Dış ünitenin içerisinde neden kırmızı ışık yanar?

Pitbull Çevrimdışı

Pitbull 

Süper Üye
6 Tem 2020
1,124
43
Rastgele gördüm, klima çalışırken klimanın yan kapağının içinde elektrik bağlantısının yapıldığı yerde kesintisiz bir ışık yanıyor nedir bu ışık? Bir görevi var mı?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Sürekli yandığına göre bir arıza yoktur herhalde?
VELK denen kartlardan evvel vestelde ithal kartlar vardı. O kartın üstünde D16 pozisyonundaki led sürekli yanıp sönerdi, hep uyuz ederdi beni o eşşoolusu :kiskis

Yanılmıyorsam aynı geleneği kendi üretimleri olan VELK kartlarda da devame ttirdiler sonradan.

Hatta bir eğitim esnasında ben ''Yahu madem bu led bize arıza kodu söyleyecek, kardeşim dış üniteyi söküp parçalatacağınıza ledi servis kapağını açtığımızda göreceğimiz şekilde dizayn etselerdi'' dedim. Her zamanki gibi kötü oldum.

Adını unuttum genç bi artiz vardı vestelde Klima işlerine bakan. Tıfıl biriydi, bi pohtan anlamazdı ama neticede fabrikada yetkili diye adı geçenlerden birisi o idi ne yapalım.

Hatta beni wp klima grubundan atan da o olmuştu :kiskis

Yüzlerce servisin önünde kendisine 10912 kapasiteli kompresör ile 18 lik klima ürettikleri için servislerin ses+performans sorunlarıyla mücadele ettiğini yazmıştım, o zaten son yazışım olmuştu :kop

Ekran görüntüsü de almıştım ama kim bilir nerededir şimdi :)

Pitbull Çevrimdışı

Pitbull 

Süper Üye
6 Tem 2020
1,124
43
Bu led bir arızayı anlatıyor ancak devreyi tamamlayan bir led değildir umarım. Yarın birgün sadece led bozulduğu için klima çalışmamazlık yapmaz inşallah.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Bu led bir arızayı anlatıyor ancak devreyi tamamlayan bir led değildir umarım. Yarın birgün sadece led bozulduğu için klima çalışmamazlık yapmaz inşallah.
O sizin dediğiniz seriye bağlı flament bağlantılı ampullerde olur. ledler kendileri bir diyottur aslen, o nedenle kendisinin bozulması sistemi bozacağı anlamı taşımaz ki sizin bahsettiğiniz o ledler abartısız 20 30 yıl sorunsuz yanar zira hem voltajı hem amperi düşüktür.

Geri
Üst Alt