Hey Gidi Zaman #90'lar ve PC Oyunları: Road Rash

Müşteki Çevrimdışı
22 Ara 2018
415
Nedense nutkumuz tutulurdu bize çok iddialı gelirdi bu oyun. Konusu, karakterleri her ne kadar çocuklar için pek uygun olmasa da Road Rash bir dönem herkesin gönlüne girmiş güzel bir oyundu. Çoğumuzun motosiklet tutkusunda payı vardır illaki bu oyunun. Gene nostalji damarım üzerimde, hadi bakalım hayırlısı :)

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Nostalji iyidir Sayın Müşteki Müşteki. Beğeniriz. Hatta naçizane bir ufak katkı da ben sunayım;

Commodore 64 ilk geldiğinde bir hevesle birkaç oyun almıştım. Ama araştırınca aslında ana ekranda ilk açılan kısmın C64Basic adı verilen programlama dili olduğunu öğrendikten sonra tüm oyunlar çöp oldu. Gelsin 10 20 program satırları. Hele o RUN komutunu verince. :)

Müşteki Çevrimdışı
22 Ara 2018
415
Nostalji iyidir Sayın Müşteki Müşteki. Beğeniriz. Hatta naçizane bir ufak katkı da ben sunayım;

Commodore 64 ilk geldiğinde bir hevesle birkaç oyun almıştım. Ama araştırınca aslında ana ekranda ilk açılan kısmın C64Basic adı verilen programlama dili olduğunu öğrendikten sonra tüm oyunlar çöp oldu. Gelsin 10 20 program satırları. Hele o RUN komutunu verince. :)

Atari oyunları diye de geçerdi bunlar. Atariler çöplere atıldıktan sonra bir dönem VCD'ye de yazılabilir oldu bu oyunlar. Çin Malı VCD Player'lara takıp oynamak ne güzel bir şeydi :( Atarideyken ömrümüzü yiyen bozulan kasetler, bu defa da CD çizilmesi sorunuyla rücu etmişti. Sefalarımız bile cefa doluydu hâsılı :)

IBM makine ile Win95'i gördüm ilk kez. Commodore 64'leri göremedim :)

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Atari oyunları diye de geçerdi bunlar. Atariler çöplere atıldıktan sonra bir dönem VCD'ye de yazılabilir oldu bu oyunlar. Çin Malı VCD Player'lara takıp oynamak ne güzel bir şeydi :( Atarideyken ömrümüzü yiyen bozulan kasetler, bu defa da CD çizilmesi sorunuyla rücu etmişti. Sefalarımız bile cefa doluydu hâsılı :)

IBM makine ile Win95'i gördüm ilk kez. Commodore 64'leri göremedim :)
Kasetler derken aklıma geldi azizim. Commodore 64 ve Sinclair ZX81' de gerçekten kaset kullanıyorduk. Ama Elektronik baskılı devre kartı olan kasetler değil. Cidden müzik için kullandığımız kasetler. Hatta yazılımın kasete kaydedilmesinde kafa ayarı yapmak gerekiyordu, o zaman kasetçalar tamirini de öğrenmiştik. :)

Ayrıca yukarıda da dediğim gibi iş basic' te programlamaya geçince yegane eğlencem o olmuştu. Okuldan gelip geometri denklemlerini, matematik problemlerini bilgisayara yaptırmak, onlar için kod yazmak pek keyifli oluyordu. :yeah

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,767
Atari sevdasıyla yanılmıyorsam 93 yılında tutulmuştum.
Mahalleden arkadaşımın vardı. Hergün belirli saatler o atari açılır ve 8-10 çocuk hurra onların evinde toplanır oyun oynardık.

Komşuluk, arkadaşlığın son kırıntılarını tadabildik.
Şuan bunu yapmak mümkün değil.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
386 dx-33' te açmak için ramdrive bulmuştuk bir yerlerden. Pentium 100 sistemde zar zor oynarken 386 sistemde açabilmek mutluluk olmuştu. Bir yerlerden diyorum daha 33600 K Modemlerle BBS' lere bağlanılan dönemdi çünkü. (Not: 33.600 33.6 Kbps hızdı.) BBS (Bilgisayarlı Bilgi Servisi) kullanıcıların amatör olarak açtıkları, diğer kullanıcıların normal telefon aramasıyla (Bağlantı açık kaldıkça telefon yazıyordu.) ulaştığı internet siteleriydi diyebiliriz.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Kasetler derken aklıma geldi azizim. Commodore 64 ve Sinclair ZX81' de gerçekten kaset kullanıyorduk. Ama Elektronik baskılı devre kartı olan kasetler değil. Cidden müzik için kullandığımız kasetler. Hatta yazılımın kasete kaydedilmesinde kafa ayarı yapmak gerekiyordu, o zaman kasetçalar tamirini de öğrenmiştik. :)

Ayrıca yukarıda da dediğim gibi iş basic' te programlamaya geçince yegane eğlencem o olmuştu. Okuldan gelip geometri denklemlerini, matematik problemlerini bilgisayara yaptırmak, onlar için kod yazmak pek keyifli oluyordu. :yeah
İşte benim linux kullanmama neden olan olaylardan biri de "basic ile programlama"dır,linux kullanmaya geçince hiç zorlanmadım, ben de vestelin MSX ile başladım,commodor64 ,atari,zx81 ve amiga500 :)Amiganın disketleri halen durur,laptopta da emusu var ,arada açar oynarım.

Müşteki Çevrimdışı
22 Ara 2018
415
İşte benim linux kullanmama neden olan olaylardan biri de "basic ile programlama"dır,linux kullanmaya geçince hiç zorlanmadım, ben de vestelin MSX ile başladım,commodor64 ,atari,zx81 ve amiga500 :)Amiganın disketleri halen durur,laptopta da emusu var ,arada açar oynarım.
Bizim yaşımız o kadarına yetmiyor, dinlemesi bile güzel.

Lütfen saklayın onları ! Olurda hanımların fendi sizi yenerse de atmadan önce mutlaka haber verin :))

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Bizim yaşımız o kadarına yetmiyor, dinlemesi bile güzel.

Lütfen saklayın onları ! Olurda hanımların fendi sizi yenerse de atmadan önce mutlaka haber verin :))
Kesinlikle haber veririm :ok Ama maşallah falcı gibisin sevgili Müşteki :kiskis ,ortalığa çıkartma her şeyi der durur :haha1 Bir ara unutmazsam disketlerin foto ekleyeyim buraya :)

T Çevrimdışı

topaz42

Aktif Üye
11 May 2020
108
54

Görüntüsünü paylaştığınız oyunun aslı ilk defa ATARI ile geldi. İnternette ATARI oyunlarının emülatör olmadan oynandığı bir site buldum. Sadece ATARI değil. Diğer makinelerin de oyunları var.

Geri
Üst Alt