Galaxy S9 | S9+ ÇIKTI

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,939
33
[font=Helvetica, sans-serif]Yeni çıkan telefonların arasında damga vuran 2 samsung modeli. Aralarında ki farklar bu şekilde. Tercih kullanıcıların :) 

TEMEL ÖZELLİKLER

s9[size=large]                                      s9 +

4599 TL                            5199 TL      

Ekran Boyutu

5.8 İnç                                               6.2 İnç

Ekran / Gövde Oranı
84.14 %                                             83.61 %

Ağırlık
163 Gram                                           189 Gram

Kamera Çözünürlüğü
12 MP                                                 12 MP

Dahili Depolama
64 GB                                                  64 GB 

Bellek (RAM)
4 GB                                                    6 GB

CPU Çekirdeği
8 Çekirdek                                          8 Çekirdek

CPU Frekansı
2.8 GHz                                               2.8 GHz

Ekran Çözünürlüğü
1440x2960 (QHD+) Pixel                 1440x2960 (QHD+) Pixel

Video Kayıt Çözünürlüğü
2160p (Ultra HD) 4K                          2160p (Ultra HD) 4K

Batarya Kapasitesi
3000 mAh                                            3500 mAh

SAR Değeri (Baş)undefined
0.362 W/kg (10g)                               0.294 W/kg (10g)

[font=Helvetica, sans-serif]İşletim Sistemi Versiyonu
Android 8.1 (Oreo)                                  Android 8.1 (Oreo)

TÜM ÖZELLİKLER
[font=Helvetica, sans-serif] 

Ekran Boyutu

Ekran Çözünürlüğü
l                  

Piksel Yoğunluğu
570 PPI                                                531 PPI 

Ekran Teknolojisi  

Ekran Özellikleri

Dokunmatik Türü
Kapasitif Ekran                                    Kapasitif Ekran

Kullanıcı Arayüzü

Kullanıcı Arayüz Versiyonu

Renk Sayısı
16 Milyon                                             16 Milyon

[font=Helvetica, sans-serif]Ekran / Gövde Oranı
84.14 %                                                     83.61 %

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,470
Daha gözümüzde S8 eskimemişti ama.
Yine alanlar, Samsung'u sevmeye devam edenler olacaktır.

Bana bedava Samsung veya Apple telefon versinler, satar Huawei, Xiaomi, Meizu, Oneplus alırım.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
SAMSUNG hemen her sektörde rüştünü ispat etmiş, girişimci ve geliştirici bir markadır.

Her markada olduğu gibi elbette SAMSUNG markasında da olumsuz yaşanmışlar olmuştur ve olacaktır zira teknoloji hiç bir markayı hasarsız kusursuz ilerletmiyor.

Ben SAMSUNG markasını ve aslında telefronlarını severim, Akıllısı akılsızı bir çok SAMSUNG telefon kullandım, tabi ki şikayetlerim de oldu ancak yine de hep yüzümü güldürdü.

Hatırlarsanız VESTEL konusunda da sizlere ''Piysaya yeni Model sürmek zorundalar zira bu toplumun beklentisi'' derdim, SAMSUNG markasını bu anlamda tüketici olarak ister istemez eleştiririm zira daha S( alanlar doğru düzgün hava atamadılar ''Baaaak S8 im var'' diye.

Dolayısı ile S8 kullanıcılarına büyük haksızlık oldu yine.

S4 aldıktan 3 ay sonra S5 çıkınca ''Nasıl yaaaa'' demiş birisi olarak elbette S8 kullanıcılarını anlayabiliyorum.

Sorun şu ki Tüketim toplumu haline dönüşmüş olduğumuzu artık kimse inkar etmiyor.

Gücü yeten ve alanlara şimdiden hayırlısı olsun diyelim. :ok:

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,470
Samsung eski politikasını yürütse kimse almaya devam etmezdi.
Sen bilirsin abi senin amiral gemi telefona kaç sürüm güncelleme vermiştir Samsung? :sırıtma:

@Ado

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Cvp: Galaxy S9 | S9+ ÇIKTI

Umut Barış' Alıntı:
Sen bilirsin abi senin amiral gemi telefona kaç sürüm güncelleme vermiştir Samsung? :sırıtma:

@Ado

Umutcum TV konusunun aksine hele ki kendi telefonumum yazılımı ile zerre kadar ilgilenmedim, hatırladığım tek şey kullanım sürecimde ya 3 ya da 4 kere ''yeni güncelleme var'' bildirisi ile sistemin yeniden başlamasıydı.

Sorun şu ki son 7-8 aydır bir ağırlık ve özellikle klavye durduruldu uyarısı almaya başlamıştım.

Bunun da ürüne yeni bir firmware ile düzeleceğini tahmin etsem de dediğim gibi umursamadım ve kullanmaya devam ettim çok takıntım yoktur telefon konusunda.

Yani işin özeti 2014 den bu yana kullandığım telefonumdan ben gayet memnundum, Ancak benim kullanım tarzıma göre idi bu memnuniyet.

Belki de senin kullanıcı profiline göre bu övgüyü hak eden bir telefon değildir.

Ancak forumumuzun en temel ve en önemli misyonu da zaten UYGUN TÜKETİCİYE UYGUN ÜRÜNÜ BULMAK değil mi?

Sevgili @sota kırılmaz bu cümleme umarım ancak DH nin eski klima bölümünü az çok hatırlayanlar bilir.

Günde 1000 kişi gelir soru sorar ve ''Ne alalım'' der, bu soruyu soranların 999 una ''ME al geç'' denirdi. kalan 1 kişiye de MİDEA önerilirdi.

O zaman insanların fikir alışverişinin bir anlamı kalır mı sence?

Forum kurmaya da gerek yok, bir tane script hazırlayıp ekrana ''ME AL GEÇ'' sloganı basıp sonra da ''İnsanları bilgilendirdik'' diye sağda solda kasılır dururduk :))

Belki dikkat etmişsindir benim de tepki gösterdiğim, eleştirdiğim, beğenmediğim markalar vardır.

İnsan beğenmediği markayı birisine önerir mi? Teknik olarak önermemesi gerekse de ben öneririm. ''Biz'' demiyorum dikkat edersen, ''Ben'' diyorum zira başkalarını zan altında bırakmak istemem belki @clearidas başka türlü düşünüyordur veya belki @sota başka türlü düşünüyordur.

Ancak beğenmeyip de önermek konusunun altında yatan bir gerçek vardır.

''Kendi kullanım koşullarım gereği ben bu ürünü beğenmiyorum, ancak sizin anlattığınız kullanım koşullarına göre benim beğenmediğim bu ürün size uygun görünüyor, siz alabilirsiniz'' diyebilirim.
Buna örnek olarak da Ben kare odada yan cepheden tv izlediğim için VA paneli beğenmiyormdur ancak tv almayı düşünen X arkadaşım diktörtgen bir odada tam karşıdan aksiyon filmi izleyecetir, benim koşullarıma uygun olmayan tv yi ben beğenmem ama X arkadaşıma uygun tv dir o kullanabilir, Yani benim beğenmiyor olmam tv nin kötü olduğu anlamı taşımamalı diye düşünüyorum. 

Bunu diyebilmek için insanları dinlemek, onları analiz etmek, bilgi birikimin ile kişinin özelliklerini harmanlayıp, en uygun bütçe ile en ideal ürünü kişiye önermek gerekir.

Yoksa biz de TV bölümünde herkese ''SONY AL GEÇ'' dersek, Klima bölümünde ''ME AL GEÇ'' dersek, Beyaz eşya bölümünde ''BOSCH AL GEÇ'' dersek yine aynı sonuca ulaşmış olmazmıyız sence?

Peki biz burada insanlara ''Siz şimdi önünde BOSCH yazyor diye o makineye 3.000TL veriyorsunuz ama aslında içinde kulanılan motor.....'' dememelimiyiz?

İşte benim SAMSUNG konusu da bundan farklı bir durum değil.

Sanırım hayatımda aldığım ilk akıllı telefonumdu, Senin tabirinle amiral gemisiymiş sanırım o dönemin, Ben hayatımda bazı özellikleri ilk defa bu telefonda gördüm ve sana kötü gibi gelen o telefon bana marstan gelmiş bir teknoloji gibiydi ve yıllarca kullandım severek, beğenerek, önererek.

Bu doğrultuda senden de bir ricam var, Öneri konularında ürünleri genelleyerek gömmek yerine, daha lokal tespitler ile kişiye uygun ürüne yönlendirmeyi denermisin lütfen.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,470
Ado' Alıntı:
Umut Barış' Alıntı:

@Ado

Umutcum TV konusunun aksine hele ki kendi telefonumum yazılımı ile zerre kadar ilgilenmedim, hatırladığım tek şey kullanım sürecimde ya 3 ya da 4 kere ''yeni güncelleme var'' bildirisi ile sistemin yeniden başlamasıydı.

Sorun şu ki son 7-8 aydır bir ağırlık ve özellikle klavye durduruldu uyarısı almaya başlamıştım.

Bunun da ürüne yeni bir firmware ile düzeleceğini tahmin etsem de dediğim gibi umursamadım ve kullanmaya devam ettim çok takıntım yoktur telefon konusunda.

Yani işin özeti 2014 den bu yana kullandığım telefonumdan ben gayet memnundum, Ancak benim kullanım tarzıma göre idi bu memnuniyet.

Belki de senin kullanıcı profiline göre bu övgüyü hak eden bir telefon değildir.

Ancak forumumuzun en temel ve en önemli misyonu da zaten UYGUN TÜKETİCİYE UYGUN ÜRÜNÜ BULMAK değil mi?

Sevgili @sota kırılmaz bu cümleme umarım ancak DH nin eski klima bölümünü az çok hatırlayanlar bilir.

Günde 1000 kişi gelir soru sorar ve ''Ne alalım'' der, bu soruyu soranların 999 una ''ME al geç'' denirdi. kalan 1 kişiye de MİDEA önerilirdi.

O zaman insanların fikir alışverişinin bir anlamı kalır mı sence?

Forum kurmaya da gerek yok, bir tane script hazırlayıp ekrana ''ME AL GEÇ'' sloganı basıp sonra da ''İnsanları bilgilendirdik'' diye sağda solda kasılır dururduk :))

Belki dikkat etmişsindir benim de tepki gösterdiğim, eleştirdiğim, beğenmediğim markalar vardır.

İnsan beğenmediği markayı birisine önerir mi? Teknik olarak önermemesi gerekse de ben öneririm. ''Biz'' demiyorum dikkat edersen, ''Ben'' diyorum zira başkalarını zan altında bırakmak istemem belki @clearidas başka türlü düşünüyordur veya belki @sota başka türlü düşünüyordur.

Ancak beğenmeyip de önermek konusunun altında yatan bir gerçek vardır.

''Kendi kullanım koşullarım gereği ben bu ürünü beğenmiyorum, ancak sizin anlattığınız kullanım koşullarına göre benim beğenmediğim bu ürün size uygun görünüyor, siz alabilirsiniz'' diyebilirim.
Buna örnek olarak da Ben kare odada yan cepheden tv izlediğim için VA paneli beğenmiyormdur ancak tv almayı düşünen X arkadaşım diktörtgen bir odada tam karşıdan aksiyon filmi izleyecetir, benim koşullarıma uygun olmayan tv yi ben beğenmem ama X arkadaşıma uygun tv dir o kullanabilir, Yani benim beğenmiyor olmam tv nin kötü olduğu anlamı taşımamalı diye düşünüyorum. 

Bunu diyebilmek için insanları dinlemek, onları analiz etmek, bilgi birikimin ile kişinin özelliklerini harmanlayıp, en uygun bütçe ile en ideal ürünü kişiye önermek gerekir.

Yoksa biz de TV bölümünde herkese ''SONY AL GEÇ'' dersek, Klima bölümünde ''ME AL GEÇ'' dersek, Beyaz eşya bölümünde ''BOSCH AL GEÇ'' dersek yine aynı sonuca ulaşmış olmazmıyız sence?

Peki biz burada insanlara ''Siz şimdi önünde BOSCH yazyor diye o makineye 3.000TL veriyorsunuz ama aslında içinde kulanılan motor.....'' dememelimiyiz?

İşte benim SAMSUNG konusu da bundan farklı bir durum değil.

Sanırım hayatımda aldığım ilk akıllı telefonumdu, Senin tabirinle amiral gemisiymiş sanırım o dönemin, Ben hayatımda bazı özellikleri ilk defa bu telefonda gördüm ve sana kötü gibi gelen o telefon bana marstan gelmiş bir teknoloji gibiydi ve yıllarca kullandım severek, beğenerek, önererek.

Bu doğrultuda senden de bir ricam var, Öneri konularında ürünleri genelleyerek gömmek yerine, daha lokal tespitler ile kişiye uygun ürüne yönlendirmeyi denermisin lütfen.

Benim amiral gemiden kastım bir dönem de bugün yapıldığı gibi aynı pohpohlamayı yapmalarıydı.
Yoksa ben bir ürünü ölene kadar kullanmaktan yanayım.
Ama bir firmanın güttüğü politikalar da o firmadan gelecekte ürün alıp almayacağımı etkiler.
Ben de Samsung kullandım iki tane, biri E 250 diğeri de GT-S5620 idi.
O zamanlar Android telefonlar apayrı bir dünya gibiydi.
Apple bu kadar önem arz etmiyordu insanlar için.

Bir markayı tavsiye ederken detaylı bilgi verebilmem için de ya içini açmış olmam lazım ya da sizin gibi sistemlerine erişebilmem lazım değil mi?
Her markada sorunlar olur, önemli olan firmanın tüketicinin isteklerine kulak vermesidir.
Huawei'de Sony'de onların laciverti sonuçta.
Kim işime gelirse tüketici olarak onu tercih ederim.
Vestel bugün istediklerimi yapsın Samsung'u gömerim yani.

Burası bir forumsa benim de görüşlerimi yazmamda bir sakınca yok. Başka türlü bu forum büyümez.
Ben görüşümü yazarım, tercih etmek kullanıcının kendisine kalır.
Siz istediğiniz kadar anlatın, ben ısınamadıktan sonra Vestel almam mesela. E n'oldu sizin anlattıklarınız şimdi çöpe mi gitti? Hayır.
Sonuçta burası herkese açık, bir başkası okur ona göre kararını verir.

Bir üyemiz mesela geçen konu açmış TV tavsiyesi istemiş. Yerli üreticinin ürünlerini istemiyor.
Ben de yazarım ithal üretici hakkında düşüncelerimi, kapitalist düzenin doğayı nasıl kirlettiğini, ürünleri bilinçli şekilde nasıl eskittiğini ama kullanıcı bunlarla ilgilenmek ister mi bilemem. Ben model önerdim, teknik yönden birkaç özelliğinden bahsettim az çok kullanıcı görüşlerinden bir kompozisyon paylaştım o kadar. Teknik yönden merak ettiği bir terim olur, biliyorsam yazarım. En azından internetten okuduğumu belirtir ona göre birşeyler söylerim.

Forum böyle birşey yani. Niyetimiz teknik yönden irdelemekse DH'deki Albani'yi bulmaya çalışalım. Panelin membağında çalışmış birisi.
Sabahtan akşama kadar anlatır. :sırıtma:

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52

Umut Barış' Alıntı:
Benim amiral gemiden kastım bir dönem de bugün yapıldığı gibi aynı pohpohlamayı yapmalarıydı.
Ama bir firmanın güttüğü politikalar da o firmadan gelecekte ürün alıp almayacağımı etkiler.

Bir markayı tavsiye ederken detaylı bilgi verebilmem için de ya içini açmış olmam lazım ya da sizin gibi sistemlerine erişebilmem lazım değil mi?
Her markada sorunlar olur, önemli olan firmanın tüketicinin isteklerine kulak vermesidir.

Burası bir forumsa benim de görüşlerimi yazmamda bir sakınca yok. Başka türlü bu forum büyümez.
Siz istediğiniz kadar anlatın, ben ısınamadıktan sonra Vestel almam mesela. E n'oldu sizin anlattıklarınız şimdi çöpe mi gitti? Hayır.

Bir üyemiz mesela geçen konu açmış TV tavsiyesi istemiş. Yerli üreticinin ürünlerini istemiyor.
Ben de yazarım ithal üretici hakkında düşüncelerimi, kapitalist düzenin doğayı nasıl kirlettiğini, ürünleri bilinçli şekilde nasıl eskittiğini ama kullanıcı bunlarla ilgilenmek ister mi bilemem. Ben model önerdim, teknik yönden birkaç özelliğinden bahsettim az çok kullanıcı görüşlerinden bir kompozisyon paylaştım o kadar. Teknik yönden merak ettiği bir terim olur, biliyorsam yazarım. En azından internetten okuduğumu belirtir ona göre birşeyler söylerim.

Forum böyle birşey yani. Niyetimiz teknik yönden irdelemekse DH'deki Albani'yi bulmaya çalışalım. Panelin membağında çalışmış birisi.

Hmm anladım, Forumculuğu da öğrendik senden artık tamamdır :ok:

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,470
Ado' Alıntı:
Umut Barış' Alıntı:

Tamam abi, ne diyeyim. :lamer:

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52

Umut Barış' Alıntı:
Ado' Alıntı:

Ya bişi demedik, öğretilerinden çıkarım yapıyoruz işte. 
Malum yeni forumuz, nasıl büyük forum olunur sorularının cevaplarını sen yazdıkça ben de okuyorum herhangi bir sorun yok.

Öğrendiğim kadarı ile Allah ne verdiyse gömüyoruz sanırım. Zira şu ana kadar gömmediğin bir marka görmedim :jeo:

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,470
Ado' Alıntı:
Umut Barış' Alıntı:

Malum yeni forumuz, nasıl büyük forum olunur sorularının cevaplarını sen yazdıkça ben de okuyorum herhangi bir sorun yok.

Öğrendiğim kadarı ile Allah ne verdiyse gömüyoruz sanırım. Zira şu ana kadar gömmediğin bir marka görmedim :jeo:

O markanın muhabbeti henüz açılmamıştır. Şaka bir yana öyle bir niyetim hiçbir zaman olmadı.
Yoksa evimizde içi Siemens Arçelik de var ayıpsın. :sırıtma:

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52

Umut Barış' Alıntı:
Ado' Alıntı:

O markanın muhabbeti henüz açılmamıştır. Şaka bir yana öyle bir niyetim hiçbir zaman olmadı.
Yoksa evimizde içi Siemens Arçelik de var ayıpsın. :sırıtma:

Aaaaaa

Sana hiç yakıştıramadım

O SİEMENS markasını al şurada iki hareşe bir kroşe yerden yere çarp ki senin şöhretine halel gelmesin :jeo:

Geri
Üst Alt