Döngüsel olarak, 4 adet anahtarı peşpeşe ve 5 er saniye süre ile çalıştırmak / kapamak için hangi devreyi kullanmalıyım?

ysd287

Yeni Üye
Puan 3
Çözümler 0
Katılım
5 Ağu 2021
Mesajlar
6
Yaş
46
ysd287
Genel olarak bellirli sayıda cihazı (devreyi), her birini belirli bir süre ve döngüsel olarak, çalıştırmak / kapamak için hangi "devreyi" ya da "zaman ayarlı röleyi" kullanmalıyım? Zaman ayarlamasını nasıl yapabilirim?

000188e1798e97528432.png


Aynı şekilde, bellirli sayıda güç kaynağını, her birini belirli bir süre ve döngüsel olarak, devreye sokup, tek bir cihazı çalıştırmam gerekirse bu "zaman ayarlı röleyi" kullanabilirmiyim?

000285f09556dc707eee.png
 
Sayıcı ile de yapılabilir ama PIC veya Arduino ile de çok kolaylıkla yapılabilir.
 
PIC16F84 lerle bu tarz programlamaları kontrol edebiliyorduk uzun yıllar evvel, şu an durum çok daha gelişmiş ve kolay olmalı diye düşünüyor olsam da biraz kafa yormak lazım.
 
Bir de şunu sormak lazım. Bu 5 saniye ne kadar hassas olacak? Hassas bir uygulama olacaksa RTC de eklemek gerekecektir.
 
Bir de şunu sormak lazım. Bu 5 saniye ne kadar hassas olacak? Hassas bir uygulama olacaksa RTC de eklemek gerekecektir.
Bağımsız parçalar çalışacağı için hassas olması gerekmiyor.
 
Bağımsız parçalar çalışacağı için hassas olması gerekmiyor.
O zaman RTC'ye gerek yok. Benim kastetmek istediğim bir cihaz kapanırken diğerinin açılmasından ziyade, 5 saniye yerine 4.9 saniye açık kalması idi.
@Adem Helvacı'nın da dediği gibi 16F84 gayet yeterli. PIC ile uygun güçteki röleyi sürerek istediğiniz gibi halledebilirsiniz.
 
Geri
Üst Alt