Elektrik Dağıtım Şirketinden Tazmin İsteme için Yapılması Gerekenler

K Çevrimdışı

KAFASIKARISIK

Yeni Üye
29 Ağu 2024
1
14
Selamlar, bizim bulunduğumuz yerde trafo patlaması sonrası ufak çaplı bir yangın çıktı. O sırada fırında yiyecek vardı ve başta bilmediğimiz için bir müdahalede bulunamadık ama bir süre sonra lamba gitti-geldi derken birden komple elektrik gitti. Neyse aradan bir süre geçti sonra fırını tekrar açtık; ışık yanıyor diye yiyeceği attık ama yiyecek pişmiyordu. Birkaç gün sonra (maddi sebeplerle) yetkili servisi aradık ve gelen kişi yüksek akımdan olmuştur zaten birkaç şikayet daha var burada deyip servis raporu tuttu ki zaten bu olayın dışında yani normal zamanlarda da çeşitli dalgalanma sorunları yaşamıştık. Dağıtım şirketine sorunca da e-posta ya da dilekçe ile iletebilirsiniz dediler. Fakat Adem Helvacı Adem Helvacı Bey'in konuyla ilgili videosunu ve yorumları görünce kafam karıştı. Tam olarak burada dikkat etmemiz gereken kısım neresi? Firmaya başvururken tazmin istediğimizi belirtip servis raporunu paylaşmamış yeterli mi?

ByOhen Çevrimdışı

ByOhen 

Aktif Üye
23 Eyl 2018
124
36
Aynı sebepten mahallede bir çok evde eşyalar zarar gördü. Yapacağınız şu...
öncelikle arızanın olduğu günü ve saat aralığını not edin bir yere...
yetkili servisi çağırıp tutanak tutturun ve not kısmına "bu dalgalanma sonucu arızanın oluştuğunu" yazdırın. Servise cihazı tamir ettirip faturayı alın.
Bağlı olduğunuz elektrik şirketine bir dilekçe yazın. Dilekçede arıza günü ve saat aralığını belirtip, zararın tanzim edilmesini ve miktarın şu hesaba yatırılmasını (abonelik kimin adınaysa) istiyorum yazın.
Dilekçeye faturayı ve servis raporunu ekleyin.
Ben bu şekilde izmir Gediz elektrikten 3500 tl tutan hasarın bedelini 20 günde aldım. Peşini bırakmayın mutlaka alırsınız.
Geçmiş olsun. (Alıntıdır)

Geri
Üst Alt