontrol ettinmi ona bak 0 SMD çipler ulc sürücü entekre bozuk olabilir senin aklın siyah uçtaki 10 volt kalmasın o ölü voltajdir gnd siyah uçta akım olmaz onu at kafandan çiplerde transistör sıkıntı yoksa LED bar bozuktur el becerin varsa TV suk değiş dikkat etmek lazım

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,842
Abi voltaj var işte kasaya bağlıyorum probun siyah ucunu öyle ölçüyorum . Ledlere giren kabloyo komple çıkartıp direk besleme kartından ölçtüm yine aynı . Bu arada değiştirdim kondansatörü fark yok yine aynı. Yani kısacası 80 volt kırmızı kablodan siyahtan 10 volt geliyor .
Led arızası var takım olarak değişecek

Geri
Üst Alt