Ekranı Kırık TV'lerden HDMI üzerinden görüntü alma

T Çevrimdışı

thelinux

Yeni Üye
17 Ağu 2024
11
24
Merhaba bunu yapan var mı?Vestle üzerindeki linux sistemi üzerinde bir config dosyası yazarak bunu sağlayabilir miyiz? Aynısı başka markalar için de geçerli.En azından ekranı Kırık TV'nin smart TV özelliğini kullanmış oluruz.Elimde bir sürü kırık TV var değerlendirmek iyi olur.

osmanke Çevrimdışı

osmanke 

Süper Üye
13 Tem 2021
3,129
60
Merhaba thelinux bu konuda bende müzdaribim ama bu dediğin olurmu bilmiyorum bir ustamızla bu konuda istişaredeyim tam olarak konuya açıklık getirmedi ama şunu söyleyeyim bir hdmi çevici ile olacağını bildirdi bendede bir ekranı kırık ancak güncel bir tv var

ustamızın basettiği kart

1723127543405.png

Bunların her birisi ayrı protokol taşır, senin tv de bulunan LVDS soket gurubu hagi tip ise önce o tipe uygun olan LVDS to HDMI aparatını yani arayüz kartını alman gerekir. Sonra uygun LVDS bağlantısı ile yapacağın bu interface sayesinde HDMI kablosu ile istediğin ekrana tv nin görüntüsünü verebilirsin.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Aslında sorunun cevabı"olmaz"dır (ayar dosyası yazmakla) ,fakat ek parça ile olur belki, ama bu ek parçalar da ucuz değil maalesef, ayrıca uygun olanı alman gerekir,en iyisi kartlarını satıp yerine android box almak ,tabii lisanslı box :ok

osmanke Çevrimdışı

osmanke 

Süper Üye
13 Tem 2021
3,129
60
Aslında sorunun cevabı"olmaz"dır (ayar dosyası yazmakla) ,fakat ek parça ile olur belki, ama bu ek parçalar da ucuz değil maalesef, ayrıca uygun olanı alman gerekir,en iyisi kartlarını satıp yerine android box almak ,tabii lisanslı box :ok
Dostum zaten olay burdan kaynaklanıyor parçaları yok fiatına almaya çalışıyorlar değerinde alsalar amenna böylesine bedava diyebileceğimiz bir rakama vermektense kendi çabamızla bir kart yardımı veya aparatla çeviriciyle en uygun fiata bir ekrana yansıtmak daha iyi değilmi örneğin bir mutfak veya balkon tv,si gibi monitör ile tv sahibi olmak :bilmiyom :bilmiyom

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Dostum zaten olay burdan kaynaklanıyor parçaları yok fiatına almaya çalışıyorlar değerinde alsalar amenna böylesine bedava diyebileceğimiz bir rakama vermektense kendi çabamızla bir kart yardımı veya aparatla çeviriciyle en uygun fiata bir ekrana yansıtmak daha iyi değilmi örneğin bir mutfak veya balkon tv,si gibi monitör ile tv sahibi olmak :bilmiyom :bilmiyom
Yani koca tvyi uydu alıcısı gibi mi kullanacaksın ,hadi kartları söktün ,besleme-ana kart ve tuş takımı ,nereye koyacaksın bunları :)

osmanke Çevrimdışı

osmanke 

Süper Üye
13 Tem 2021
3,129
60
Yani koca tvyi uydu alıcısı gibi mi kullanacaksın ,hadi kartları söktün ,besleme-ana kart ve tuş takımı ,nereye koyacaksın bunları :)
yok,yok hiç birini sokme yok sadece ekran zaten iş yapmıyor sadece ekranı bide ledler çıkar heralde :bilmiyom elamanın biri bunu bir çevici yardımıyla daha doğrusu bizim monitörlere uydu alıcısını nasıl takıyoruz hdmi to vga çevirici ile görüntüyü ekrana veriyorsak oda öyle vermiş videosu var ama çeviriciyi hdmi,den alıp nasıl görüntü vermiş çok anlayamadım dur bulayım,da buraya atayım bi bak

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
yok,yok hiç birini sokme yok sadece ekran zaten iş yapmıyor sadece ekranı bide ledler çıkar heralde :bilmiyom elamanın biri bunu bir çevici yardımıyla daha doğrusu bizim monitörlere uydu alıcısını nasıl takıyoruz hdmi to vga çevirici ile görüntüyü ekrana veriyorsak oda öyle vermiş videosu var ama çeviriciyi hdmi,den alıp nasıl görüntü vermiş çok anlayamadım dur bulayım,da buraya atayım bi bak
Yarın incelerim :ok

osmanke Çevrimdışı

osmanke 

Süper Üye
13 Tem 2021
3,129
60
Bendeki,de axxen tv aynı şekilde denedim ama bir türlü görüntüyü alamadım

T Çevrimdışı

thelinux

Yeni Üye
17 Ağu 2024
11
24

Ekranı kırılan smart tv nasıl tekrar kullanılır​

Ama burada aslında uydu alıcısı kullanıyor.Yorumlarda fotoğrafını koymuş.Sunny TV'lerde TV'ye kutunun içinden çıkan uydu alıcısını monte ediyoruz.Onun içinde HDMI-out var.Arkadaş ondan çıktı almış.Yani maalesef işimize yaramıyor.

Geri
Üst Alt