Revo Uninstaller PRO ile işinizi halledebilirsiniz..
Wipe dediğimiz işlemden bahsediyorsunuz. Çeşitli programlarla veya cmd’den komutla gerçekleştirebilirsiniz. Wipe işleminden sonra veri kurtarılması neredeyse imkansızdır. Neredeyse diyorum çünkü, wipe işlemi uygulanan bir diske laboratuvar ortamında tüm fiziksel müdahaleler ve ileri seviye kurtarma araçlar kullanılarak yapılan ve 1 yıl süren işlemlerin sonucunda 8 mb veri kurtarılabilmiştir. Elbette bu yöntemler sıradan ev kullanıcılarının yanından bile geçemeyeceği, maliyeti astronomik seviyede olan yöntemler. Yani diski bozmaya falan gerek yok abartmayın. Hele disksiz laptop satmak zır saçmalık.
Açıkçası bu konuya pek kafa yormadığım için nedir ne değildir pek bilmiyorum.
Gigabyte başına ücret isteyen veri kurtarma merkezleri bizim evde yaptığımızdan farklı ne yapıyor mesela merak ediyorum.
Siz bilgili bir abiye benziyorsunuz.
Bu isi ticari olarak yapan birisi olarak sacmalik olarak degerlendirdiginiz olayla yasadigim ülkede cok fazla karsilasiyorum,yeri gelince kendim de harddisksiz satiyorum.Eger tr deki piyasasi modeline göre 1,500 tl den baslayip 4000 tl leri gören qosmio icin alim yapacagim zaman Hardiskin olup olmamasiyla ilgilenmem, uygun fiyata buldugum zaman alir bakimini yapar ve satar kazandigim paraya bakarim.Burada satan kisi kisisel bilgileri nedeniyle harddiskini isterse cikarir fiyatinida ona göre ayarlayarak ilanini verir , o sekilde satar ve bu gayet normaldir.Hele disksiz laptop satmak zır saçmalık.
Bu isi ticari olarak yapan birisi olarak sacmalik olarak degerlendirdiginiz olayla yasadigim ülkede cok fazla karsilasiyorum,yeri gelince kendim de harddisksiz satiyorum.Eger tr deki piyasasi modeline göre 1,500 tl den baslayip 4000 tl leri gören qosmio icin alim yapacagim zaman Hardiskin olup olmamasiyla ilgilenmem, uygun fiyata buldugum zaman alir bakimini yapar ve satar kazandigim paraya bakarim.Burada satan kisi kisisel bilgileri nedeniyle harddiskini isterse cikarir fiyatinida ona göre ayarlayarak ilanini verir , o sekilde satar ve bu gayet normaldir.
Büyük sirketler ise birakin harddiski bozmayi ramlari dahi cikarirlar ve toptan olarak bu isle ugrasan firmalara satarlar veya leasing ise geri yollarlar..
Amatör kullanicilar icin eger cok önemli bilgileri yoksa windowsu yeniden yüklemesi , biraz hassas kisilige sahip ise low level format uygulamasi yeterlidir.