Hex editör ile cihazın flaş bilgilerine nasıl ulaşabiliriz

R Çevrimdışı

Reiss

Yeni Üye
15 Kas 2019
12
50
cihazdan dump çekip yazılımın hw sw işlemci bilgilerine nasıl ulaşabiliriz kısaca özetleyecek olan varmı

hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
Iki programa ihtiyaciniz var calisir haldeki sistemdeki dosyalari görmek icin.
1.Vestel toolbox
2.winscp
ayrica bilmeniz gereken diger sey tv nizin ip numarasi .

Vesteltoolbox programini calistirip enable telnet/ftp penceresini actiktan sonra tv nizin ip numarasini yaziyorsunuz asagidaki enable ftp secenegine tikliyorsunuz.
Baglanti basarili mesajindan sonra Winscp programini calistiriyorsunuz
baglanti prototokolu olarak ftp yaziyorsunuz ip numaranizi yazip kayit ol tusuna tikladiktan sonra acilan pencerede kisi isimi olarak admin parola kismini bos birakiyorsunuz ve calisir sistemdeki tv nizin dosyalarina ulasiyorsunuz.aradiginiz dosyaya ulasdiginiz zaman sag maus ile pc ye veya laptop a kaydetmek mümkün.

su andan internal server sorunundan dolayi siteye resim yüklenemiyor,sorun cözülürse resimde yüklerim

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Bu konuda çok Profesyonel olmamakla birlikte anlatmaya çalışayım :)
Uydu alıcısından dump almak için çeşitli yollar var ,başında usb dump gelir ama bazı uydu alıcısı izin vermiyor artık, yani bir nevi "akıllanmışlar" diyebilirim,sadece kanal listesi ve keylere izin verenler çoğunlukta.
Ama tabii dump alma yolu "kapalı" denemez ,birçok uydu alıcısının "yazılım yükleme" programında ayrıca "dump" seçeneği de var,bunun için :
rs232 <> usb veya usb <> rs232 mini cihaz ve uydu alıcısına ait kablo gerekmektedir.
Sevgili hosbulduk'un dediği gibi fotoğraf sunucusunda çalışma olduğndan ,oraya attığım fotolar görünmemektedir ,halbuki orada yayınlamıştım fotoları,sistem açıldığında oradaki fotoya bakarak bağlantıyı nasıl yapacağın görünebilir , tabii cihazdan cihaza değişir bu bağlantı :)
Dump içinden hex editörle cihazın sw-hw görmen tüm yazılımlarda mümkün değil,ancak bazı uydu alıcılarında bunları çözebilen yazılımların olduğunu biliyorum,burada yayınladığım GX6605s bunlardan birisidir, fakat bazı dosyalarda en azından cihazın işlemcisini görebilirsin mutlaka.
Bu arada soru sorup en kısa sürede cevap alma isteğin en doğal hakkın sevgili R Reiss , fakat özellikle ben erken saatlerde foruma giriş yapmadığımı ayrıca belirtmek istedim :ok

hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
@hosbulduk ,tvden yazılım almayı anlatmış
Konu basligina dikkat etmeyince ve ilgi alanim tv olunca cihaz kelimesini otomatikmen tv algilamisim.
Bu arada konuyu da dagitmadan kisaca yazmak istedim; siz uzunca bir süre önce üyelerden tv lerin .xml dosyasini incelemek icin istemistiniz.Ben tv dosyalarini kabaca inceledigimde rastgelmedim,hangi dosya altinda bulabilecegimi söylerseniz paylasirim.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Konu basligina dikkat etmeyince ve ilgi alanim tv olunca cihaz kelimesini otomatikmen tv algilamisim.
Bu arada konuyu da dagitmadan kisaca yazmak istedim; siz uzunca bir süre önce üyelerden tv lerin .xml dosyasini incelemek icin istemistiniz.Ben tv dosyalarini kabaca inceledigimde rastgelmedim,hangi dosya altinda bulabilecegimi söylerseniz paylasirim.
Bu dosya (xml) herkeste bulunmaz,tvde de yok maalesef,ama çok önemli bir dosyadır,tv yazılımı bu dosyaya göre dizayn ediliyor :)
Yani tvden aldığımız profil dosyaları vardı ya,işte bunlar xmlye göre derleniyor,elimde 4-5 tane var ama ,eski kartlar için,yeni kartlar için yok,tabii bahsedilen profil dosyalarını bu xmlye göre derleyen program da mevcut ,araştırayım eğer silmediysem yolluyayım sana bu programı :ok

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,009
Bu dosya (xml) herkeste bulunmaz,tvde de yok maalesef,ama çok önemli bir dosyadır,tv yazılımı bu dosyaya göre dizayn ediliyor :)
Yani tvden aldığımız profil dosyaları vardı ya,işte bunlar xmlye göre derleniyor,elimde 4-5 tane var ama ,eski kartlar için,yeni kartlar için yok,tabii bahsedilen profil dosyalarını bu xmlye göre derleyen program da mevcut ,araştırayım eğer silmediysem yolluyayım sana bu programı :ok

XML dosyasını gömmüş olmasınlar? :hihi

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
XML dosyasını gömmüş olmasınlar? :hihi
Gömemezler,çünkü sadece profilleri hatta dil profili dahil derlemek için ,tvnin kartına göre yazılıyor :)
Küçücük örnek ,Backlight ile alakalı ?
<section name="BacklightTrickMode">
<dword name="EnterTimeout" type="unsigned" class="" min="0" max="0">60</dword>
<dword name="ExitTimeout" type="unsigned" class="" min="0" max="0">121</dword>
<dword name="Continuous" type="bool" class="" min="0" max="0">True</dword>
<dword name="Enabled" type="bool" class="" min="0" max="0">True</dword>
<dword name="Threshold" type="unsigned" class="" min="0" max="0">1</dword>
</section>

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,009
Gömemezler,çünkü sadece profilleri hatta dil profili dahil derlemek için ,tvnin kartına göre yazılıyor :)
Küçücük örnek ,Backlight ile alakalı ?
<section name="BacklightTrickMode">
<dword name="EnterTimeout" type="unsigned" class="" min="0" max="0">60</dword>
<dword name="ExitTimeout" type="unsigned" class="" min="0" max="0">121</dword>
<dword name="Continuous" type="bool" class="" min="0" max="0">True</dword>
<dword name="Enabled" type="bool" class="" min="0" max="0">True</dword>
<dword name="Threshold" type="unsigned" class="" min="0" max="0">1</dword>
</section>

O zaman bu dosya nereye gitti emmi? :hihi :kas

Geri
Üst Alt