hava nemlendirme cihazı

G Çevrimdışı

ghostkiller1

Aktif Üye
8 Tem 2016
941
evt arkadaşlar bu nem olayı herkesin evinde çok dikkat etmesi gereken bir konu.özellikle klima kullanıcıları nem derecesine çok dikkat etmeleri gerekiyor.çünki klima ister istemez nem derecesini düşürüyor.küçük çocuğu olan ve klima kullananların olmazsa olmaz dikkatli olmaları gereken çok önemli bir olay.

%40-50 alt sınır ,%50-60 ideal nem,%60-70 sınır derece,%70 den yukarısı ıslak oluyor atık evinizin içinde olan herşey sizde dahil zarar görmeye başlıyorsunuz.

piyasada birçok marka model değişik şekillerde nemlendiriciler mevcut.ucuzuda var pahallısıda özelliklerine göre.bazıları soğuk nemlendirici çok azı da sıcak nemlendirici.doktorların tavsiyesi soğuk nemlendirici kullanmamız.benim için soğuk kullanmak ilk başta pisikolejik olarak üşütüyor beni.ben sıcak nem taraftarıyım tabiki nem derecelerine dikkat etmek kaydıyla.

nemlendirici cihazların en büyük sorunu dezenfaktan edilmesi ve kireçlenme.kireçlenme başlamışsa cihazın ömrüde azalıyor sonunda iflas bayrağını çekiyor.birgün sota kardeşimle muhabbet ederken aklımıza bir fikir geldi.daha doğrusu fikiri sota verdi ben de uyguladım ve sonuç güzel oldu.evde kendime bir nemlendirme cihazı yaptım çok basit olarak.böylelikle kireçlenme vs gibi sorunlarla karşılaşmam ve sonucunda bozulma tehlikesi ortadan kalktı.

çok basit yöntemlerle bu işi hallettim.maddi imkana göre çok değişik şekillerde daha iyi hale getirilebilir.ben basit çe yaptığım bu işi sizinle paylaşayım.

kullanılam malzemeler:

-bir adet 10 lt saklama kabı. (bu kap isteğe göre büyükte olabilir küçükte olabilir)

-bir adet 100 watt akvaryum ısıtıcısı

-iki adet fan.(ben iki adet kullandım 12 v olanlardan.çünki elimde mevcuttu bu fanlar onları değerlendirdim.normalde sanayi tipi fanlar var bunlardan birtane olması yeterli olur.devir hızı vs yüksek olur daha iyi akım sağlar.)

-fan sayısına göre ve voltuna göre adaptör

yukarıdaki araçlarla basit şekilde yapılan bu nemlendirme mucidimizin resimlerini paylaşayım:

JqkzQ5.jpg
kGL89J.jpg
njmNbB.png
m47NM4.jpg

G Çevrimdışı

ghostkiller1

Aktif Üye
8 Tem 2016
941
Cvp: hava nemlendirme cihazı

77X1da.jpg
R19pNa.jpg
3vjlW5.jpg
r68Naz.jpg

fanların büyüklüğüne göre saklama kabının kapağını kestim.fanları kenar köşelerinden silikonla tuddurdum.akvaryum ısıtıcısı suyu ılık hale getiriyor.termostadlı bir ısıtıcı sürekli çalışmıyor.fanlar tabiki sürekli çalışıyor.zaman ayarlı priz de kullanılırsa kaç saat çalışacağına göre ayarlanabilir.fanlar havayı suya vurdukça üst kenarlara açtığım deliklerden yoğunlaşan hava çıkıyor.böyleliklede nemlendirme başlamış oluyor.

gayet başarılı bir şekilde nemlendirme yapıyor.klima çalışırken %65 oldu oda içi nemi ve kapattım.sürekli açık kalırsa nemlendirme dereceside ona göre yukarı çıkacaktır.tüketim değeri alacağınız fana göre değişim gösterir.benim kendi testlerimde iki adet 12 v fan ve bir akvaryum ısıtıcısı 24 saat sonunda 1,98 kw yaktı.yakıtında en önemli etken ise suyu soğuk koydum ve soğuk su ilave ettim 3 sefer.normalde ılık su kullanılırsa tüketim dahada düşecektir aşağıya.ve bu yapılan mucid 2.98 litre yani 3 lt diyelim ona su tüketiyor.fanın büyüklüğü deviri su tüketimini arttırabilirde azaltabilirde.

böyle bir çalışmanın avantajı şu bana göre.yoğuşma hazır satılan makinelere göre çok yoğun olmadığından ortamı neme boğmuyor ve hızlı gerçekleşmiyor.hazır makineler sürekli yüksek püskürtme yapıyor buda duruma göre avantaj ve dezavantaj olabiliyor.hepsi biryana kireçlenme sonucu oluşacak arızalanma cihazı çöpe atma durumu bunda kesinlikle yok.uzun vadeli çalışacak basit bir nemlendirme cihazı .değişik elektirik devreleri kullanılarak çok gelişmiş şekildede yapılabilir.bu maliyeti çok düşük olanı ve işe kesinlikle yarıyor.meraklı arkadaşlara duyrulur :)

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,450

Elıne Saglık Ustam

Boyle Antın Kuntın Fıkırler Arası Sıra Aklıma Gelır :m06:

Su Sanayı Tıpı Fanlardan 2 Tane Guclusunden Bulabılsen Aslında Isıtıcıya Pek Gerek Kalmaz Dıye Dusunuyorum...

Benım akvaryum Odası %74 Oda Sıcaklıgı 25.5 Bunalıyorum Resmen

Evde %45 Nem Duzeyını Tercıh Edıyorum Daha Rahat Hıssedıyorum Kendımı

Bıde Su Tuz Lambasını Deneyın Cemaat Ben Memnun Kaldım Gıbı

Burnum Tıkanmıyor Artık Gece Uyurken

G Çevrimdışı

ghostkiller1

Aktif Üye
8 Tem 2016
941

Sota' Alıntı:
Elıne Saglık Ustam

Boyle Antın Kuntın Fıkırler Arası Sıra Aklıma Gelır :m06:

Su Sanayı Tıpı Fanlardan 2 Tane Guclusunden Bulabılsen Aslında Isıtıcıya Pek Gerek Kalmaz Dıye Dusunuyorum...

Benım akvaryum Odası %74 Oda Sıcaklıgı 25.5 Bunalıyorum Resmen

Evde %45 Nem Duzeyını Tercıh Edıyorum Daha Rahat Hıssedıyorum Kendımı

Bıde Su Tuz Lambasını Deneyın Cemaat Ben Memnun Kaldım Gıbı

Burnum Tıkanmıyor Artık Gece Uyurken
eywallah sota.güçlü fan bencede daha aktif rol oynar.şu tuz lambasını merek adiyordum hep.burda bir asrkadaş almıştı ya geçenlerde memnun kalmadı.pisikolejik bir rahatlamamıdır yoksa gerçekten etkisi varmıdır bilimsel bir kanıtı varmı bu işin.netde belgeli melgeli satanlar var ama bu tuz lambası işe gerçekten yarıyormu işte orası muamma gibi halen.kaya tuzu hadi sağlık için iyi ama bu lambalı tuz bizim cebimizimi tuzluyor yoksa ortamımı tuzluyor şahsen halen net emin değilim.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,450

5kg aldım

lamba duzenegi lambasına kadar kargo dahil 40lira

kendısı tuzlu ama fıyatı degıl...

G Çevrimdışı

ghostkiller1

Aktif Üye
8 Tem 2016
941

Sota' Alıntı:
5kg aldım

lamba duzenegi lambasına kadar kargo dahil 40lira

kendısı tuzlu ama fıyatı degıl...

bak şimdik böyle konuşma warrior hocam zaten sıkıntılı bu ufak para işinde bu günlerde görmesin fırça kayar sanada :)

W Çevrimdışı

warrior33

Aktif Üye
6 May 2016
440

Kulağım çınladı , @ghostkiller1 üstad merhabayın mucitlikte varmış,maşallah subhanAllah benim elim pek yatkın değil bu işlere, hesabına eft yapayımda gönder bana bir tane , ;) uzaktan kumandalı mı

W Çevrimdışı

warrior33

Aktif Üye
6 May 2016
440

Hayat işte kimisi yokluğunun sıkıntısını çeker, kimisi de bolluğundan sağını solunu taharetler , getirin bana süperpozemi..

G Çevrimdışı

ghostkiller1

Aktif Üye
8 Tem 2016
941

warrior33' Alıntı:
Hayat işte kimisi yokluğunun sıkıntısını çeker, kimisi de bolluğundan sağını solunu taharetler , getirin bana süperpozemi..

aman hocam sen bize lağzımsın şimdilik süperpoze duvarda asılı kalsın. :)   cihazımıza gelirsek kumandalı yapılır hatta tam otomatik bile yapılır ama ne varki maddi gücü zorlar.yapılırsada 10 numara beş yıldız olur o başka ama dediğim gibi herşey paraya dayanıyor.sota bunu inverter bile yapar :)

şaka biryana gerçekten küçük maliyetle işe yarayan ve hazırlarına göre daha uzun vadeli bir mucid bu.ev için gayet yeterli.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,450

Hazırı Var Bu Soyledıklerınızın Benım Yapmama Ne Gerek Var

Onerebılecegım Bır Cıhaz 1 Yıldır Cok Memnun Sekılde Kullanıyorum...

G Çevrimdışı

ghostkiller1

Aktif Üye
8 Tem 2016
941

Sota' Alıntı:
Hazırı Var Bu Soyledıklerınızın Benım Yapmama Ne Gerek Var

Onerebılecegım Bır Cıhaz 1 Yıldır Cok Memnun Sekılde Kullanıyorum...

hazır heryerde var 175 tl cik.yazık değilmi bir buhar için evde demlikte su kaynatırım daha iyi tüketimide elektirikten ucuz olur :) :)

Geri
Üst Alt