iyi de bütün bu atrasiyonları beleşemi yapmak istiyorsunuz yoks biraz masraf
edip mi izlemek istiyorsunuz?
esas soru bu olmalıdır
-TV den bütün bu işler ya olmaz/olamaz ya da bir bacakları kısa olur v.s yani sıkıntıdır!
-KODI de olsa bunu TV üzerinden çalıştırmak biraz sıkıntı veya çokca sıkıntıdır!
basit/kısa çözüm BOX almanızdır,Apple sadece stream da işe yarar,Shield ise hem adam gibi BOX dır
hem de en iyi Gaming cihazıdır(BOX kategorisinde)
4k/DV/D-At/HDR v.s içerikleri en rahat ulaşacağınız sistem KODI---kuracağınız uygun Addons lardır
ve mutlaka ücretli olan Premium Debrid hesaplarıyla bu mümkün,Addons ların beleşe olanları
720/1080 leri bile 3/5GB olarak verir hatta vermez bile! yani bir boka yaramaz
KODI+Addon+Premium DEBRID türden hesaplar ile 100/140Gb içerikleri(max.dosya boyutu)+Internetiniz de
min.200mb ve üstü ise rahatlıkla izlersiniz
not;80/85Gb ve üstü dosyaları 100Mb net ile izlenmez sürekli buffer/freeze filan yapacaktır!
min.200Mb daha da sağlamı 300/350Mb netiniz olması gerekiyor zero-buffer için
-Bluray REMUX lar da vardır tabiki!
-Beleşe tarife den(RUS ların siteleri gibi)4K olmaz hatta 1080p de olmaz! 720 de bile olmaz
örneğin dosya boyutu 2Gb/3Gb Bluray FILM diyor çakallar siktir ülen diyeceksiniz
1080 için min. 15/20Gb dosya görürseniz amenna yoksa hikaye
-Genel de atlanılan bir hususda internet hiziniz dır! 100Mb sınırdır zaten stream de 2.4 ile bu alınmaz
5GHZ ile zor alınır Ethernet donamıma göre alabilir bahsettiğim Kodi üzeri premium hesaplarla adam gibi
REMUX v.s dahil içerikler için 200Mb ve üzeri şart dır!
Stremio filan bile hikaye!
Yabancı Server lar da hızx ciddi düşer!
NFilx/AmazonDisney/Hulu v.s v.s 4K/HDR/DV filan diyorlar ama dosya boyutu(bit-rate cinsinden) hikaye yaw 13/15Mb arası bit-rate vardır
bununla gerçek HD filan olmaz olsa olsa kaliteli 1080p olur sadece!
Herifler tüm dünyaya servis yaptıkları için mecburen herkes alsın-kullansın mantığıyla dosya boyutlarını büyüklük+bitrate olarak
çok ciddi düşürüyorlar!
Bluray 4K cihazınız varsa max. harbi bit-rate+dosya boyutu olarak da 100Gb üzerini görürsünüz ve de alırsınız
Bluray harici ne stream ne de TV kanaları v.s ile bunları tam olarak alamazsınız
hemen hepsi sıkıştırlımış medya olur/olacaktır
tepe noktası sadece Bluray ler dir(çakma-copy medialar dan bahsetmiyorum)
++
TV ler illegal işlere çanak tutmazlar(2015 den sonra bu işler bitti) 2019 dan sonra ise tamamen bitti gibi!
IPTV ile de izlenmez ama yabancı bazı iptv ler de süper kalite içerikler oluyor,kullanmadım bilmiyorum ve zaten aylık ücretleri
çok ciddi pahalıdır!
++
TV lerin bazıları(hatta hepsi) her ne kadar exFAT/NTFS desteği vardır diye örneğin Kullanma Kılavuzlarında belirtilse dahi
exFAT olmaz ya da NTFS olmaz yada her ikisi de olmaz ama Katalog da yazar(K.Kılavuzda) sadece FAT32 desteği vardır!
son 2023 model panelimde exFAT/NTFS desteği yine var diye yazmasına rağmen,ne görüyor ne de açıyor haliyle
denemek için FAT32 ye çevirdim bazı dosyaları şak diye görüp açtı o zaman!
Ana Üretici firmaya 5 defa msg attım neden diye sordum cevap gelmedi! üstelik herifler K.Kılavuz da hala exFAT/NTFS dosya
desteği var diye yazmışlar!
sonra cevap geldi ....bu destek 2023 de kalkmıştır diye... ülen olmadığını zaten biliyorum o zaman K.Kılavuzda neden hala yazıyor
dingiller,üstelik herifler piyasanın en iyi chipseti+GPU filan koymuşlar yaw
ne bokuma yarayacakki,aslında mesaj belli ve çakıyorum ama salağa yatıyorum yaw
++
KODI bu konularda tek en iyisidir,premium debrid ile tabiki