DTS test videoları

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Konuyu açtım ama telif nedeniyle silmişler konumu ,(filmler web üzerinde free olarak dağıtılıyor halbuki) ,bende modlama yapıp da "nasıl kontrol edeceğim" diyenlere başka bir link vereyim oradan indirip tvde deneyin ,sanırım bu link de telif hakkı nedeniyle silinmez.

blaki Çevrimdışı

blaki 

Süper Üye
18 Eyl 2018
510
Bu dts sesler ilk çıktıkları zaman filmin sesini iyice açıp heyecanla izlerdik şimdi standart haline geldi ama çoğu yabancı filmlerin türkçe dublajları hala AC3 olarak çeviriliyor.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Bu dts sesler ilk çıktıkları zaman filmin sesini iyice açıp heyecanla izlerdik şimdi standart haline geldi ama çoğu yabancı filmlerin türkçe dublajları hala AC3 olarak çeviriliyor.
Evet ,ama yinde de bazı filmler dts ,geçenlerde oğlum indirmişti sessiz izlemedik gerçi ama laptopu bağlayıp da izledik ,çünkü tvde dts yok maalesef :)
Aslında yarın unutmazsam uydu alıcısında deneyeyim bakalım ,hatta buradan telefona foto çektim şimdi ,yarın kontrol edeyim bakalım,belki de boşuna bağladım laptopu :)

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
908
44
eac3to yardimiyla dts yi flac formatina cevirin kayipsiz olarak tvde acilabilir hale getirebilirsiniz
tsmuxer veya mkv toolnix gibi bir programla sesi ayiklayin
eac3to programi indirin
klasöre cikartin notpadi acip asagidaki komutu kendinize göre düzenleyip "bat" formatinda kaydedin ve bat dosyasini calistirin

eac3to.exe C:\Users\bratan\Desktop\eac3to\kaynakses.dts hedefses.flac
pause

ses formatlari önemli degil istediginiz gibi degistirebilirsiniz kaynak ses dosyasinin formatini dogru girin hedef ses dosyasini istediginiz gibi degistirin örnegin

kaynakses.ac3 hedefses.dts
kaynakses.ac3 hedefses.flac

bu komutlar birebir dönüsüm saglar bitrate ve fps degerleriyle oynamaz farkli sonuclar almak icin (fps dönüstürme, belirli bitrate de dönüsüm vs gibi ) arastirma yapabilirsiniiz
komutlarin vs oldugu detayli kaynak

islem bittiginde yine tsmuxer veya mkvtoolnix gibi bir programla sesi filme ekleyin
bilgisayarinizda ssd varsa hizlica yapabilirsiniz filmin ve ses dosyasinin kalitesine veya süresine göre islem süresi degiskenlik gösterebilir

H Çevrimdışı

hasan35 

Aktif Üye
28 Ağu 2017
157
Merhaba 5.1 fiimlerde surrond ses arka hoparlör sesleri çok az geliyor extra hoparlör baglarsak amfiye zararı olurmu yada ses artarmi

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Merhaba 5.1 fiimlerde surrond ses arka hoparlör sesleri çok az geliyor extra hoparlör baglarsak amfiye zararı olurmu yada ses artarmi

Fazladan hoparlör takmak sesi artırmaz.
Bunun için ses sisteminizin kanal başına ses ayarı olması gerekir.

Veya

Kaynak cihazınızdan bunun ayarını yapacaksınız.
O ayar TV'de olmaz.
Ancak PC'de bir ses kartında olur.

Ya da ikinci el bir A/V Receiver alın, hoparlörlerinizi ona takın.
Ama subwooferı nasıl takarsınız bilemem.
Aktif subwoofer çıkışı olmaz AVR'lerde. Pasif çıkışlar olur.
Yani bağlayacağınız subwooferın içinde amfisi olmak zorunda.

Ses sisteminizin marka modeli nedir?

H Çevrimdışı

hasan35 

Aktif Üye
28 Ağu 2017
157
Fazladan hoparlör takmak sesi artırmaz.
Bunun için ses sisteminizin kanal başına ses ayarı olması gerekir.

Veya

Kaynak cihazınızdan bunun ayarını yapacaksınız.
O ayar TV'de olmaz.
Ancak PC'de bir ses kartında olur.

Ya da ikinci el bir A/V Receiver alın, hoparlörlerinizi ona takın.
Ama subwooferı nasıl takarsınız bilemem.
Aktif subwoofer çıkışı olmaz AVR'lerde. Pasif çıkışlar olur.
Yani bağlayacağınız subwooferın içinde amfisi olmak zorunda.

Ses sisteminizin marka modeli nedir?
Sony bdv 4100 ev sinema sistemi yerleşik neftlix var neftlix filmleri 5.1 full hd olrak izleyebiliyorum 4k özelliği yok sistem mp3 flac vs müzüik dosyaları vs sesi yarıdan fazla açamıyorum mesala michael jockson ın intrenetten karışık 5.1 dts albümünü bulup indirmiştim ses seviye 16 yı gecemedim max ses sınırı 33 ama gel gelelim filmlerde center ve sağ sol ses lerde sıkıntı yok ama surrondlar az geliyor cihaz ses ayarları -6 ile +6 kademede surrondlar sonda +6 da diğer hop. 3 seviyesinde ama ses nedense az geliyor

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Sony bdv 4100 ev sinema sistemi yerleşik neftlix var neftlix filmleri 5.1 full hd olrak izleyebiliyorum 4k özelliği yok sistem mp3 flac vs müzüik dosyaları vs sesi yarıdan fazla açamıyorum mesala michael jockson ın intrenetten karışık 5.1 dts albümünü bulup indirmiştim ses seviye 16 yı gecemedim max ses sınırı 33 ama gel gelelim filmlerde center ve sağ sol ses lerde sıkıntı yok ama surrondlar az geliyor cihaz ses ayarları -6 ile +6 kademede surrondlar sonda +6 da diğer hop. 3 seviyesinde ama ses nedense az geliyor

İzlediğiniz içerikler öyle kaydedilmiş de olabilir.
Oynatıcıdaki Netflix yerine TV'deki Netflix'i deneyin?

H Çevrimdışı

hasan35 

Aktif Üye
28 Ağu 2017
157
tesk. kıstım ama pek tadı yok yukardada dediğn gibi ses dosyaları 320 kbs nin altında oldumu tad vermiyor anca harici amfi iş görür

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Extra hoparlör bağlanmaz demeyeyim ama değişen bir şey olmayacak ,ses olayından çok anlamam ,tek bildiğim stereo ses ,ama sanırım 5.1 ses veren filmlerde tv 2.1 olduğundan bunu alırsın sadece diye tahmin ediyorum,belki ses ayarlarından AVL açık yapılırsa(belki) değişim olur mu bilemem :)

Geri
Üst Alt