Alacağın ev 10 yıl sonra değil kuvvetle muhtemel 3 yıl sonra 870.000 TL eder. Anlık gaza gelmemek lazım.Dün 0.99 kredi için ziraat bankasına gittim sistemde o daha açılmadı dedi. 1.20 den 475.000₺ kredi geri ödemesi 870.000₺ tutuyor. Alacağım ev 10 yıl sonra bile 870.000₺ etmeyeceğinden ev almaktan vazgeçtim. (Vade 10 yıl)
Yani söylesem yanlış anlaşılıyor sussam gönül razı değil.
Bunun neresi doğru karar Allah aşkına bir izah edin. Bu olanların normal, hatta durumu nispeten iyi olan vatandaşlarla zerre alakası yok. Yine yeniden birilerine rant kapısı, vatandaşın vergileri ile zengini daha da zengin etme projesi. 2 milyon 10 yıl ayda 28 bin lira ödemek demek. 28 bin lirayı sadece aldığı evin taksitine verebilecek gelire sahipler bu milletin yüzde kaçı. Kime hitap ediyor bu çok doğru karar. Anında neredeyse bütün müteahhitler zammı döşedi. Bu rantın babası değil de nedir. Piyasayı canlandırmak istiyorsan üreticiyi desteklersin, fiyat istikrarı sağlarsın, alım gücünü yükseltirsin, zengin ağalara hadi eller cebe dersin. Bak piyasa nasıl canlanıyor. Bugün olan ise bunların tam tersi. Bu ülke bütün yöneticilerin maaşı iki asgari ücrete indirilmeden düzelmez. Sokakta eksi yirmi derecede donanın halinden hamamdaki anlamaz.
0.99 kredi duyrulur duyrulmaz ev fiyatları %25 - %35 arası arttırıldı bizim her daim mazlumun yanında duran vefakar milletimiz tarafından ?Dün 0.99 kredi için ziraat bankasına gittim sistemde o daha açılmadı dedi. 1.20 den 475.000₺ kredi geri ödemesi 870.000₺ tutuyor. Alacağım ev 10 yıl sonra bile 870.000₺ etmeyeceğinden ev almaktan vazgeçtim. (Vade 10 yıl)
Ev otokente yakın çok nezih bir yerde değil sanayi yakını olduğundan değer kazanacağını düşünemiyorum.Alacağın ev 10 yıl sonra değil kuvvetle muhtemel 3 yıl sonra 870.000 TL eder. Anlık gaza gelmemek lazım.
TEFE %70, ÜFE %121. Üstelik bunlar biraz da baskılanmış. Hal böyleyken herhangi bir evin değer kazanmaması mümkün değil.Ev otokente yakın çok nezih bir yerde değil sanayi yakını olduğundan değer kazanacağını düşünemiyorum.
Hocam evi geçtim 475.000 TL değerinde damacana su al, en geç 2-3 yıla o parayı amorti eder. Şu enflasyon hızında paranın değeri mi kalıyor? Evde kazanır.Ev otokente yakın çok nezih bir yerde değil sanayi yakını olduğundan değer kazanacağını düşünemiyorum.
Şuan ne alınırsa alınsın, birkaç ay-yıl sonra "iyi ki almışım" dedirtecek durumdayız.
Bu yüzden var olan ihtiyaçlarımı geciktirmemeye ve mümkün olduğunca taksit sayısını fazla tutmaya çalışıyorum.
1 buçuk yıl önce ev alan insanlar, hatayarında ki en mantıklı ve doğru kararı vermiş oldular.
Konu başlığı değiştirildi.