B
bircansati
Yeni Üye
- 11 Haz 2024
- 8
- 30
Merhaba, herkese iyi günler dilerim.
İlk kez yaz geçireceğimiz evimize bir klima taktırmak istiyorum ancak, klima seçimi konusunda kararsız kalmış durumdayım.
Ön bilgi olarak, Sakarya, Serdivan bölgesinde ikamet ediyoruz. Klimamızı sadece yazın soğutma özelliği için kullanacağız. Kışın evin yalıtımından çok memnun kaldık, yerden ısıtma mevcut, uygun doğalgaz faturaları ile evimizi ısıtabildik.
Evin görselini paylaştığım fotoğrafta evimizin bir kat planını katalogdan alıp üzerinde bazı işaretlemeler yaptım.
Burada benim için önemli olan nokta. Evden home office çalıştığım için neredeyse tüm günüm çalışma odasında geçiyor. Bazen eşim de bana dahil oluyor odada bazen iki kişi olabiliyoruz. Odada 2 adet masaüstü bilgisayar ve toplam 4 adet monitör bulunmakta. Bilgisayarların güç tüketimleri yüksek. Ciddi miktarda ısı üreten bilgisayarlar. Çalışma odası genellikle evin geri kalanından 3-5 derece kadar yüksek sıcaklarda seyrediyor.
1. Senaryo:
Evin salonuna kırmızı dikdörtgen içerisine aldığım yere bir 18k veya 24k btu bir klima. Bu durumda evin diğer kısımlarını ne kadar etkiler, soğutma performansı nasıl olur yorumlarınızı almak isterim. Burada odalara giden soğutmanın çok yeterli olmayabileceğini ve özellikle çalışma odasına yeterli düzeyde etki etmeyeceği kanaatindeyim.
2. Senaryo:
Evin salon girişinin koridora bakan kısmına mavi dikdörtgen ile çizdiğim kısıma 18k veya 24k btu bir klima. Bu durumda odalara giden sıcaklığın daha efektif olacağı kanaatindeyim ancak bu durumda da salonun soğutulması konusunda bir problem yaşar mıyız diye düşünüyorum. Aklıma yatan senaryo şu an için bu gibi duruyor.
3. Senaryo
Bu senaryo için kat planında herhangi bir işaretleme yapmadım ancak. Multi klima konusunu düşünmekteyim. Bu senaryoda fiyat yüksek çıkıyor. Ondan dolayı ilk iki senaryodan herhangi biri yeterli olabilir ise o senaryolar tercih sebebim olacaktır. Ancak kesinlikle performans alamazsınız dediğiniz konuda bu senaryo için önerilerinizi alabilirim.
Mutfak, WC, Banyo ve Duş alanlarının soğutmasını denklemden çıkarabiliriz. Klima çalışırken bu alanların kapıları kapalı olacaktır.
Bu işlem için ayırdığım bütçem yaklaşık 60000 - 70000tl arasında.
Bu bilgiler ışığında senaryolar üzerine sizlerle bir beyin fırtınası yapmak isterim, ve bunun sonucunda da önerebileceğiniz klima marka ve modellerini de not almak isterim.
Herkese iyi forumlar, şimdiden teşekkür ederim.
Son düzenleme: