Tematik kanallardaki; ABD Meksikaya yaklaştıkça kaçak-köçekler artıyor. O fiyatıda azalıyor. Ucuza çıkardım nasılsa diyor.
Kuzeyindeki tadilat çekimlerinde sigota, denetçi ve belediyeden gelip bakıyorlar.
Fiyatları vergisiz hep, eyalete göre değiştiğinden fatura meblağlarıda değişken.
Kayıt altına alındıktan sonra hak aramakta kolay
Batı Avrupa, ABD, Kanada aldığım her ürüne mutlaka gerçek değerleri ile yolladılar.
Numune isede numune olarak faturaladılar.
Diğer ülkelerde herşey yapılıyor.
Faturadaki vergi ödenmeden sonra hakkımı aramak olmuyor.
Bizim denetçi sorumsuz sorumlukta oldıklarında imzayı at geç keyfine bakta.
İlk evi aldığımızda cam balkonla kaplamaktır. Giydirme yaptırıkende mimardan izin alınması gerekir, belediye başvurmak varken yapmayız. ABD tadilat programlarında birde STK olarak mahalle komitesinden izin almak gerekiyor.
Özellikle yurtdışındaki tadilat programlarını sürekli izlediğim için şöyle bir kanıya vardım. Yaptıkları yanlarına kalıyor. Sadece bir sonraki işi o müşteriden alamıyorlar. Ancak yayın arkası süreçte nasıl bir hukuki yol izliyorlar bunu ekrana yansıtmadıkları için detayını bilemiyoruz. Türkiye özelinde konu bilirkişiye gider, bilirkişi aynı meslek erbabıdır ve kolay kolay menfii sonuç çıkarmaz, hizmeti doğru ve haklı görür düşüncesindeyim. (Genelleme yapmıyorum, mesleğini hakkıyla yapanlar tanımların dışındadır.)