Havalar Hala Bir Garip

O Çevrimdışı

orl1984

Yeni Üye
8 Ağu 2017
161
Merhabalar herkese; Aralık ayının ortasına geldik ama hala havalar bir dengesiz 15-16-17-18 dereceleri hatta bunları aştığı zamanlar bile oluyor Bu arada ben İstanbul' da ikamet ediyorum. Konuya dönersek dün sabah evden çıktığımda üstümde baya kalın bir mont vardı anca ısınırak gittim tabi başımızdaki yöneticiler hala saatleri geri almakta inat ettikleri için sabah değil akşam evden çıkar olduk gün aydınlanmadığından dolayı. Her neyse sabah soğuk olan hava öğlen sıcaktan mont çıkarttırdı akşam ise sanki öğlen ile alakası olmayan bir soğukluk vardı, Öyle ki vücut artık nasıl alıştıysa bu soğuk sıcak olayına akşam klima bizi bir türlü ısıtamadı. Daha doğrusu biz bunu hissedemedik, 23 derece de bir saat çalışmasına rağmen hala üşüme hissi gitmedi. Dedik klimada mı sıkıntı var dereceye baktım 23 gösteriyor, dedim derece bozuk sanırım bir tane daha vardı ona baktım oda 23 .. yani klima görevini yerine getirmiş üstüne düşeni yapmış "Baba sen 23'e ayarladın beni bende 23 yaptım üşüyorsan ben ne yapayım?" dercesine arada ortamı ısıtınca kıstı bile kendini sonra 24 turboya aldık ev 24 oldu, anca anca toplam 2 saat sonunda üşüme hissi gitti ... Yani nedir bu havaların dengemizi bozması? Bu zamanlar çoktan kar yağmur başlardı hala çoğunlukla güneşi görüyoruz ... (?)

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,772
Benzer Durumlar Bızım Bolgede Mevcut

1Aralıkta Klımalarımı 7/24 Kullanmaya Baslardım

13 Aralık Oldu Gunduzlerı Klıma Ihtıyac Duymuyoruz Gecelerı Evın Sıcaklıgı Mınımum 20,5 Derece Dusuyor kı

Ayagınızda Corap Varsa Hayatta Usumezsınız

ama Ben Short Atlet Oturmaya Alıskın Olunca :kop:

23 Setlıyorum 1 Saatte Icerı Istedıgım Kıvama Gelıyor :ok:

The_SreT Çevrimiçi

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,323
Bu sene kış sert geçmicekmiş öyle diyorlardı demek ki doğrutmuş [emoji846] burdada havalar önceki senelere göre çok iyi ( İZMİR )

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,937
32
Karadeniz'de de durum aynı. Havalar çok rahat kışın bile şortla gezdiğim için bende açma gereği duyuyorum ama tasarruflu şekilde oluyor. Birde o sorun herkeste var sabah terliyorsun giydiginle akşam üşüyorsun çok değişik havalar.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Kış eğer kışlığını yapmaz ise yazın pazarda yansıması kötü olur arkadaşlar.

Sorun şu ki Mevsim kaymaları, Ağır sanayileşme, Yoğun betonlaşma, Küresel ısınma vs vs derken ciddi bir dengesizlik gerçekten var artık DÜNYA iklim döngülerinde.

Bilimsel yorum yapamıyoruz elbette lakin, bazn de görünen köy kılavuz istemiyor

Allah sonumuzu hayır eylesin.

Bu arada bölgem Fethiye, Sabah bere atkı mont ile çıkıp, 1 saat sonra güneşten cayır cayır yanıp, 3 numaraya vurdurduğum saçlarımın terlediğini hissedip Ne varsa çıkarttım üstümden sadece bir uzun kollu sweat ile kaldım.

Bu konu, Güneşin halen yoğunluğunu hissettiriyor olmasından kaynaklanıyor arkadaşlar, GÜNEŞ olan ve olmayan zaman dilimlerine bakın ne demek istediğim anlaşılır. 

Ve maalesef ki en tehlikeli havalardır bunlar.

Lütfen ani ısı değişimlerine maruz bırakmayınız vücutlarınızı.  :ok:

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,772
Bız Hep Çatala Kadar Terliyoruz Bırazda Sız Terleyın Bakım Nasıl Oluyormus :kop:

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
ruzgar' Alıntı:
Ado' Alıntı:

Geçen sene de çok soğuktu.Bu sene normal bence bölgeye göre..

Ben geçen kış hayatımın en soğuk kışını yaşadım ki bölge halkı böyle bir kış daha önce hiç yaşamadıklarını söylüyordu.

Bu sene tekrarı olsun istemem ama kış kışlığını yapsın :kıskıs:

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Sota' Alıntı:
Ado' Alıntı:
Sota' Alıntı:
Bız Hep Çatala Kadar Terliyoruz Bırazda Sız Terleyın Bakım Nasıl Oluyormus :kop:

terlemek ne mümkün, hotpoint klimam şu an vantilatör gibi üflerken :kop:

Ne Klimaymis Arkadas Seni Bile Bezdirdi :kıskıs:

Kendimizi üyelerimize adadık kardeşim bak tecrübe etmeden yorum yapmıyoruz işte :kıskıs:

Aaah ah nerede benim VESTEL klimam yaaaa :kıskıs:

O Çevrimdışı

orl1984

Yeni Üye
8 Ağu 2017
161
Ado' Alıntı:

Sorun şu ki Mevsim kaymaları, Ağır sanayileşme, Yoğun betonlaşma, Küresel ısınma vs vs derken ciddi bir dengesizlik gerçekten var artık DÜNYA iklim döngülerinde.

Bilimsel yorum yapamıyoruz elbette lakin, bazn de görünen köy kılavuz istemiyor

Allah sonumuzu hayır eylesin.

Bu arada bölgem Fethiye, Sabah bere atkı mont ile çıkıp, 1 saat sonra güneşten cayır cayır yanıp, 3 numaraya vurdurduğum saçlarımın terlediğini hissedip Ne varsa çıkarttım üstümden sadece bir uzun kollu sweat ile kaldım.

Bu konu, Güneşin halen yoğunluğunu hissettiriyor olmasından kaynaklanıyor arkadaşlar, GÜNEŞ olan ve olmayan zaman dilimlerine bakın ne demek istediğim anlaşılır. 

Ve maalesef ki en tehlikeli havalardır bunlar.

Lütfen ani ısı değişimlerine maruz bırakmayınız vücutlarınızı.  :ok:

Maalaesef ki durum bu hiç iyi değil bu havalar hastalık açısından zaten tehlikeli ama benim aklıma daha kötü senaryolarda gelmiyor değil  :bilmiyom:

O Çevrimdışı

orl1984

Yeni Üye
8 Ağu 2017
161
Sota' Alıntı:
Benzer Durumlar Bızım Bolgede Mevcut

1Aralıkta Klımalarımı 7/24 Kullanmaya Baslardım

13 Aralık Oldu Gunduzlerı Klıma Ihtıyac Duymuyoruz Gecelerı Evın Sıcaklıgı Mınımum 20,5 Derece Dusuyor kı

Ayagınızda Corap Varsa Hayatta Usumezsınız

ama Ben Short Atlet Oturmaya Alıskın Olunca :kop:

23 Setlıyorum 1 Saatte Icerı Istedıgım Kıvama Gelıyor :ok:

Aynen usta bizim evde en üst kat olmasına rağmen 19-20 derecelerde oluyor ... Isıtma da 1 saat içinde bende istediğim dereceye rahat getiriyorum sıkıntı zaten bu değil sıkıntı ... Ev istediğimiz sıcaklıkta olmasına rağmen nedir bu üşüme hissi ? nasıl bozuldu dengemiz ? Havaların hala sıcak olması da ayrı korkutucu ( Ne çok karamsar konuştum arkadaş)  :hayır: :yerlerde:

T Çevrimdışı

Turbo k.arza78

Aktif Üye
18 Mar 2017
593
klima ile ısınmak istiyorsanız klimayı 7 / 24 saat kapatmamak aynı derecede çalışması lazım aç kapa yaparsanız ısıtmıyor

Geri
Üst Alt