Gm 9 Pro, Xiaomi Redmi Note 8, Samsung A30 arasında kaldım...

B Çevrimdışı

baran5454 

Süper Üye
14 Kas 2019
559
Merhaba arkadaşlar. Telefon almaya niyetlendim şu sıralar ama 3 model arasında kaldım. Belki diyeceksiniz aralarında epey bir fark var ama ortalama her biri arasında 200 tl fiyat var. Ve ben iki tane alacağım. En ucu ile en pahalı arasında toplam 800 tl yapıyor. Şuan gm 5 plus kullanıyorum yeni çıktığında almıştım. Şuana kadar batarya ve açma kapama tuşu haricinde bir sıkıntım olmadı. Özellikle teknik servisten memnun kaldım. Yavaş yavaş sıkıntılar çıkmaya başlayınca da telefonu değiştirmeye karar verdim. Başlangıçta kararlıydım ve xiaomi alacaktım fakat araştırdıkça içinden çıkılamaz bir hal aldı ve diğer iki seçenekte ortaya çıktı. Bir kaç gün önce yakından 3 telefonu da inceledim daha da aklım karıştı.
Xiaominin teknik servis ve arızaları beni düşündürüyor açıkçası. Samsung ve gm dede sorun yaşayanlar var fakat forumlar xioami ile sorunlarla dolu ve sorunlar sadece donanım değil yazılımsal da bir sürü sorun görülüyor.Bu yüzdende samsung ve gm daha yazılımsal anlamda stabil telefonlar gibi görünüyor. Samsunga yönelince ise bu sefer gm ile gerçekten 400 tl farka değecek bir telefon mu o da soru işareti oluştu.
Ele alınca hissiyat olarak samsung diğer ikisinden daha premium his bırakıyor. Ayrıca ekran kalitesi 3ünü yan yana koyunca samsung orjinal diğerleri sahte gibi kalıyor. Super omaled farkından ama pixel yoğunluğu düşük olduğundan yakından bakıldığında fark edilen bir bozukluğa neden oluyor.
Youtube da fotoğraf incelemelerinde samsung daha renkli ama daha yapay bir his uyandırıyor. diğerleri ise daha doğal ama soluk.
Kağıt üstünde ise Xiaomi fark atıyor ama buda kağıt üstünde kalıyor. Pratikte bu kadar değil.
Sizce ne düşünüyorsunuz? Şimdiden teşekkürler...

newrophat Çevrimdışı

newrophat

Süper Üye
31 Ağu 2018
1,036
samsung a50 kullanıyorum parasına göre harika telefon, bütçeyi bir tık daha artırabilirseniz a50 yada redmi note 8 pro arasında seçim yapmanızı tavsiye ederim, ikiside şu anda F/P cihazlar, işin yazılım donanım teknik vs... konuları hepsi kullanıcıyla alakalı birazda, fiziksel inceleme yapmadan hiçbir telefonu sırf ucuz yada popüler diye almayın. özellikle youtubedeki sözde teknoloji kanallarının reklam videolarına sakın ha sakın aldanmayın.
antutuymuş benchmarkmış bunlar telefon için asla belirleyici kriter değildir benim nazarımda, özellikle bazı telefon üreticisi firmalar tarafından finanse edilip haksız rekabete sebep olurlar, çakma çin malı telefonlar bile basit bir yazılımla istediklerini yazabiliyor test sonuçlarına.

bir önceki telefonum 4gb ramliydi 3 sene kullandım ama artık tıkanmalar anlık takılmalar hissediliyordu, zaten android sistemi ramin yarısını tüketiyor, o yüzden özellikle önümüzdeki 3-4 sene kullanırım diyorsanız 6gb ve üzeri ramli modelleri özellikle tavsiye ederim, gerisi tamamen bütçe beklenti ile akalalı.

B Çevrimdışı

baran5454 

Süper Üye
14 Kas 2019
559
samsung a50 kullanıyorum parasına göre harika telefon, bütçeyi bir tık daha artırabilirseniz a50 yada redmi note 8 pro arasında seçim yapmanızı tavsiye ederim, ikiside şu anda F/P cihazlar, işin yazılım donanım teknik vs... konuları hepsi kullanıcıyla alakalı birazda, fiziksel inceleme yapmadan hiçbir telefonu sırf ucuz yada popüler diye almayın. özellikle youtubedeki sözde teknoloji kanallarının reklam videolarına sakın ha sakın aldanmayın.
antutuymuş benchmarkmış bunlar telefon için asla belirleyici kriter değildir benim nazarımda, özellikle bazı telefon üreticisi firmalar tarafından finanse edilip haksız rekabete sebep olurlar, çakma çin malı telefonlar bile basit bir yazılımla istediklerini yazabiliyor test sonuçlarına.

bir önceki telefonum 4gb ramliydi 3 sene kullandım ama artık tıkanmalar anlık takılmalar hissediliyordu, zaten android sistemi ramin yarısını tüketiyor, o yüzden özellikle önümüzdeki 3-4 sene kullanırım diyorsanız 6gb ve üzeri ramli modelleri özellikle tavsiye ederim, gerisi tamamen bütçe beklenti ile akalalı.
Haklısınız zaten ben YouTube baktığım şey onların söylediklerinden çok kendi gordugum seyler. Mesela aynı yerin iki farklı telefonla fotoğrafı cektiginde kendi gözüme göre hangisinin daha iyi olduğuna bakıyorum. Tabi bu kişiden kişiye göre değişebilir. fiziksel de inceledim Samsung ile xioami arasında hem fiziksel kalite hemde ekran görüntü canlılığı olarak büyük fark var bence. Birde Xiaomi ile ilgili teknik destekte aşırı sıkıntı yazılım dediğim kısım orası yok tel çekmiyor yok bildirim gelmiyor yok ben yaziyorum o siliyor benzeri kullanıcı yorumları kafamı karıştırdı aslinda. Yoksa direk xioami almayı dusunuyordum. A50 de alınabilir ama bu sefer de üzerinde biraz daha koyunca farklı telefon çıkıyor. Bunun bir siniri yok gibi. Ama onunda arastircam ve gidip mağazada gormem lazım teşekkür ederim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Redmi Note 8 alın derim.

General Mobile'ı listeden atın bile.
Listede değildi mağazaya gidince girdi. Aslında birde note 8 in yorumlarını okuyunca :)

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Birde Xiaomi ile ilgili teknik destekte aşırı sıkıntı yazılım dediğim kısım orası yok tel çekmiyor yok bildirim gelmiyor yok ben yaziyorum o siliyor benzeri kullanıcı yorumları kafamı karıştırdı aslinda.

Çekmiyor muhabbeti muhtemelen Mi 8 lite gibi ülkemiz şebeke bantlarını tam olarak desteklemeyen cihazlar içindir.
Bildirim vs. sorunları da tahminimce ya üçüncü parti uygulama kaynaklıdır ya da ROM yüklemiştir onda sorun vardır. (Ya da beta sürüm yüklemiştir.)
Xiaomi'de servis tarafı soru işareti ama ben o riski almaya değer görüyorum. Samsung'tan yalnızca amiral gemi alınır düşüncesindeyim.
Yukarıda 128'lik modelinin linkini verdim, o fiyata pek bulamazsınız, bence kaçırmayın.

Zaten bu fiyata ne alsanız giriş-orta seviye olacak. Fazla irdelemenin anlamı yok. :hihi
Xiaomi alırsan da kefil değilim tabi, tek dikkat etmen gereken nokta IMEI kaydı olan cihaz al.
Yarı fiyatına alan akıllı arkadaşlar tonlarca tool deniyordu. :kiskis

Son düzenleme:
newrophat Çevrimdışı

newrophat

Süper Üye
31 Ağu 2018
1,036
Haklısınız zaten ben YouTube baktığım şey onların söylediklerinden çok kendi gordugum seyler. Mesela aynı yerin iki farklı telefonla fotoğrafı cektiginde kendi gözüme göre hangisinin daha iyi olduğuna bakıyorum. Tabi bu kişiden kişiye göre değişebilir. fiziksel de inceledim Samsung ile xioami arasında hem fiziksel kalite hemde ekran görüntü canlılığı olarak büyük fark var bence. Birde Xiaomi ile ilgili teknik destekte aşırı sıkıntı yazılım dediğim kısım orası yok tel çekmiyor yok bildirim gelmiyor yok ben yaziyorum o siliyor benzeri kullanıcı yorumları kafamı karıştırdı aslinda. Yoksa direk xioami almayı dusunuyordum. A50 de alınabilir ama bu sefer de üzerinde biraz daha koyunca farklı telefon çıkıyor. Bunun bir siniri yok gibi. Ama onunda arastircam ve gidip mağazada gormem lazım teşekkür ederim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Listede değildi mağazaya gidince girdi. Aslında birde note 8 in yorumlarını okuyunca :)

aldığınız telefon amiral gemisi olmayacağı için mutlaka tatmin etmeyen yetersiz bir özelliği çıkacaktır ama araştırma aşamasında ama kullanınca , sonuçta bütçeye göre orta segment modellerden bahsediyoruz, yinede artık bu bütçe aralığında artık kötü telefon yok, her türlü işinizi görecektir alacağınız cihaz, seçenek çok olduğu için tercihte sıkıntı yaşamanız kadar doğal bir durum yok.

B Çevrimdışı

baran5454 

Süper Üye
14 Kas 2019
559
Çekmiyor muhabbeti muhtemelen Mi 8 lite gibi ülkemiz şebeke bantlarını tam olarak desteklemeyen cihazlar içindir.
Bildirim vs. sorunları da tahminimce ya üçüncü parti uygulama kaynaklıdır ya da ROM yüklemiştir onda sorun vardır. (Ya da beta sürüm yüklemiştir.)
Xiaomi'de servis tarafı soru işareti ama ben o riski almaya değer görüyorum. Samsung'tan yalnızca amiral gemi alınır düşüncesindeyim.
Yukarıda 128'lik modelinin linkini verdim, o fiyata pek bulamazsınız, bence kaçırmayın.

Zaten bu fiyata ne alsanız giriş-orta seviye olacak. Fazla irdelemenin anlamı yok. :hihi
Xiaomi alırsan da kefil değilim tabi, tek dikkat etmen gereken nokta IMEI kaydı olan cihaz al.
Yarı fiyatına alan akıllı arkadaşlar tonlarca tool deniyordu. :kiskis
Haklısınız zaten kimse kefil olamaz. 10 kişi alır sıkıntı olmaz ben alırım sıkıntı çıkar. İmei konusunda zaten orjinal olsun yoksa bide onunla uğraşamam. Garanti veren iyi satıcılar var ama bence riske girmeye değmez

E Çevrimdışı

Ertanpel 

Aktif Üye
9 Nis 2019
394
Listende yok fakat xiaomi a3 de listene ekle

Yazdığın telefonlarla aynı klass

Android one olması gerek 2 yıl Google tarafından güncelleme garantili

K Çevrimdışı

Kogan

Aktif Üye
16 Ara 2019
73
33
Xiaomi iyi markadır, yazılımsal donanımsal arıza durumu çok sık görülmez. Fakat Redmi Note 8 Pro'nun yonga seti Mediatek zaman içerisinde batarya başarımında sorunlar yaşama olasılığı var. Onun yerine Note 8, Mi A3 olabilir 1500-1600 seviyelerinde.

C Çevrimdışı

Cbasaran

Yeni Üye
8 Ocak 2020
35
43
Xiaomi cihazlarda parça sorunu çekmezsiniz. Uygun fiyata heryerde bulmanız mümkündür. Samsung güzel lakin ekran amoled ve pahalidir. GM kronik sıkıntılarını cozmekte zorlanan
bir marka. Xiaomi de yazılımsal sorunlar ben pek görmedim. Yeni modellerde illaki ufak sorunlar oluyor ama yazılım konusunda en hızlı çözüm bence Xiaomi de.
Xiaomi de 'mi' olanlar redmi olanlara göre biraz daha kaliteliler.
Model çok, insanın kafası karışıyor. Öncelikle telefondan beklentilere bakıp ona göre seçmek lazım.

Geri
Üst Alt