Fotoğrafçı mağduruyum lütfen yardım!

F Çevrimdışı

funca

Yeni Üye
16 Eki 2022
1
39
Merhaba Adem Helvacı Adem Helvacı sizi youtubeda görüp geldim başıma yeni gelen bir olayı paylaşmak ve tavsiyelerinizi almak için. Ben istanbulda ikamet ediyorum memleketim konyaya gittiğimde bir fotoğrafçıyla uygun fiyata fotoğraf bastırmak için anlaşmıştım. Kaliteli baskı olacağını söylemişti. Ben İstanbul'a döndükten sonra WhatsApptan fotoğrafları yolladım, bastı kargoyla gönderdi bugün teslim aldım ama gelen fotoğraflar rezalet çok kalitesiz baskı yapılmış dandik yazıcıdan çıkmış gibi. Sonradan gördüm internette o fotoğrafçı hakkında hep dolandırıcı üçkağıtçı gibi yorumlar var benim gibi mağdur ettiği insan çok. Kargo parası da dahil 940 TL para yolladım banka hesabımdan dekontları mevcut yalnız fatura yok benim de fatura istemek aklıma gelmedi. Adamı aradım telefonlarımı açmıyor mesaj attım paramı iade edin yoksa thh ye şikayet ederim dedim cevap vermiyor. Tüketici hakem heyetine şikayet etsem lehime sonuç çıkar mı paramı geri alabilir miyim yardımcı olursanız çok memnun olurum. 🙏
Bir de hangi belgeleri yüklemem gerekiyor thh ye başvururken dekontlar, kargo belgesi, internette bulduğum şikayetleri ve gelen fotoğrafların resmini çekip koysam yeterli mi?

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,842
Fotoğrafçının dolandırıcı üç kağıtçı olduğu doğrudur veya yalandır o konuya yorumum yok fakat göz ardı edilmeyecek bir gerçek var o da şu whatsapp tan gönderilen fotoğrafların çözünürlüğü düşüyor kalite bozuluyor. Bilmenizi istedim.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,463
Fotoğrafçının dolandırıcı üç kağıtçı olduğu doğrudur veya yalandır o konuya yorumum yok fakat göz ardı edilmeyecek bir gerçek var o da şu whatsapp tan gönderilen fotoğrafların çözünürlüğü düşüyor kalite bozuluyor. Bilmenizi istedim.
Belge olarak gönderim yapılırsa neredeyse kayıpsız şekilde karşıya ulaşır.

S Çevrimdışı

Swift 

Aktif Üye
26 Eyl 2018
439
Önceden photoshop vb ile 300 dpi ayarlanmış, boyutlanmış ve renk kontrast vb düzeltilmiş, en önemli ise kayıpsız gönderilmiş fotoğraflar güzel çıkar.

60 kilobaytlık whatsapp fotoğrafından cacık olmaz. Kayıpsız gönderildiğini hiç sanmıyorum. Bence fotoğrafçının tek suçu uyarmayıp dandik fotoğrafları kabul etmesi

Pitbull Çevrimdışı

Pitbull 

Süper Üye
6 Tem 2020
1,124
43
Whatsapp da ayarlarda gönderilen fotoğrafların kalitesi hakkında ayar var. Düşük normal yüksek şeklinde sizin ki düşük ayarda olduğundan düşük gönderilmiş ve o şekilde çıkartılmış gibi. Ancak böyle bile olsa adamın size haber verip kalite düşük tekrar gönderin demesi lazımdı.

Hasan3472 Çevrimdışı

Hasan3472 

Aktif Üye
30 Kas 2021
198
39
Böyle önemli şeyler Whatsapp tan direk yollanmaz zaten mail ile yada dosyayı zip Veya rar ile arşiv formatı haline getirip ister Whatsapp ister mail ile yollanırsa kalite kayıpsız ulaşır. bu işi yapan ve yaptıran iki taraftada bilgi eksikliği var gibime geliyor.

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
Ben, İstanbul dan Konya daki adama whatsapp üzerinden foto bastırmayı neden tercih ettiğinizi anlayamadım. Fiyat uygunluğu ise zaten baştan belli etmiş kendini işin varacağı yer. Geçmiş olsun, kolay gelsin tekrardan.

Puzik Çevrimdışı

Puzik 

Süper Üye
9 Ara 2020
1,305
Aşağıda linkini verdiğim firmayı internetten bulup google yorumlarına göre güvenip, direkt telefondan orijinal fotoğrafları yüklemiştim. Aşırı profesyonel ve titiz bir firma, faturanızda kargonuzda tam zamanında geliyor. Baskılarıda çok kaliteli. Aklınızda bulunsun bir iş yaparken google yorumlara bakmadan kimseye güvenmeyin. Geçmiş olsun.

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
Aşağıda linkini verdiğim firmayı internetten bulup google yorumlarına göre güvenip, direkt telefondan orijinal fotoğrafları yüklemiştim. Aşırı profesyonel ve titiz bir firma, faturanızda kargonuzda tam zamanında geliyor. Baskılarıda çok kaliteli. Aklınızda bulunsun bir iş yaparken google yorumlara bakmadan kimseye güvenmeyin. Geçmiş olsun.

Google yorumları ile bile patlayabiliyorsun. Artık iyice araştırmak şart her işte. Yoksa hüsran.

Geri
Üst Alt