Hangi Çamaşır Makinası

O Çevrimdışı

orl1984

Yeni Üye
8 Ağu 2017
161
Ustalar hepinize selam; aşağıda ki makineler dan hangisini almalıyım bir yardım alsam diyorum :) Birde eğer bunlar dışında 2000 TL maksimum olmak üzere, 8 Kg Ve 1200 devir ne önerirsiniz ?

Şimdiden Çok Teşekkür ederim =)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
ARİSTON HOTPOİNT İNDESİT zaten aynı guruba bağlı aynı kalitede ürünlerdir.
Bu gurup büyük bir marka olsa da maalesef TÜRKİYE pazarında müşteri hizmetleri kalitesi ve servis altyapısı tam anlamıyla profesyonelleşememiş ve sistemi henüz tam anlamı ile oturtamamışlardır. Düşünebiliyormusunuz Yetkili servisin kendisinin arıza kaydı açma yetkisi dahi yok. Önce sizin müşteri hizmetlerini arayarak karşınıza çıkan muhteremi bir arıza olduğuna İKNA etmeniz gerekmektedir. Sırf bu yüzden dahi ben bundan sonra bu marka üretimlerinden uzak durmayı tercih ederim bir HOTPOİNT klima müşterisi olarak.

PROFİLO ise bildiğiniz üzere BSH gurubuna bağlıdır. Yani BOSCH PROİLO SİEMENS ayn yukarıdaki markada olduğu gibi aynı guruba bağlı ve aynı kaliteye sahiptir. MARKA pazarlamayı çok seven, yedek parçası yeni makine fiyatına yakın olan anlayışa sahiptirler ki garanti dışı hizmetlerde oldukça can yaktıkları bilinen bir gerçektir. Kaldı ki BOSCH adı altında ürettiklri derin dondurucuyu dahi utanmadan alüminyum boru ile imal etmişlerdir. Küçük görülen ve sevilmeyen VESTEL dahi tüketicisine bunu reva görmemiştir.

BEKO ise bu listede kesinlikle onaylayacağım tek markadır ARÇELİK gurubuna bağlı ve aynı kalitede üretilen. TÜRKİYE CUMHURİYETİ topraklarında yetkili servis hizmetleri en oturmuş en profesyonel markadır. (Hizmet süper demiyorum ülkemizdeki en iyi hizmet diyorum)

Ben özellikleri incelemedim, eğr özellikleri sizi kapsıyor ise tereddütsüz BEKO derim ben :ok

O Çevrimdışı

orl1984

Yeni Üye
8 Ağu 2017
161
Ustam eline sağlık çok güzel yazmışsın ancak servis kalitesinden bahsetmişsin bana daha çok bunlardan hangisi beni servisle daha az yüz göz eder o lazım. Saydığım özellik bütçe olarak başka marka varsa aklınızda lütfen onu da belirtin :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Ustam eline sağlık çok güzel yazmışsın ancak servis kalitesinden bahsetmişsin bana daha çok bunlardan hangisi beni servisle daha az yüz göz eder o lazım. Saydığım özellik bütçe olarak başka marka varsa aklınızda lütfen onu da belirtin :)

O konuya neden girmedim biliyor musunuz?

Ürünlerin hepsinin içinde kullanılan malzeme (Motor, Tambur, Kazan vs) aynı o yüzden.

Yani hangisini alırsanız alın mutlaka ama mutlaka 3-4 yıl içerisinde servis ihtiyacınız olacak. O nedenle ben size ilkmesajımda ÖZELLİKLERİ SİZE UYGUN OLAN hangisi ise alabilirsiniz yazmıştım ürün olarak.

Ürün olarak birbirinden aman aman ayırabileceğimiz bir farkları yok zaar :kiskis (Ama satıcılar bunu kabul etmez, hepsinin kendi sattıkları en kalitelileridir)

O Çevrimdışı

orl1984

Yeni Üye
8 Ağu 2017
161
O konuya neden girmedim biliyor musunuz?

Ürünlerin hepsinin içinde kullanılan malzeme (Motor, Tambur, Kazan vs) aynı o yüzden.

Yani hangisini alırsanız alın mutlaka ama mutlaka 3-4 yıl içerisinde servis ihtiyacınız olacak. O nedenle ben size ilkmesajımda ÖZELLİKLERİ SİZE UYGUN OLAN hangisi ise alabilirsiniz yazmıştım ürün olarak.

Ürün olarak birbirinden aman aman ayırabileceğimiz bir farkları yok zaar :kiskis (Ama satıcılar bunu kabul etmez, hepsinin kendi sattıkları en kalitelileridir)

Eskiden neydi be arkadaş bir alırdın beyaz eşyayı ortalama 10 yıl üzmezdi seni. Benim çamaşır makinem 15 yıllık Arçelik bir kez bozuldu. Bulaşık makinesi desen on yılı geçti oda daha servis görmedi. Genel olarak tüm beyaz eşyalar eskiden böyle idi. Şimdi makine sağlamlığından çok bozulunca arkasında sağlam servis var mı diye bakar olduk. Ustam lafım yazdıklarına değil genel konuşuyorum. Zamanında klimamı alırken bile servis büyük etken olmuştu.

Yinede başka arkadaşlarda var ise bir öneri bekliyorum :) :cak

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
sıemens çamaşır makinası bile 4-5 senede çöp oldu.eskiden alman malı (almanyada üretim) çamaşır makinası almıştım. 10 yıl tık demedi 10 yıl sonra bozuldu yaptırdım 5 yılda daha çalıştı yani toplamda 15 yıl kullandık.şimdi ise koca sıemens 4-5 yılda çöp oldu.yerine Arçelik alındı.

Geri
Üst Alt