HANGİSİNİ ALAYIM? LG 49UJ701V - Sony KD-49XE7077

G Çevrimdışı

GÖKHAN34

Yeni Üye
29 May 2018
1
41
Merhaba,

49" 4K tv almak istiyorum. Tavsiyeniz (Fiyat ve performans) nedir. Aşağıdaki 2 ürün arasında da biraz kararsız kaldım. Teşekkürler.

LG 49UJ701V - Sony KD-49XE7077

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,937
32
Hocam özellik olarak birbirlerine çok yakın tvler . Farklı olarak LG olan slim diğeri standart ekran kalınlığında , LG olan çok az daha enerji konusnuda tasarrufla LG A+ SONY A . Multimedya özellikleri olarakta Lg nin artıları var. ama lg de netflix varmı bilmiyorum sony olanda netflix var. gerçek ekran yenileme hızı olarakta ikiside 50 hz . panel ve daha detaylı teknik bilgi olarak Adem Helvacı Ado hocam yardımcı olur ben olsam lg yi alırdım sanırım.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,009
Hocam özellik olarak birbirlerine çok yakın tvler . Farklı olarak LG olan slim diğeri standart ekran kalınlığında , LG olan çok az daha enerji konusnuda tasarrufla LG A+ SONY A . Multimedya özellikleri olarakta Lg nin artıları var. ama lg de netflix varmı bilmiyorum sony olanda netflix var. gerçek ekran yenileme hızı olarakta ikiside 50 hz . panel ve daha detaylı teknik bilgi olarak Adem Helvacı Ado hocam yardımcı olur ben olsam lg yi alırdım sanırım.

:hihi:kas

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Sony yi "MARKA" diyemi seçtin acaba?

Bence unut bunu!

Sony 2016/17 ler OK ama sadece 9xx serileri!

M Çevrimdışı

MASTER35

Yeni Üye
4 May 2018
47
45

800v daha mantıklı gibi geliyor bana. Ancak şu LG paneller hakkında rgbw olayı gibi birşey vardı. Zamanında çok araştırmıştım. Gerçek 4K değil falan diyorlardı. Ustalar neyden bahsettiğimi daha iyi anlar. Açıkçası ben işin içinden çıkamamıştım.

Let's _be_ honest Çevrimdışı

Let's _be_ honest

Süper Üye
30 Mar 2018
666
Merhaba,

49" 4K tv almak istiyorum. Tavsiyeniz (Fiyat ve performans) nedir. Aşağıdaki 2 ürün arasında da biraz kararsız kaldım. Teşekkürler.

LG 49UJ701V - Sony KD-49XE7077

Sony yerine şunu koyup soralım bence SENİN LG 701 FİYATINDA OLAN BU; bonus, / / 49PUS7502 / 49MU8000 :kiskis

Daha iyi karşılaştırma olmadı mı, ne dersin üstad?

albanez albanez

Son düzenleme:
albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Ben LGE ye bayağı uzağım,eskiden acaip yakındım yaw ama o zaman onlar da çalışıyordum:mutlu
Ben bu heriflerin IPS panellerini hayat da almam!

IPS aslında almam(ama geçmişte aldım ve halen de kullanıyorum ama ben bu paneli salt "Televizyon"
izlemek için almadım,"Monitör" gibi de kullandığım için aldım+bir de korkunç Hızlı olduğu için aldım)
diğer artılarını geçiyorum....

IPS için "F/P" olarak adres Vestel ve onun çakmaları
Diğer Beko Grubu v.s bunlar IPS de hikaye,IPS panel yamasını bilmiyor bunlar!

IPS yapmasını aslında dünya da bir tek "VIZIO" bilir o da sadece USA/Canada da bulunuyor ama onlar da artık
VA ya geçti(HiEnd ler de!!)

Eski den çok sıkı IPS ler vardı bugün yoktur! IPS dedinmi eskiden ses getirirdi(bazı paneller tabi ki) bugün komik
hallere geldiler!

Kötünün iyisi ve F/P olarak Vesteli de elersem geriye bir tek TPV kalıyor ki onun bazı IPS leri fena sayılmaz veya
alınabilir bir tek bunlar dır!

IPS çok "ucuz" diye kullanılıyor yaw,hiç bir esprisi yoktur,ama adma gibi IPS yapan olsa eyvallah ama yoktur!

Bir de net ortamın da geçmite yalan-dolan bir alay şey yazıldı çizildi marketing adına tabiki! insanlar ciddi yalnış
yönlendirildi KORE liler de bu boşluğu doldular ve ortaya dandik kalitesiz v.s TV ler çıktı!

Bir de o açı verirmiş bu vermezmiş v.s tantanasını çıkardılar yaw bunlar TFT-LCD VA olsa ne yazar IPS olsa ne yazar yaw!
"PDP" değil ki ya da eskinin süper Hitachi IPS leri!

Adma AÇI diyor başka bir şey bilmiyor! teknik olarak,iyi de katman+filtreleme ne olacak?? sadece birisi diğerinden biraz
daha fazla açı verir,25/30derece max açılar dır(bana göre o kada da değildir!)

IPS de Contrast rezalet dir yahu
üzerinde en babasın dan olan panel bile olsa 1.400: dir iyi de bunun resim işleme de CR si max.1000;1 dir yani yine berbat!
ama çoğu 650/750:1 dir

Bir de ben kafama göre takılıyorum,"kullanıcı" olduğum için burası da DH/TF siteleri değil!
Kafamın basmadığı bir paneli ona buna neden tavsiye edeyim ki???
Kendime alırmıyım bu mereti diye düşünürüm daima!

Onun için gidin kafanıza gözünüze veya cebinize uygun bir şey alın deyip geçiştiriyorum mecburen!
yaw benim içime sinmiyor ki sana neden al diyeyim!

Onun için git ucuzunu bul al kullan bir kaç sene sonra yine alırsın,nasılsa "teknoloji hergün ilerliyor" değilmi!

ülen bunu diyeni döveceğeim valla,nesi ilerledi bilakis çok fena geri gitti!

Beyler ucuz mucuz bulun bir şey Ado Hocam daı iyi dineleyin adam doğru söylüyor bu saha da Vestel yine
bence en belirgin Marka!

Ben sadece "nokta atışı" olursa devreye giriyorum,o da yine aman aman olmasa bile kefil oluyorum yine de!

Örnek(sıralama tam doğru olmayabilir)
-Vestel ID nini unuttum sanırım CA olabilir 9500/9550 gibi veya benzer bir şeydi unuttum valla
-LG den 58lik CMA(VA)panelli bir seri ama ID si neydi unuttum valla,sanırım TR ye elde kalan
Avrupadan 2400/2500 tane gelmişti,15gün içinde bitirtmiştim!!
-Arçelik FineArts 9595

başka ne vardı yaw:ara

dalgaya düşmeyin bunlar ya f/P ya da bir şekilde içime sinebilen panelller di yoksa tam benim kalemim paneller değildi

Benim 2000 den bugüne kadar tam 18 sene de nokta atış panel sayım 5/6 taneyi geçmedi daha(Pio lar hariç
tabiki,Pio almayana dayak var diyordum yaw,adma da korkudan alıyordu:haha1

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384

800v daha mantıklı gibi geliyor bana. Ancak şu LG paneller hakkında rgbw olayı gibi birşey vardı. Zamanında çok araştırmıştım. Gerçek 4K değil falan diyorlardı. Ustalar neyden bahsettiğimi daha iyi anlar. Açıkçası ben işin içinden çıkamamıştım.

Kardeş o işin aslı öyle değildir,DH/TF de bir kaç tane çok "şerefli" satıcı tipler vardır onlara sorun bu işleri aslında!
Bir de bu işin de boku çıkarıldı,olay "marketing" olayına dönüştü bence takılmayın bunlara,yaw bu meretleri "İnsan gözü"
izleyecektir Kartal veya Şahin izlemeyecek ki!!!

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Bir de millet acaip sature+vivid/parlak sharp v.s resim istiyor,bu anlam da Samy den iyisi olamaz zaten!
ben tam tersi yerdeyim bu arada! "filimci" olduğum için:hoba1

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
ister abi o bahsettiğin mekanlar tam birer çakallar yuvası dır!
hepsi(o bahsettiğin çakallar) TF/DH üyedir ler!! hepsi fake olarak özellikle
DH de milleit yemlerler;o yaramaz bunu al diye! PM de girip iş tutarlar!

beni de acaip iyi tanırlar ve felaket "severler":haha1
tüm yazdıklarımı da izlerler! referans olarka kullanırlar çoğu müşteriyi "kandırmak" için!
hatta müşteriye abi bak adam ne yazıyor diye de gösterirler;böyle çakal dır bunlar!

hele de ben bir paneli öne çıkarmışsam;fiyatı anın da uçar örneğin KS leri yazmaya
başladığım dan beri fiyatı düşeceğine tam tersi artmıştır!

Ve bunların adına "Ticaret" deniyor bizim memleket de!!

emre.koc Çevrimdışı

emre.koc

Yeni Üye
22 Mar 2018
21
33
Hocam bana ips olmayan 3000 - 3500 bandinda bi cihaz onerinde size dua edeyim :) ciddi anlamda kafa karistirmaya ugrasan cok fan boy var dh da

Geri
Üst Alt