Fırın rezistansı patladı

KingOfShadow

Aktif Üye
Puan 43
Çözümler 0
KingOfShadow
Merhabalar Bi anda kaçak akım attı Siemens a tipi yeni değiştirmiştim deneme oldu buda neyse sorun fırın fırını açar açmaz kaçak akım atıyor fırın da üst rezistans a getirdim kademe kısmından yine attı alt rezistans a getirdim atmadı sorun üst rezistans fırının rezistansı bu yerine almayı düşündüğüm rezistans da 2. Foto da uyumlu olur mu her 4lü rezistans uyar mı acaba fırın simfer bu arada

1000267057a31bbb42ad8222fe.jpg
100026705685462aef0fdbe9c8.jpg

eski rezistansın enini boyunu ölç ayrıca elektrik bağlantı yerinin rezistans merkeze göre mesafesini ölçmeyi unutma
rezistans yerine sığar ama elektrik bağlantı yerinin hizası tutmaz uğraştırır.

Fırın düzeldi normal çalışıyor şuan demek ki rezistans sağlam mı acaba yada çok ufak kısa devre varda ayrıldı mı

Fırın düzeldi normal çalışıyor şuan demek ki rezistans sağlam mı acaba yada çok ufak kısa devre varda ayrıldı mı
multi metre varsa test edebilirsin.

Fırının fişini prizden çekin yönünü ters çevirip prize takın çalıştırın sigorta atacak mı? Atmıyorsa eski yöne geri getirin. Yönü niçin değiştirip deniyoruz rezistansta kaçak var olupta faz toprak ile çakışırsa sigorta anında atar nötr toprak ile çakışırsa sigorta atmayabilir. Atmadığı için sizi yanıltır.

Geri
Üst Alt