Hepinize tek tek teşekkür ediyorum ,gazeteleri okumayı bitirdim ,(hergün okuyorum mutlaka hepsini ,ayırt etmeden) ,eee,bugün 1 nisan artık
Durun,hemen telaşa girmeyin,çok iyiyiz ailecek ,virüsle sıkıntımız yok çok şükür ,biliyorsunuz biz ailecek linux kullanıyoruz ,virüs -mirüs bize bulaşmaz,evden dışarı çıkmıyoruz dersem yalan olur ,pazar alışverişine gidiyoruz tabii,arkadaşın cenazesine gittim ,çok kalabalıktı,hepimiz 57 ve üstü gençlerdik(
) ,mahalleden ve yaşıtımız ilk kaybımızdı faruk,corona morona bizi etkilemedi ,veya etkisini düşünemedik ,hepimiz cahiller gibi yanyana ve iç içeydik,ne zaman mezarlığa gittik,arkadaşım hatırlattı "alo uzak duralım"dedi,durduk ama o ana kadar yanyanaydık
Sonra birisi geldi yanıma,"alattin abi merhaba,bebi hatırladın mı" dedi ,baktım kelli felli biri ,ama hatırlamadım ve söyledim kendine,hatırlattı ,bizden küçük,hatta mahallenin en ufağı idi ,nurettin.Bana "abi hatırlıyormusun annemler bize "sinemaya gidecekseniz alattin abinize sorun,giderse eğer o zaman onunla gidersiniz" demişti de nasıl kandırmıştık annemleri dedi
Hatırladım,mahallenin en büyüğü ablamdı,sonra ben.Ablam benden 2 yaş büyük.
Diyeceksiniz ki "abi çoktandır mahallene gitmedin herhalde" ,evet gitmedim ,gidemedim.Annem öldüğünden(2004) beri gitmiyorum,bir kere evi kiraya verecektik,temizlemek gerekir tabii ,gittim mahalleye girdiğimde dayanamadım ,evimize bile giremedim,babama giderken inanın yaz-kış şapkamla gözümü kapatır ,hanım koluma girer öyle giderdim sokağa,hatta arka kapıdan.Ev iki sokağa açılıyor,iki kapımız vardı ,biri işlek ,diğeri durağan kapı idi,biz babama giderken egekent otobüsüne biner ,durağan kapıdan (işlek olmayan) girerdik,2010 yılında babam vefat edene kadar.
Faruğun cenazesi bostanlıdan kalktı,bizim sokağa çooooook uzak bostanlı,ama herkesi gördüm,açıkçası çok etkilendim ,yalan yok şimdi,Allah rahmet eylesin,mahalleyi toplayan 2 kişi vardı o yıllarda,biri faruk diğeri ben,birde uzun yıllar çalgıcılık yaptığımdan diğer mahalleler de tanıyor beni ,bunları hep cenazede fark ettim doğrusu,çünkü yanıma gelen "alattin başın sağolsun" dedi,tanıyamıyordum ,bende arkadaşımdan yardım istedim ,"bana gelenleri sonra söyle kim bunlar diye" dedim,o da "3 sokak öteden,bakkalın sokağı ,muhtarın sokağı "diye anlatınca fark ettim
Hatta,birisi "alattin abi hanım da burada ,bizim nişanı ve düğünü sen çalmıştın" dedi,anladım ki faruk benden bir adım önde tanınmış aslında ,ne kadar güzel bir durum inanın çok sevindim,bizim mahalleden uzak mahalle ve insanlar faruğun cenazesine gelmişler.Hele biri vardı ki ,yanıma geldi ve "alattin abi ben metin" dedi ,baktım tanıyamadım,ve "tanıyamadım " dedim,bana "hayri amcanın(babam) arkadaşı alinin oğlu"dedi,(değnekçi ali amca) ,daha da şaşırdım inanın,neden derseniz hadi düğününü çaldıklarım 3 mahalle ötede oturuyorlardı,ali amcalar küçük çiğlide oturuyordu ,nerden baksanız en az 3 kilometre aramız (çiğli-küçük çiğli),meraktan sordum "sen nereden tanıyorsun faruğu" dedim,anlattı ,meğer neler yapmış faruk ,yazarken bile gözlerim doldu gecenin 02:25 inde.
Neyse , işte böyle ,nur içinde yatsın sevgili faruk ,aslında ona sözüm vardı,"benden önce ölürsen 15 gün hiç bir şeye elimi sürmeyeceğim" demiştim ,sürmedim,arkadaşım aradı "alocum,çocuğun okul programını kuramadım,gel şunu kur ne olursun" dedi,ona bile gitmedim ama arkadaşımın oğlunu yolladım kurmak için (şaşırmayın "nasıl kuramaz"diye,bu forumda konuyu nereye açmasını bilen bile olmuyor bazen,60lık arkadaşımın da kuramaması gayet normal
)
Hadi sustum artık.