Hocam net değil derken kasdettiğim buharlı bir gözlükten bakar gibi. Bugulu bir görüntü var gibi.
Birde bu tv de dikkatimi çeken 2 şey var. Bunlar normalmi.
1-ekran paneli mürekkep renginde. diğer tv ler gibi ki evde 2 tane lg 1 tanede yine hi-level var. Onlarınki siyah.
2-tv nin arkasından 2 tane tv nin içinden dışa doğru vida çıkmış.
Bunlar normalmi.
Puslu görüntünün nedeni ürün kalitesi dışında izlediğiniz içeriğin çözünürlüğü ve kalitesinden de kaynaklı olabilir.
4K panelde 1080i yayın izlemek buna neden olur.
4K panelde tam netlik için yüksek kalitede 4K içerik izliyor olmanız lazım.
Bunun dışındaki nedenler, yazılım & panel & işlemci & arka aydınlatmadaki kalite ve işçilikten kaynaklanır.
Bu da ürünün kalitesiyle ilgilidir.
Vida nereye ait ona göre bir şey demek lazım. Sunny üretimi olduğu için işçilik de ona göre olabilir.
Yani üretim hatası, hatalı işçilik kaynaklı da olabilir.
Bir de bu görüntü meselesine panel ve aydınlatma tipi de etki eder.
VA panel, IPS panel olmak üzere yaygın 2 çeşit panel kullanılır TV'lerde.
Edge LED, Direct LED olmak üzere 2 çeşit de aydınlatma sistemi kullanılır.
Edge LED'de tek veya 2 kenardan olmak üzere panel aydınlatılır.
Direct LED'de ise panel doğrudan arkadan aydınlatılır.
Direct LED kontrast ve parlaklığa olumlu yönde etki eder.
Ama tabi aydınlatmanın düzgün montajlanması, ışığı dağıtan katmanların da kaliteli malzemelerden imal edilmiş olması da buna etki eder.
Vestel'in de alınacak ve alınmayacak ürünü vardır elbet, beklenti ve fiyat düzeyi anlamında, ama işçilik ve ürün kalitesinde de Sunny grubunun ürünlerini sollar bence. Konuya daha ciddi yaklaştığı aşikar. En azından temel işlevlerini düzgünce yerine getirebilen ürünleri var.
Tabi düşük fiyat aralığında büyük boyutlu panellere fazla bakmamak lazım diye de düşünüyorum.
Çünkü panel boyutu büyüdükçe bu sefer kalitesi de düşecektir diye düşünüyorum.
Sizin aldığınız TV 2000 TL civarında mıydı?