ER PA Monitör Rezaleti

A Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,295
51
Aylar aylar aylar önce bana sorulmuştu, ''Ado hocam, Erpa monitör diye bir yer var çok ucuza panel değiştiriyorlar nasıl oluyor?''

Cevaben demiştim ki ''Arkadaşlar panel piyasası belli, sektör zaten oldukça göz önünde, yedi cihanın bildiği rakamdan daha ucuza yaptığını iddia eden bir yer var ise bir sorun vardır ama zamanla çıkartırız ortaya''


Demek ki gün bu günmüş;

Öngörülerim doğru çıktı ve aylardır çekilen stresi sizlerle de paylaşma vakti geldi, Şimdi buraya yazılı olarak aktarıyorum, 4 günlük ev hapsimizde bu konuya özel video da çekeceğim.

Sonra cesaretleri var ise beni mahkemeye versinler de orada görüşelim.

Evet forum ailesi, ERPA MONİTÖR adlı bu işletmede 17.01.2020 ve 22.01.2020 tarihli tekliflerine istinaden sevk etmiş olduğum iki adet televizyonumuz bulunmaktadır.

Süreci ve tekliflerini aşağıya sunuyorum.

İkisi de 55' olan bir adet BEKO ve Bir adet de TOSHIBA tv den bahsediyoruz.

55'' BEKO bizim için çok önemliydi zira aslında bir meslektaşımıza iyilik yapmak için mücadele ediyorduk.

X bir neden ile esnaf arkadaşımızın elinde kalan panelin mümkün olduğunca ekonomik ve yine olabildiğince kısa sürede değiştirilmesi gerekiyordu.
Görüşmelerimiz neticesi teklifimizi aldık, sürecin nasıl ilerleyeceğini bildiğimizden dolayı 45 + 3gün süreyi de kendileri ile görüşüp esnaf arkadaşımızın onayını alarak ürünü sevk ettik.
45 gün meselesi şu. Paneller Çin den gemi ile geliyor. Bu işletme aslında bir havuz oluşturup tüm panel taleplerini topluyor, paralarını da peşin alıp sisteme siparişi giriyor, Vatandaşın parası ile vatandaşın panelleri geliyor, bu işletme de üzerine işçiliğini ve panelden belli oranda kârını ekleyerek işlemi tamamlıyor.
Olması gereken süreç bu.

Bizdeki durum ise, tv ve paraları toplama kısmından ibaret. Gerisi yok.

Takribi sayabildiğimiz ve hatırlayabildiğimiz, notlarını alabildiğimiz kadarıyla 36 görüşme yapmışız bu güne kadar.

İşletme her görüşmede bize;

Beş dakika içerisinde sizi arayacağız
Gümrükte sorun çıktı
Sizin panel hatalı geldi
Bu cuma gelecek
Bu cuma gelmedi önümüzdeki cuma gelecek
Tatil oldu
Yasak geldi
Gümrük yandı

Gibi söylemler ile bizi geçiştirmenin yanısıra o beş dakika 120 gündür dolmadı, dolmadı ki aramıyorlar.


Yine de fevri hareket etmemek adına haydi bunu da bekleyelim, haydi bu cumayı da bekleyelim derken bu sefer bizim esnaf arkadaşı tv nin sahibi sıkıştırmaya başladı.
TV sahibi mağdur
TV yi karşılayacak olan esnaf arkadaş mağdur
Esnaf arkadaştan bu tv yi bana getiren arkadaş mağdur
Ben mağdurum sadece iyilik yapmak istememize rağmen.


Şimdi akıllara şu soru gelebilir ve sizi anlarım.

''Hocam bu işi yapıyorsun, Normalde 1800tl olan panel kargo vs dahil 1100tl ye yapılıyorsa sen bunu nasıl sorgulamazsın?''

Haklısınız ancak sorgulamama nedenim şu.

Aslında bu paneller ülkemizde olduğu gibi pahalı değil. Normalde 165 Türk lirasına dahi panel satın alabiliyorsunuz yurt dışında.
Hem ülkemizdeki vergiler ile yükseliyor hem de tek alınca çok yüksek oluyor fiyatlar. Bu adamlar havuz yapıp yüksek adetli istediği için ciddi anlamda ekonomik geliyor paneller. Toplu geldiği için de sadece tek bir lojistik bedeli ödeniyor, kasa tek olduğu için gümrük işlemleri ucuz ve kolay oluyor vs

Yani istense forumda da bir havuz oluşturulur, bir ay boyunca herkes bu havuza isim yazar, ihtiyacı olan paneli yazar, bu talep sadece bir kerede tek sipariş olarak satıcıya iletilirse normalde 1000tl olan paneli toplu olunca 400 500tl gibi fiyatlara alabiliyorsunuz. Bu sadece iyi bir organizasyon gerektiriyor.

Yani yapılabilirliğini ve yapıldığını bildiğimiz için onay verdik.

Neyse İşin özeti şu, ya 2 ay beklersin ucuza olur, ya hemen yapılır pahalı olur durum bu.

Söz verilen sürelerde işlemler bir türlü ilerlemeyince görüşmeler sıklaştı, Cuma, Cuma, Cuma derken hiç bir ilerleme olmayınca ciddiyetimizi anlamaları adına kendilerini bizim derneğimizin hesabından mail atarak uyardım ve konunun ciddiyetini aktardım, Eğer dikkate almazlar ise bu konuyu daha üst mertebeye çıkaracağımı ve önce ihtar çekeceğimi, sonra gerekiyorsa hukuk kanalından Üzerlerine gideceğimi ve hatta video çekip youtube kanalımda yayınlayacağımı, sosyal mecranın tüm gücünü kullanıp kendilerini ifşa edeceğimi belirttim.

Kendilerine verdiğim süre doldu. Bu gün SON Cuma günleriydi ve aradığımızda halen ''Sizin konu yöneticimizde, özel ilgileniliyor, mutlaka dönüş yapacağız'' söylemleri dışında bir ilerleme göremedik. Bunun üzerine Önce gittim Şikayetvar sitesine yazdım, sonra geldim bizim foruma yazıyorum şu an, bu bitince de Avukatı arayacağım ve yasal zeminini hazırlayarak bu işletmeye karşı bir mücadele başlatacağım.

Şikayetvar sitesinde yazanları görünce oturup ağlarsınız arkadaşlar 10 aydır vatandaşın parasının üstüne konmuşlar adamın ne malını yolluyorlar ne de parasını geri veriyorlar.

Bu arada bize ücret iade teklifinde bulundular reddettim.

Borçlar kanunu hükümlerince ben artık yasal olarak tazminat talep etme hakkına da sahibim. Elimde her türlü argüman doküman var, Görüşme kayıtları, kendi mail hesaplarından yolladıkları kendi hazırladıkları sözleşmeler, parayı yatırdığımız banka dekontları, kendilerine bilerek dernek hesabından yolladığım mail ve ulaştı bilgisi vs.

Ben şimdi parayı yatırdığımız dönemdeki döviz kuru ile bu gün arasındaki kur farkı, dosya avukat masrafları dahil Allah ne verdi ise bu adamlara ödetmezsem bana da Adem Helvacı demesinler.

Asıl amacım ise şu;
Belki bir yıl sürer belki daha fazla onu bilemem ama ne olursa olsun mahkemeden müspet karar çıktığında bunun emsal teşkil etmesi ve bu yol ile aldatılmış kim var ise onlara yol açabilmek öncü olabilmek adına elimden geleni yapacağım.

Evet Dostlar;
İşte böylece ERPA MONİTÖR adlı işletmeyi de tanımış olduk

Biz işimize devam edelim :ok

Teeklifleri merak edenler için drive alanımda PDF olarak sundukları teklifleri paylaştım, herkese açık.

Erpa Şikayetvar yazışmalarım


.
 
Son düzenleme:
A Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,295
51
Orada yine ürününü gidip alabilenler oluyordu sanırım, burada muhatap bulmak imkansız anladığım kadarıyla. :kiskis
Muhatap var Allaha şükür, o konuda haklarını yemiş olmayayım.

''Biz sizi hemen geri arayacağız - Gümrükte sorun çıktı - Bu cuma bekliyoruz'' sözlerinin ezberletildiği bir yapay Zeka var en azından.

Haaa başka bir sonuç çıkmıyor o ayrı konu :kop
 
Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
20,610
Muhatap var Allaha şükür, o konuda haklarını yemiş olmayayım.

''Biz sizi hemen geri arayacağız - Gümrükte sorun çıktı - Bu cuma bekliyoruz'' sözlerinin ezberletildiği bir yapay Zeka var en azından.

Haaa başka bir sonuç çıkmıyor o ayrı konu :kop

Kayıtlı adresleri yok mu abi, o ilde olan bir üyemiz gidip görüşse? :kas
 
ramchomania Çevrimiçi

ramchomania 

Süper Üye
8 Mar 2020
2,098
40
mahkeme olayı en az 2 yıl sürer :dry
geçmiş olsun.

Mahkemeden önce arabulucuk var artık çoğu ticari dava adliyeye taşınmadan çözülüyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

A Adem Helvacı abi bu firmayla daha önce ben ticaret yapmıştım problem olmamıştı

Demekki onlarda yoldan çıkmış güvenilir firmada bulmak mesele artık
 
A Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,295
51
Kayıtlı adresleri yok mu abi, o ilde olan bir üyemiz gidip görüşse? :kas
Olmaz ama sevgili Umut. Yapılan arsızlık.
Ben, BİREYSEL olarak kendi konumu her türlü çözerim onda zaten gram tereddüdüm yok.
Bizim artık olaya Halk gözü ile bakmamız gerektiği için konuyu bu derece büyütüyorum.
Bireysel mücadeleler cılız kalıyor böyle arsız işletmeler karşısında, adı üstünde arsız.
 
A Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,295
51
mahkeme olayı en az 2 yıl sürer :dry
geçmiş olsun.
Meydanının boş olmadığını anlasınlar, varsın 5 yıl sürsün, O 5 yıl içerisinde adliyeye gitmek için harcadıkları her zaman diliminde biz bir vatandaşı daha kandırılmaktan kurtarmış olabiliriz ;)

Bütün deniz yıldızlarını kurtaramasak da, Bir denizyıldızının hayatını değiştirmiş olacağız. :ok
 
A Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,295
51
Mahkemeden önce arabulucuk var artık çoğu ticari dava adliyeye taşınmadan çözülüyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

A Adem Helvacı abi bu firmayla daha önce ben ticaret yapmıştım problem olmamıştı

Demekki onlarda yoldan çıkmış güvenilir firmada bulmak mesele artık
Bizim konu özelinde konuşacak olursak her türlü çözülür zaten sevgili Ramazan. Sorun şu ki inanılmaz umursamazlar, telefonlara bakan kişi veya kişiler bence bu konuda (Ruhsuzluk) eğitim almışlar zira genelde ''Neden aradınız ki?'' modunda konuşuyorlar zaten.

Bir an durup düşünüyorsun ''Nasıl yani?'' diye zira sanki insanların parasını alıp, bozuk tv gönderip, panelin bozuk olduğu aşikar olmasına rağmen fabrika ayarları yap bilmem ne diyerek insanları 10 ay boyunca oyalayıp üstüne tvyi alıp tv ve para ile birlikte hiçliklere karışmanın başka mantıklı bir izahatı yok.

Benim videolarım arasında EVFORM firmasının masa sandalye takımı mevzusu da var.

O video altında o firma çalışanları bana ne küfürler ettiler, sonra birisi firma yetkilisi diye özürler dileyip ne ricalarda bulundu gösterimden kaldırmam için.

masa sandalye ile teknik anlamda bizim ne işimiz olur ki? Elbette olmaz ancak yaşatılan mağduriyeti ve bu mağduriyeti yaşatan firmaları ifşa etmenin, sadece şikayet sitelerinde yazmak dışında da bir yolu olmalı, tüketicinin elini daha güçlendirecek yollar bulmalı ilkesinden hareketle mücadele içerisindeyiz.

Evform da böyle parayı alıp malı yollamayan, yolladığını eksik veya yanlış yollayan, faturasını göndermeyen bir firma, daha iki gün önce birisi yazıp ALLAH RAZI OLSUN demiş zira video altındaki yorumları okuyunca almaktan vazgeçmiş.

Forumlar ve sosyal medyayı halkın gücü olarak kullanmalı ancak alternatif yollar da araştırmalıyız art niyetli firmalara karşı.

Konuya öznesel olarak dahil değilim zarar eden taraf anlamında, İçim huzursuz oluyor, vicdanım rahatsız oluyor yoksa bu yazdığım olayda maddi manevi bana dokunan hiç bir şey yok aslında.
 
T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Ado hocam yalnız doğru söylüyorlar gümrük sıkıntısı var cavid 19 nedeni ile 2.5 ay oldu çin'den sipariş geçeli mallar gelmedi çin'den çıkmadan geri döndü satıcı firma ile görüştüm tekrar kargoladı bekliyorum 15.000 TL zarar ettim 2.5ayda elektronik mekanik ürün satışı yapıyorum ben bilindik satış sitelerin'de e-ticaret işi talep var ama elimde satacak mal kalmadı haziran temmuz gibi gümrük işleri normale döner diye ümit ediyorum şimdilik hazırı tüketiyoruz allah herkese kolaylık versin bu virüs bütün dünyayı karıştırdı
 
T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
şimdi benim jeton düştü aylar önce 49uhl650 aldığım zaman meraktan panel kırılırsa diye araştırma yapmıştım bu Erpa Monitör'ün reklamını görmüştüm hakikaten daha o zaman kendi kendime dedim bu firma 5 para etmez video çok yapmacık gelmişti gözüme kurumsal görünmeye çalışan merdiven altı firma hissiyatı oluşmuştu bende :hihi:hihi:hihi
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri