Dolby Visual DV videoları Windows üzerinden oynatmak mümkün mü?

tahir40 Çevrimdışı

tahir40 

Aktif Üye
7 Haz 2018
96
41
Merhaba, DV destekli 55" bir televizyonum var, USB harddiske DV filmleri atıp TV'ye takıp izleyebiliyorum. Aynı TV'yi monitör gibi HDMI'dan PC'ye bağladığımda oynatamıyorum. Klite mega codec pack kurulu, Power DVD20 gibi kaliteli playerlar'da dahi görüntü alamıyorum, VLC player WMP Classic gibi oynatıcılarda ise DV tam çözmüyor, yeşil ya da mor filtre açıkmış gibi görüntü geliyor.

Velhasıl sorum: Windows PC'lerde DV görüntüleri izlemenin bir ayarı, yolu var mı? Windowsta HDR ayarı açık, HDR10 filmleri sorunsuz izleyebiliyorum.

cIkW3y.jpg

hupGFu.jpg

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Tabi kurduktan sonra şu kısma bakmayı unutmayın;

1d8aa8067c365d46a.png

289bf343681d590ac.png

DV gibi teknolojileri hiç irdelemediğim için net fikir sahibi değilim.
PC tarafında durum nedir bilmiyorum.

Belki albanez albanez bilir.

ramchomania Çevrimdışı

ramchomania 

Süper Üye
8 Mar 2020
2,101
41
Ekran kartınız destekliyor mu onu kontrol ettiniz mi güncel sürücüleri yüklü mü

Bir diger konuda hdmi 2.0 veya Display Port 1.4 dan bahsediyor microsoft amca

Nvidia veya amd denetim masasında bununla ilgili ayarlar var sanırım forumlarında sürücü versiyon tavsiyeleri var

Sürücü ile birlikte hevc extension olması gerekiyor gibi birşeyler de yazmışlar

F Çevrimdışı

Frenzy 

Süper Üye
11 Mar 2019
508
41
Bildiğim kadarıyla henüz Dolby Vision oynatabilen bir medya oynatıcı yok. K-lite Codec pack ise sadece madvr renderer ile Hdr10 video oynatabiliyor. Hdr10+ bile şu an desteklenmiyor diye biliyorum.

tahir40 Çevrimdışı

tahir40 

Aktif Üye
7 Haz 2018
96
41
Merhaba, Ekran kartım oldukça güncel AMD 5700XT Ne AMD ne Nvidia tarafında DV ile ilgili bişi göremedim. HDR10 compatible yazan Dolby Visual filmleri oynatıyor, direk Dolby visual olanları oynatmıyor. Yani soldakini PC oynatmıyor, illa Vestel 50U9500 TVye USBden takıp oynatmam gerekiyor, diğerini HDR10 uyumlu olduğu için izleyebiliyorum.

Ekran-goruntusu-2020-12-12-174010.jpg

Bu arada Microsoft marketten Dolby access ve Dolby Visual uzantısı diye bişiler indirdim ama bi naneye yaramadı.

ramchomania Çevrimdışı

ramchomania 

Süper Üye
8 Mar 2020
2,101
41
Tv de hdmi portu gelişmiş moda geçirdiniz mi

Yanlış hatırlamıyorsam sanki xbox bağladığımda gelişmiş yapmayınca hdr pasif di video vs için 4k desteği vermiyordu

Bi deneme imkanınız var mı

tahir40 Çevrimdışı

tahir40 

Aktif Üye
7 Haz 2018
96
41
Tv de hdmi portu gelişmiş moda geçirdiniz mi

Yanlış hatırlamıyorsam sanki xbox bağladığımda gelişmiş yapmayınca hdr pasif di video vs için 4k desteği vermiyordu

Bi deneme imkanınız var mı
Merhaba, HDMI arayüz ayarı etkin. Üstte yazdığım gibi HDR10 görüntüleri izleme konusunda bi sorunum yok. Sıkıntı Dolby Visual görüntüleri PC'den oynatamam.

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
909
44
Klite yerine MPC-HC deneyin;

mpc sadece oynaticidir yani bir arayüz videoyu oynatan ise decoder görevi gören encoder paketleridir su anda bildigim kadariyla hdr yi destekleyen tek encoder madvr
Merhaba, HDMI arayüz ayarı etkin. Üstte yazdığım gibi HDR10 görüntüleri izleme konusunda bi sorunum yok. Sıkıntı Dolby Visual görüntüleri PC'den oynatamam.
dolby vision her ne kadar hdr den daha iyi kalite vaadetsede pratikde öyle degil filmlerin cogunlugu hdr destekli cikar dolby destekli filmler daha az dir ve oynaticisida su anda mevcut degil standalone player denilen harici cihazlar disinda dolby vision icerikli blurayler oynatmanin bir yolu yok olsada aydinlatma degeri acisindan mevcut tv panelleri hdr den daha fazla aydinlatma degeri vermez yani hdr10+ 4000 nit aydinlatma veriyor dolby isterse 20000 nit deger vaadetsin o degerleri yansitacak tv paneli yok piyasada hdr candir gerisi palavra hdr ile devam edin

tahir40 Çevrimdışı

tahir40 

Aktif Üye
7 Haz 2018
96
41
Yani özellikleri kısıtlı mb230 soc, 2GB'ı bulmayan rami ile Vestel TV'min oynatabildiği Dolby Visual filmleri Güncel Ryzen 7 işlemci, 16GB ram 5700XT ekran kartlı, Windows10 yüklü bilgisayarımdan oynatmamın bir yolu yok mu?

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Yani özellikleri kısıtlı mb230 soc, 2GB'ı bulmayan rami ile Vestel TV'min oynatabildiği Dolby Visual filmleri Güncel Ryzen 7 işlemci, 16GB ram 5700XT ekran kartlı, Windows10 yüklü bilgisayarımdan oynatmamın bir yolu yok mu?
Yani böyle bir talep kullanıcı kitlesinde yoksa sonuç oluşmuyor işte.
Dolby Vision nedir onu bile bilmiyorum. O kadar ilgilenmiyorum konuyla. :kiskis

Lisanslı bir teknoloji olduğu için şimdilik PC tarafına o yüzden gelmiyor olabilir.
Torrent'ten DTS, Dolby kodlanmış sese sahip filmleri bulabiliyoruz evet ama bu teknoloji henüz o kadar yaygınlaşmadı sanırım.
Mutlaka günün birinde PC tarafına da gelecektir.

Netflix, Prime video gibi servislerde varmış sanırım.

B Çevrimdışı

Bratan 

Süper Üye
8 Kas 2018
909
44
Çoğu CODEC'i içerdiği için K-lite gibi paketleri kullanmıyorum artık.
kurulum asamasinda istedigin veya istemedigin icerikleri secip kurulumu kisisellestirebilirsin ben yillardir full paket kurarim simdiye kadar hic bir zararini görmedim

Umut Barış Umut Barış, in dedigi gibi olayin icinde lisans problemi de var bununla beraber daha önce dedigim gibi icerik cesitliligi sorunu var yani yazilim isleriyle ugrasanlar dolby icin hdr de oldugu kadar caba göstermiyor olabilir hdr de basarili olursa bütün filmler icin uygun bir program yapar ama dolby de basarili olursa pisayadaki filmlerin %50 si icin basarili bir program yapmis olur. olay birazda prestij meselesi olabilir.
kendi deneyimlerime göre benim tavsiyem filmleri her zaman direkt tv den oynatin nedenini bilmiyorum ama tv den oynattiginiz iceriklerde görüntü kalitesi her zaman daha iyi oluyor pc de madvr da denemedigi ayar kalmamis birisi olarak söylüyorum bunu, en yüksek ayarlari da yapsan tv deki görüntü daha kaliteli görünüyor en azindan benim tv/pc sistemimde bu böyle.
ve tekrar hatirlatiyorum dolby nin sundugunu iddia ettihi aydinlatma ve renk degerlerini su anda yansitacak tv paneli piyasada yok
daha basit anlatimla 2 farkli arac üreticisi var a firmasi size 400 Km/S hizla giden bir arac veriyor b firmasi 1000 Km/s hizla giden arac veriyor ama sonuc olarak kullandiginiz otoyolda fizik kanununlari dahilinde 400 den daha hizli gidemiyorsunuz durum su anda bu

Geri
Üst Alt