Samurai
Moderatör
- 3 Ağu 2021
- 2,934
- 40
Burada olay cimrilik değil, ülkemizdeki alım gücü ve platform fiyatlarını yurt dışı ile kıyaslayınca pahalı kalıyor. Sadece tek bir platform olsa sorun değil, teknolojinin kölesi haline gelmiş durumdayız, seçeneklerimiz çok ve her birine bağımlı haldeyiz. HBO, Netflix, Prime Video, Disney+, Youtube Premium, müzik üyelikleri (Apple Music, Spotify vs.) derken hepsi ciddi bir maliyet kalemi oluşturuyor.Ben her platforma üyeyim.
Üç kuruşluk şey için neden ortak olayım ki?
Cimrilik üniversiteler tarafından incelenmesi gereken bir şeydir.
Sizin yaklaşımınız da bana biraz kendini beğenmişlik gibi geldi, kusura bakmayın.Emekliyim altın bile biriktiriyorum.
Bana bu işler cimrilik gibi geliyor.
İsteyen istediğini yapar tabii.
Kahvede okey oynamak ile sigara kullanmanın zenginlik ile uzaktan veya yakından hiçbir alakası yok. Sigara içmediğiniz zaman o parayı ayrı olarak biriktirmiyorsunuz. Yani ben sigara içmedim, her gün 1 paket parasını biriktirdim gibi bir olay yok.Yaklaşık 20 yıl önce Ali Tezel bugünleri anlattı.
İşçi arkadaşlar salla şu adamı dediklerinde ben ciddiye alıp dinledim.
30 yıl sigara içmedim, altılı oynamadım, alkol kullanmadım, kahvede okey oynamadım 3 daire aldım.
Karı koca emekliyiz ve kiralar ve müzisyen oğlumuz.
Ben yaşlılığa yatırım yaptım.
Çalışırken benimle bir maaş alanların çoğu ya hala çalışıyor yada sürünüyor.
Şunları kullanmadım vs yazınca bazı kişiler ot gibi yaşamışsın diyorlar.
Kime göre.
Her hafta tiyatro, konserlere gittik.
Haftada 2 defa dışarıda yedik.
Her yıl turlara gittik.
Yani ot gibi yaşamadık.
Ama çalışırken gece gündüz çalıştık.
İş yerimiz iyiydi herşeyimiz 4x4 dü.
Emekli maaşı hiçbir şeye yetmez.
En basit örnek 400 gr bal, 350 gr peynir, 1 sucuk 900 tl.
Emekli maaşı ile rüyamızda görürüz.
Not : evler dışında altın birikimim var.
Çalışınca oluyor.
Sonuç olarak ; fakirlik kader değil bilinçli bir tercihtir.
Şimdi ben anlamadım, platformlarla ortak girdiğim zaman cimri oluyorum, tek başıma satın aldığım zaman ise savurgan oluyorum. Yani sizin dediklerinizin hangisini yapacağız ? Platforma ortak girip kalan parayı biriktirerek 3 daire alacak ve aynı zamanda cimri olacağız ? Yok cimrilik etmeyeceğiz, tek başımıza satın alacağız ama bu sefer de savurgan olup para biriktiremeyecek ve 33 daire, 46 arsa, 74 rezidans, 68 spor otomobil almaktan mahrum kalacağız.
Sigara içmek, kahvede okey oynamak veya kumar oynamak ile ot gibi yaşamanın arasında bir ilişki yok. Yani bunları yapmayanın sıkıcı bir hayatı olmuyor, hayatta çok daha farklı ve güzel aktiviteler de var. Ben yukarıda saydıklarınızı yapıp halen ultra zengin olanlar da biliyorum. Yatınca oluyor demek ki

Saçmalığın zirve yaptığı cümle; evet çalışarak bazı şeyler elde edilebilir fakat bu 100% insanın elinde olan bir şey değildir. Burada yaratıcıyı tamamen devreden çıkarıp olayı tamamen kişinin çalışmasına ve sonucundaki maddi durumuna bağlamak cahillik. Başına öyle şeyler gelir ki ne olduğunu anlayamazsın, 20 yılda aldığın daire 33 dakikada elinden gidiverir. Bundan tam 14 yıl önce annemin ameliyatı için hastane bizden 65.000 TL ücret istemişti, o zaman 1 USD 1.60 TL falandı yani 38.000 USD yapıyor. Neyse daha fazla uzatmayayım.Sonuç olarak ; fakirlik kader değil bilinçli bir tercihtir.