Egea aracımın camındaki lekeler

L Çevrimdışı

Livaneli08

Aktif Üye
17 May 2023
54
29
Egea 2018 model aracımda Silecekleri çalıştırdığımda

IMG_8811.jpg
IMG_8809.jpg

bu şekilde iz yapıyordu geçen hafta araçta leke bırakıyordu komple boşaltana kadar çalıştırdım silecekleri sonradan ful cam suyu ekledim dün düzelir diye belki tekrar aynı şey oldu leke bırakıyor bunu nasıl çözebilirim arkadaşlar bi yardımcı olurmusunuz nefret ettim resmen bu durumdan aynı sorunu yaşayanlar veya ne yapmam gerekiyor bu konuda bilgi verirseniz çok memnun olurum 🤔

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Cam suyu slikonlu mu acaba,çok benzettim, eğer slikonlu ise epey uğraşacaksın bunların temizlenmesi için ,başıma gelmişti çünkü, neler çektim neler,değil ise farklı biir şey var mutlaka.

L Çevrimdışı

Livaneli08

Aktif Üye
17 May 2023
54
29
elma sirkesiyle camları güzelce temizleyip bol suyla durulayın cam suyunu kullanmaya devam edin bakalım tekrardan yapacak mı.
Beyaz sirke ile olurmu acaba

Cam suyu slikonlu mu acaba,çok benzettim, eğer slikonlu ise epey uğraşacaksın bunların temizlenmesi için ,başıma gelmişti çünkü, neler çektim neler,değil ise farklı biir şey var mutlaka.
Petrol ofisinde satılan kırmızı renk yaz tipi cam suyu aldım ustam komple o var içinde

IMG_8817.png

Bundan ekledim ustam komple az miktarda su ekledim sadece

Beyaz elma sirkesi ile komple aracı dahil temizlesem uygun olurmu

Necati_Simsek Çevrimdışı

Necati_Simsek 

Süper Üye
29 Ağu 2018
581
55
Bende daha önceleri sirke ile siliyordum tüm camları ama o da kalıntı bırakıyordu, en iyisi normal musluk suyu, ama önemli olan arabayı gölge bir yerde yıkamak. Aşırı güneş olduğu zamanda çok leke oluyor.

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
704
50
Baya bir zaman oluyor, sabah erken yola çıkmam gerekiyordu ve köyde idim (Malkaranın bir köyü). Kış zamanı idi. Sabah bir kalktım, cam buz kaplı. Sökene kadar canım çıktı. 1 litre falan saf alkol bitirmişimdir. Cam suyuna da yarı yarıya alkol kattım. O gün bu gündür yarı yarıya alkol katıyorum cam suyuna. Camda leke derdi kalmadı, ayrıca çok hızlı kuruyor suya göre. Silecek süpürgelerine de bir zarar verdiğini görmedim. Verse ne olacak ki, zaten 6 ay ya da senede bir değiştirmemiz gereken sarf malzemeler.

Bu da bir anektod. Bulunsun, belki bir işe yarar...

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
704
50
sirkeyi kaportaya vuracaksan seyrelterek kullan.
Temizlik sonrası hiç beklemeden hızlıca bol suyla durula.
Asitli şeyi kaportaya değdirmek çok önerilesi bir şey değil bence. Sonuçta kuş b*kları boyanın canını okumakta, sebebi de ürik asit. Ama alkolün zarar verdiğini duymadım şu ana kadar. Ben çekinirim açıkçası. Hatta reçine ve zift lekelerini alkol bazlı temizleyicilerle söküyorlar.

Bu arada alkol deyip duruyorum, sadece etil olarak algılamayın, glikol bazlılara da alkol diyorum, ipa da alkol vb.

L Çevrimdışı

Livaneli08

Aktif Üye
17 May 2023
54
29
Baya bir zaman oluyor, sabah erken yola çıkmam gerekiyordu ve köyde idim (Malkaranın bir köyü). Kış zamanı idi. Sabah bir kalktım, cam buz kaplı. Sökene kadar canım çıktı. 1 litre falan saf alkol bitirmişimdir. Cam suyuna da yarı yarıya alkol kattım. O gün bu gündür yarı yarıya alkol katıyorum cam suyuna. Camda leke derdi kalmadı, ayrıca çok hızlı kuruyor suya göre. Silecek süpürgelerine de bir zarar verdiğini görmedim. Verse ne olacak ki, zaten 6 ay ya da senede bir değiştirmemiz gereken sarf malzemeler.

Bu da bir anektod. Bulunsun, belki bir işe yarar...Bey

Komple boşaltıp Az miktarda sirke ile 45 derece sıcak su ekledim bakalım zaman ne gösterecek bide dediğinizi yaparım

Kaydetmiştim linkteki genç hatun iddialı görünüyor enteresan videoları var denemekte fayda var dördüncü uygulama sizin aracınızın cam sorunu çözebilir.

Enteresan ama denenir buda aklımda olsun

Geri
Üst Alt