Steam'in kapanması şuan oyun piyasası için kimsenin gündeminde değil. Bunu Google kapanırsa Android telefonlar ne olur diye düşünmek ile kıyaslamak gerekir.
Bir şeye sonsuza kadar sahip olmak kulağa hoş gelebiliyor ama şu da var. Kaç kişi bitirdiği bir oyuna, filme, diziye geri dönüp tekrar bakıyor?
Bu sistemi şöyle kıyaslıyorum.
Ben 3000 liralık bir sistem topluyorum. Elektrik harcıyorum. Ortalama 60 lira internet ödüyorum. 20$ 'da oyuna veriyorum. Oyunu oynuyorum bitiriyorum.
Cloud Gaming ile sistem toplamıyorum. Çok daha az elektrik harcıyorum. Ortalama 60 lira internet ödüyorum. 20$ 'da oyuna veriyorum. 5,5€ Cloud Gaming. Oyunu oynuyorum bitiriyorum.
Tabi burada bu fiyata en azından belirli oyunların da dahil olmasını isterdim. Belki ileride biraz daha fazla bir ücret ile XBOX GamePass tarzı bir sistem ile Cloud Gaming olayını birleştirip servis edebilirler. Dediğiniz gibi en az 50 Mbps üzeri internet de lazım. Dolayısıyla ülkemiz için herkese hitap etmiyor. Ama bu oyun sektörü için bence geleceğin teknolojisi olabilir.
Aslında geleceğin teknolojisi olan bir durumdan çok, sadece altyapıyı ve sistemi buna uygun hale getirme işi bu. (Bence)
Elbette teknoloji tarafı var fakat kaç ülkeden ciddi anlamda müşterisi olacak bir sistem, onu göreceğiz.
Ben bu abonelik işini sömürü olarak görüyorum açıkçası.
Spotify üyeliğimi sorgulamaya başladım mesela. Çünkü bir baktım ki, dinlediğim müzikler fazla da farklı değil.
Oyun meselesi de öyle, belirli türdeki oyunları oynuyorum.
Steam'i bir tek bitrebilirse, ki o da olur mu bilinmez, Microsoft bitirebilir. Ama Microsoft kendi projelerini bile hiç edebilen bir şirket.
Nokia telefonları mahvetti bıraktı. Windows Phone'u fiilen bitirdi.
Game Pass PC için beta'yı kullanıyorum, sadece Forza Horizon 4 için, daha fazla yapımcı ile anlaşabilirse Steam'in canını sıkabilir.
Ama belli mi olur, bir bakmışsınız bir gece ansızın Steam abonelik işine girmiş? Kim bilebilir.
Sonuçta oyun satma ve sunucu konusunda deneyimi var, oynatıp yayınlatma işi Valve'e zor gelebilir ama aboneliği de alternatif olarak sunabilir.
Sonuçta basit bir şey.