Electrolux KGG64362K ocak montajı sorunu

E Çevrimdışı

erendemir

Aktif Üye
24 Mar 2021
63
43
Electrolux KGG64362K marka model bir ocak aldım servis rezalet böyle montaj olur mu? Yorumlarınızı rica ediyorum özellikle bu işle ilgilenen biri varsa kıymetli olur. Ne yapmamı önerirsiniz ocaktan soğudum resmen.

Bu şikayeti firmaya da gönderdim bakalım sonuç ne olacak. firmaya ilettiğim mail de bir kaç noktayı unutmuşum burada aralara ekliyorum.

Montaj sırasında doğalgaz borusu sol taraftan gelmesine rağmen, ocağa bağlanacak doğalgaz dirseğini, doğalgaz flex borusuna 90 derece yapacak şekilde bağlamaya çalışıp doğalgaz flex borusu kısa değiştirmen lazım denildi.
Doğalgaz borusunun kısa olması mümkün değil borunun ucu ocağın son noktasını geçiyor, bu 3. ocak olacak buraya bağlanan.

Dirseğin sola çevrilmesi gerektiğini, aksi halde bağlantının karşılıklı olarak düzgün kavuşmayacağını ifade etmeme rağmen başlangıçta yanlış işlem yapılmaya çalışılmıştır. Daha sonra dirsek sola çevrilerek bağlantı yapılmıştır.

Montaja güvenmediğimden bir müddet sonra bir kaçak testi yaptım ve gaz kaçırıyordu bağlantı yeri. Resme dikkatli bakarsanız dirsek ocağa açılı girmiş, sökünce gördük ki dirseğin dişleri kalmamış conta yırtılmış.

WhatsApp-Image-2026-02-26-at-14.44.02.jpg

Üstelik ocağı alttan tezgaha sabitleme aparatları da takılmadı ocak oynayıp duruyor.

Bu da yetmiyormuş gibi ocağın altında kalması gereken fitiller ocaktan 1 cm dışarıda duruyor yer yer :)

Bununla birlikte elektrik bağlantısı yapılırken ocağın kendi kablosunun ucunda bulunan kablo pabuçları kesilerek bağlantı sağlanmıştır. Firma ne güzel kablo ucuna pabuç takmış akıllı servis bunu kesti.

WhatsApp-Image-2026-02-26-at-14.44.00.jpg

Ramazan ayındayız ocak kullanılacağı için ve bir doğalgaz bağlantı dirseğinin montajını dahi sağlıklı şekilde gerçekleştiremeyen bir servis ekibiyle tekrar muhatap olmak istemediğimden özel servis çağırıp düzgünce montaj yaptırdım.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
24,435
diş kaptırmış cihaz değişim yada ara boruyu değiştirirler bu şekilde kullanılmaz.

Geri
Üst Alt