Ömer Çolak
Süper Üye
- 17 Tem 2021
- 1,051
- 29
Hatrı sayılır bir çoğunluğu pişman bile değil ?Sokaklara çıkacak tek kesim akp ye oy veren %51'lik kesim çıkarsa onlar çıkar
Hatrı sayılır bir çoğunluğu pişman bile değil ?Sokaklara çıkacak tek kesim akp ye oy veren %51'lik kesim çıkarsa onlar çıkar
Hatrı sayılır bir çoğunluğu pişman bile değil ?
O tez çürüdü son seçimi bu bozdu ekonomiyi bozduğu gibi düzeltsin diyenlerden aldığı oyla kazandıKesinlikle. Seçmenin söylediği tek bir söz var. Hadi buna vermeyelim de kime verelim.
1 yıl içerisinde bile gelebilir. Geçen sene 150 bine Tekirdağ'da bir site satılan evler bu yıl 700 bin.Alacağın ev 10 yıl sonra değil kuvvetle muhtemel 3 yıl sonra 870.000 TL eder. Anlık gaza gelmemek lazım.
atacak herkes akıllı..
Fiyat artışlarını vatandaşa yüklemek A haber zihniyeti.Bizim çok akıllı vatandaşlarımız sanıyorlarki millet 0.99 İle kredi çekecek onlarda satacak herkes akıllı..
Ülke neden gelişmiyor belli herkes birbirini düdükleme derdinde sonra hep beraber aynı şarkı ile devam..
Reis adamın eleştirisi genel değil göreceli. 0.99 faiz kararından sonra artan fiyatlar için söylüyor bunu. İnşaat maliyetleri bu faiz olayından önce daha mı düşüktü?1 yıl içerisinde bile gelebilir. Geçen sene 150 bine Tekirdağ'da bir site satılan evler bu yıl 700 bin.
Fiyat artışlarını vatandaşa yüklemek A haber zihniyeti.
İnşaat yapıyorum ben son 1 yılda maliyet %500 oranında arttı. Sıfır dairelerin fiyatı yükselince ikinci el de doğal olarak yükseliyor. Fiyat artışının sebebi budur. Bana son bir yıl içinde en az 3 kat fiyatı artmayan herhangi bir şey gösterebilir misin?
Fiyatı talep ve maliyet belirler. Kredi faiz indirimden sonra millet dairelere saldırdı sanki gerçekten de indirim varmış gibi. 500 bine almadıkları dairelere 1.5m'dan saldırdılar. Talep yükselince fiyatlar da doğal olarak arttı.Reis adamın eleştirisi genel değil göreceli. 0.99 faiz kararından sonra artan fiyatlar için söylüyor bunu. İnşaat maliyetleri bu faiz olayından önce daha mı düşüktü?
Biz bu karardan önceki fiyat artışlarına hiç bir ses çıkarmıyoruz. Bu olay bu seviyede enflasyon olmayan 2017 yılında da oldu. 0.49 konut kampanyası çıkar çıkmaz benim oturduğum daire 120bin liradan 180bin liraya çıktı. Arada 2 hafta bile yoktu. O faiz kampanyasından önceki maliyeti ile sonraki maliyeti hiç değişmemiş oldu yani.
Bunun suçlusu da ne siz ne de ev sahipleri. Bunun olacağını göre-bile-isteye yapan yetkili birim her kimse.
Bu durum haricinde konuşursak da fiyat artışlarında yine halk suçlanamaz. Arada normalin üzerinde zam yapanların da yapması hakkıdır hatta benim gözümde. Çünkü adamın satışıyla stok çekişi arasında geçen sürede ne olacağının garantisi yok. Kendini korumak için ekstra yükseltmesi gayet olağan.
Devletin bunlarla savaşmak yerine enflasyonun sebebiyle savaşması gerekiyor.
Fiyat artışlarına birşey dediğimiz yok bende inşaat yapıyorum çimento demir tuğla ne kadar arttı biliyorum.1 yıl içerisinde bile gelebilir. Geçen sene 150 bine Tekirdağ'da bir site satılan evler bu yıl 700 bin.
Fiyat artışlarını vatandaşa yüklemek A haber zihniyeti.
İnşaat yapıyorum ben son 1 yılda maliyet %500 oranında arttı. Sıfır dairelerin fiyatı yükselince ikinci el de doğal olarak yükseliyor. Fiyat artışının sebebi budur. Bana son bir yıl içinde en az 3 kat fiyatı artmayan herhangi bir şey gösterebilir misin?
Mum gaz yağı stoklayalım taş devrine dönüş yapalım bizim değil hükümetin hazırlık yapması lazım..Elektriğe yıl sonuna kadar %50 ye yakın zam gelecek. Herkesin buna hazırlıklı olması lazım.
hükümete bir şey olmaz çöpten ekmek toplayanlar bile herkesin altında arabası varmış herkesin evi varmış yollar süper olmuş vs diye tayip babayı hala yere göğe sığdıramıyorlar.ülkede bir akıl tutulması yaşanıyor.insanlar bu kafayla giderse hedef 2073 te olur 3073 te.Mum gaz yağı stoklayalım taş devrine dönüş yapalım bizim değil hükümetin hazırlık yapması lazım..