Ekran parlaklığı ve LED ömrü

L Çevrimdışı

lavanta

Aktif Üye
20 Tem 2024
93
49
Televizyonda ekranı kısık parlaklıkta kullanmanın LED aydınlatmanın ve diğer elektronik parçaların ömrü üzerinde etkisi olur mu?
Teşekkürler.

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
Top Poster Of Month
20 Kas 2019
737
50
Halk arasında var böyle bir efsane. Hatta sadece tv için değil telefonlar için de söylenir idi.
Ama pratikte ne kadar etkisi olmaktadır, ben de merak ediyorum.
Muhtemelen vardır ama cihazın ömrü dikkate alındığında ekran açık ayarda kullanıldı diye gümleyene kadar, başka yerden zaten gümler o cihaz. (Diye düşünüyorum ama yanılıyor olabilirim)

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
Top Poster Of Month
20 Kas 2019
737
50
Olabilir ancak en azından elektrik faturası biraz daha azalır diye düşünüyorum.
Yani gün içinde evdeysem minimuma yakın parlaklıkta kullandığım tel ekranını, dışarı çıkınca fullediğimde, batarya evde bulunduğum zamana göre hatırı sayılır hızla eriyor. İlla ki bir miktar fark edecektir televizyonda da, ama kaç watt. Öğrenip, hesabını yapıp değer mi değmez mi bakmak gerek. Ha eğer tv zevkiniz için sorun oluşturmuyorsa sorun yok, kısıkta izleyin gitsin.

L Çevrimdışı

lavanta

Aktif Üye
20 Tem 2024
93
49
Kısık ayar göz zevkimize daha çok uydu. Esas sebep buydu.
Parlaklığı açınca gözümüzü yakıyor. Fazla geliyor parlaklık.
Ayrıca renkler daha doğal duruyor tv de.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,772
Bilirsiniz samsunglarda arka ışık ayarı 20 kademe olur. 10 yıldır kademe olarak 14-15 seviyesini kullanırım ledler ilgili hiçbir sorun yaşamadım. Benden daha sonra aynı marka alıp parlaklığı 20 kullanan bir yakınımın ledleri su koydu.

L Çevrimdışı

lavanta

Aktif Üye
20 Tem 2024
93
49
Bilirsiniz samsunglarda arka ışık ayarı 20 kademe olur. 10 yıldır kademe olarak 14-15 seviyesini kullanırım ledler ilgili hiçbir sorun yaşamadım. Benden daha sonra aynı marka alıp parlaklığı 20 kullanan bir yakınımın ledleri su koydu.
Bende enerji tasarruflu ayarda 50 üzerinden 6 veya 9 kullanıyor. 25 ayarı bile rahatsız ediyor. qn85d tv de.

isterseniz kademelere bağlı olarak tüketim verilerini atabilirim.
Zahmet olmazsa. Gerçi çok gerekli değil. Başka okuyanlar merak ederse.

L Çevrimdışı

lavanta

Aktif Üye
20 Tem 2024
93
49
Doğrudan güneş altında kullanımlarda yüksek nit gerçekten işe yarıyor fakat güneş ve parlaklığa bağlı ısınma nedeniyle cihazlarda termal sorun başlıyor.
Orasını düşünmemiştim. Doğru ancak ben pek güneşte tv seyretmekten zevk alacak biri değilim. Odada da gerek yok zaten yüksek nit değerlerine.

Geri
Üst Alt