Diğer odadaki dijitsu 58ds8500 model olan tvde optik ses girişi olmadığı için bi tarafı rca bi tarafı kulaklık girişi olan kabloyu kullandığımda otomatik olarak ses soundbar dan geliyor ve TV kumandası ile ses açıp kapatabiliyorum fakat konusunu açtığım tvde de aynı işlemi yapıyorum yine ses hem tv hem soundbardan geliyor ses ayarlarında tv ses çıkışı gibi bişey de bulamadım.Ses ayarlarına baktınız mı?
Optik çıkışa aygıt takınca tv sessize geçer diye bir şey duymadım şahsen.
Optik ile kulaklık aynı tipte çıkış değil ama.Diğer odadaki dijitsu 58ds8500 model olan tvde optik ses girişi olmadığı için bi tarafı rca bi tarafı kulaklık girişi olan kabloyu kullandığımda otomatik olarak ses soundbar dan geliyor ve TV kumandası ile ses açıp kapatabiliyorum fakat konusunu açtığım tvde de aynı işlemi yapıyorum yine ses hem tv hem soundbardan geliyor ses ayarlarında tv ses çıkışı gibi bişey de bulamadım.
Değil zaten demek istediğim şey iki farklı bağlantı tipini denedim ikisindede tv den ses geliyor bunun ayarını da bulamadım illaki vardır bi ayarı diye konu açtımOptik ile kulaklık aynı tipte çıkış değil ama.
Muhtemelen anakart farklı.Değil zaten demek istediğim şey iki farklı bağlantı tipini denedim ikisindede tv den ses geliyor bunun ayarını da bulamadım illaki vardır bi ayarı diye konu açtım
Muhtemelen ama bunun bi çözümü olmalı ya servis menüsünede baktım pek bişey bulamadım aux filan takıldığı zaman tv hoparlörünü iptal etmeli otomatik olarak.Muhtemelen anakart farklı.