Elektrik süpürgesi tavsiyesi istiyorum - Profilo gs21 PSP5UPOW 750w

T Çevrimdışı

tester

Yeni Üye
24 Ara 2018
41
38
Merhaba arkadaşlar. Daha önceki elektrik süpürgesimiz 2200w Profilo baggless modeliydi. 10 yılı aşkındır kullanıyoruz. Fakat son bir yılda HEPA filtre kapağı kırıldı. Daha sonra üst emiş filtre kapağınin plastik dişli kısmı kırıldı. En son hortumun girdiği yer kökünden kırıldı.

Parçaları değiştirmek için internette arızalı makina bakıyorum fakat benzer parçaları özellikle HEPA filtresi kapağı kırık olanlardan bulabildim. Şimdilik iyi bir kasa bulana kadar emekliye ayiracagiz.

Bu nedenlerden dolayı yeni bir makina almak istiyorum. Fiyat olarak bütçemle Profilo gs21 psp5upow alabilirim.

Sormak istediğim bu modelin HEPA filtresi yıkanabilir yazıyor. Ürün kullanma kılavuzunda da böyle yazıyor. Ama ürün karşılaştırma yaptığım zaman torbasız süpürgelerden 550w olan modellerde filtreler yıkanabilir çıkıyor ama bu modelde yıkanabilir ibaresi yok. Bunun doğrusu nedir?

İkinci olarak da kullananlar varsa memnun mu merak ediyorum. Kullananlar memnunsa yorumlayabilirse sevinirim.

Son düzenleme:
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,762
mümkünse eski makinanızı onarmaya çalışın mesela benim 10 yıllık 2300watllık samsung Ramboyu sürekli bakımlarını yaparak ayakta tutuyorum. Yeni makinaların çekim gücü çok düşük 550w makina en baba 200w emiş yapar.

HEPA konusuna gelecek olursa tüm hepaları yıkayabilirsin fakat mikro tozlar iç katlara kadar işlediği için belirli periyotlarda değişim şart.

T Çevrimdışı

tester

Yeni Üye
24 Ara 2018
41
38
Hocam eski makinanın problemi kasasında motor problemi yok yani. Ama malesef makinayı aradığımda arızalı bir ilan buldum. Oda plastik aksamı kapaklarında kırıklar var. İşimi görmeyecek. Yoksa birinin parçalarını diğerlerine kullanacaktim.

Bu arada alacağım makina 750w.

Son düzenleme:
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,762
Hocam eski makinanın problemi kasasında motor problemi yok yani. Ama malesef makinayı aradığımda arızalı bir ilan buldum. Oda plastik aksamı kapaklarında kırıklar var. İşimi görmeyecek. Yoksa birinin parçalarını diğerlerine kullanacaktim.

Bu arada alacağım makina 750w.
550w nereden çıktı yav :kiskis motor gücünün / emiş gücüne oranı ortalama 4'dür.

arızalı makinanın görsellerini atarmısın belki birşeyler uydururuz.

T Çevrimdışı

tester

Yeni Üye
24 Ara 2018
41
38
Sota Sota merhaba hocam aciliyeti olduğu için sipariş geçtim. Şimdi kopan kısmı bantladik. İdare etsin diye. Yeni makina gelince fotoğraf atarım. Bakalım bulabilirsek birinin parçalarını diğerine aktarım yaparım. Sağolun. Şimdilik makinanın gelmesini bekleyeyim

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
598
45
Yeni alacaksanız Philips PowerCyclone 8 önerebilirim. Torbasız bir model. Çıkış (Hepa 13) ve motor filtresi olmak üzere 2 adet filtre mevcut. Motor filtresi için ayda 1 yıkama öngörülüyor zaten kullanım kılavuzunda.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,762
Yeni alacaksanız Philips PowerCyclone 8 önerebilirim. Torbasız bir model. Çıkış (Hepa 13) ve motor filtresi olmak üzere 2 adet filtre mevcut. Motor filtresi için ayda 1 yıkama öngörülüyor zaten kullanım kılavuzunda.
ustadım bir ara Philips süpürgelerde boru, başlık kısımların çok fazla kırılma şikayeti vardı. Acaba gerekli iyileştirme yapıldı mı.?

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,762
Sota Sota merhaba hocam aciliyeti olduğu için sipariş geçtim. Şimdi kopan kısmı bantladik. İdare etsin diye. Yeni makina gelince fotoğraf atarım. Bakalım bulabilirsek birinin parçalarını diğerine aktarım yaparım. Sağolun. Şimdilik makinanın gelmesini bekleyeyim
ürüne internet biraz bakındım fakat başlık kısmı turbo brush mi göremedim.

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
598
45
ustadım bir ara Philips süpürgelerde boru, başlık kısımların çok fazla kırılma şikayeti vardı. Acaba gerekli iyileştirme yapıldı mı.?
Yurtdışına taşınınca bu ev için aldım Philips'i. 3 aydır kullanıyorum. Teleskopik boru metal zaten. Başlığın boruya bağlantı yeri de etli duruyor. Genel olarak plastik kalitesi iyi gibi duruyor ama bakalım. Bir sıkıntı çıkarsa yazarım buraya.

ürüne internet biraz bakındım fakat başlık kısmı turbo brush mi göremedim.

Evde uzun saçlı birileri varsa bu turbo başlıklar sıkıntı çıkartıyor. Saçlar öyle birdolanıyor ki fırçaya temizlemesi ayrı dert oluyor.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,762
Evde uzun saçlı birileri varsa bu turbo başlıklar sıkıntı çıkartıyor. Saçlar öyle birdolanıyor ki fırçaya temizlemesi ayrı dert oluyor.
elimde görsedeki üründen var fırça üzerinde saçı temizlemem 1dk almıyor

Ekran-Alintisi1cfc6a1fc2a0cd80.png

T Çevrimdışı

tester

Yeni Üye
24 Ara 2018
41
38
Kutu içeriğinden turbo başlık çıkarsa yazarım. YouTube da bir videoda var diyor ama sanki ürünü alırken altında bazı ücretli başlıklar vardı. Dahil değildir diye düşünüyorum.

Bu arada Profilo üyelerine %5 iskonto yapıyor. Başka ürünler almak isteyenler kullanabilir

T Çevrimdışı

tester

Yeni Üye
24 Ara 2018
41
38
Merhaba arkadaşlar. Makina dün bayi kanalıyla teslim edildi.

İlk kullanimi yaptık. Genel olarak HEPA filtrenin yukarıdan sökülmesi iyi olmuş. Makinanın kutusunda ve üzerinde made in europa logosu var. Çekim gücünü beğendik. 750w olmasına rağmen halıyı kaldırabiliyor.

Kutu içinden turbo başlıkta çıktı. Kutu içeriği: elektrik süpürgesi, teleskobik boru, bir normal halı ve parke başlığı, bir turbo başlık, bir adette hortum toplama aparatı, bir adette küçük perde ve köşe başlığı var.

Emiş filtresi toz torbasının altında. Bu ve HEPA filtresi kılavuzda yıkanabilir olarak görünüyor.

Tek sikinti toz hanesinin plastik et kalınlığı biraz küçük, dayanıksız gibi geldi. Haznenin birleştirme yerlerindeki tırnaklardan bahsediyorum. Umarım uzun yıllar kullanırız.

İyi forumlar dilerim 🙂

Son düzenleme:
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,762
Merhaba arkadaşlar. Makina dün bayi kanalıyla teslim edildi.

İlk kullanimi yaptık. Genel olarak HEPA filtrenin yukarıdan sökülmesi iyi olmuş. Makinanın kutusunda ve üzerinde made in europa logosu var. Çekim gücünü beğendik. 750w olmasına rağmen halıyı kaldırabiliyor.

Kutu içinden turbo başlıkta çıktı. Kutu içeriği: elektrik süpürgesi, teleskobik boru, bir normal halı ve parke başlığı, bir turbo başlık, bir adette hortum toplama aparatı, bir adette küçük perde ve köşe başlığı var.

Emiş filtresi toz torbasının altında. Bu ve HEPA filtresi kılavuzda yıkanabilir olarak görünüyor.

Tek sikinti toz hanesinin plastik et kalınlığı biraz küçük, dayanıksız gibi geldi. Haznenin birleştirme yerlerindeki tırnaklardan bahsediyorum. Umarım uzun yıllar kullanırız.

İyi forumlar dilerim 🙂
turbo başlık ve toz hanesinin görsellerini yükleyebilirsin.

Geri
Üst Alt