Dijitsu 55 DW 9900 ses çıkışı çok zayıf

Z Çevrimdışı

zzggur

Yeni Üye
20 Ocak 2024
3
44
Dijitsu'nun 55 DW 9900 serisi webos tv'sini aldım. Genel anlamda fiyatına göre güzel ama ses çıkışı çok zayıf. Bu sorun yazılımsal veya başka bir yöntemle halledilebilir mi?

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Halledilemez, üzerinde ar-ge yapılmayan sadece montajdan ibaret ürünler.
Bir sorun yaşandığında net çözüm bile üretemeyebilirler.
Bunu aynı mantıkla üretim yapan tüm üreticiler için söylüyorum.

Vestel - Arçelik böyle değil mesela, bir yanıt veremezse bile bir yanıt almayı çözüm ürettirmeyi başarırsınız.
Ürünün ar-ge'si burada yapılır çünkü.
Dolayısıyla o ürünü tasarlayan mühendisler o üründeki falsoları ve geliştirilebilecek yönleri bilirler.
Ki üretim altyapısı da buna göre hazırlanır. Maliyeti optimize etmek için.
Aynı anakartın birden fazla konfigürasyonu olması gibi düşünün.
En ucuz üründe smart yoktur mesela, smartla ilgili tüm elektronik bileşenler anakarta montajlanmamıştır.
Orta segment smart bir üründe o bileşenler o kartta ve yazılımında mevcut olur.
Daha üst segmentinde ise o anakartta görüntüyü işlemek için ikinci bir işlemci bile görebilirsiniz.

Bunları niye anlattım, olayın mantığını anlamanız için anlattım.

Ama Çin'den aldığı anakarta ordan gelen yazılımı atan bir firmadan bir numara beklemeyin.
Bu tür üretimlerde fiyat/performans ürünler olur bazen, o da panel nedeniyle, ama ürün bozulursa at çöpe gitsin.

Awox, Axen - Sunny - Hi Level (Vestel olmayanları) aynı mantıkla üretilir.
Bunun anakartını Çin'de bir firma yapar, o anakarta uyan panel ve tcon kartı da bir panel üreticisinden hazır alır vs.

Ürünün garantiden çıkması umrumda değil, elim yatkın derseniz içindeki hoparlörleri aynı ölçülerde başka bir hoparlörle değiştirmeyi deneyebilirsiniz ama oradan da pek iyi bir sonuç çıkacağını düşünmüyorum.

Çok güçlü bir ses istemiyorsanız sadece çubuk şeklinde olan soundbar modellerine bakabilirsiniz.
Mağaza'da dinleyip alın derim.
Tabi TV'de optik çıkış, 3.5 mm kulaklık veya line-out çıkışı ya da HDMI ARC çıkışı var mı önce onları kontrol edin derim.
Üründeki çıkışlara göre bir ürün bakarsınız.

Z Çevrimdışı

zzggur

Yeni Üye
20 Ocak 2024
3
44
Halledilemez, üzerinde ar-ge yapılmayan sadece montajdan ibaret ürünler.
Bir sorun yaşandığında net çözüm bile üretemeyebilirler.
Bunu aynı mantıkla üretim yapan tüm üreticiler için söylüyorum.

Vestel - Arçelik böyle değil mesela, bir yanıt veremezse bile bir yanıt almayı çözüm ürettirmeyi başarırsınız.
Ürünün ar-ge'si burada yapılır çünkü.
Dolayısıyla o ürünü tasarlayan mühendisler o üründeki falsoları ve geliştirilebilecek yönleri bilirler.
Ki üretim altyapısı da buna göre hazırlanır. Maliyeti optimize etmek için.
Aynı anakartın birden fazla konfigürasyonu olması gibi düşünün.
En ucuz üründe smart yoktur mesela, smartla ilgili tüm elektronik bileşenler anakarta montajlanmamıştır.
Orta segment smart bir üründe o bileşenler o kartta ve yazılımında mevcut olur.
Daha üst segmentinde ise o anakartta görüntüyü işlemek için ikinci bir işlemci bile görebilirsiniz.

Bunları niye anlattım, olayın mantığını anlamanız için anlattım.

Ama Çin'den aldığı anakarta ordan gelen yazılımı atan bir firmadan bir numara beklemeyin.
Bu tür üretimlerde fiyat/performans ürünler olur bazen, o da panel nedeniyle, ama ürün bozulursa at çöpe gitsin.

Awox, Axen - Sunny - Hi Level (Vestel olmayanları) aynı mantıkla üretilir.
Bunun anakartını Çin'de bir firma yapar, o anakarta uyan panel ve tcon kartı da bir panel üreticisinden hazır alır vs.

Ürünün garantiden çıkması umrumda değil, elim yatkın derseniz içindeki hoparlörleri aynı ölçülerde başka bir hoparlörle değiştirmeyi deneyebilirsiniz ama oradan da pek iyi bir sonuç çıkacağını düşünmüyorum.

Çok güçlü bir ses istemiyorsanız sadece çubuk şeklinde olan soundbar modellerine bakabilirsiniz.
Mağaza'da dinleyip alın derim.
Tabi TV'de optik çıkış, 3.5 mm kulaklık veya line-out çıkışı ya da HDMI ARC çıkışı var mı önce onları kontrol edin derim.
Üründeki çıkışlara göre bir ürün bakarsınız.
Teşekkürler açıklama ve tavsiyeniz için. Ürünün şu anlık handikapı TV den çıkan ses. Bunu iyileştirebilmenin yazılımsal vs. yolu varmı diye merak etmiştim. Söylediğiniz çıkışlar mevcut. Bakıcam artık hangi türlü daha iyi performans alırım diye.

R Çevrimdışı

ridvan1973 

Aktif Üye
22 Kas 2019
54
51
Ben BİM'den aldığım dijitsu 32d8100 TV'nin servis menüsüne girdim, orada ekolayzır ayarları vardı, onlarla oynayarak doygun bir ses elde ettim. Siz de TV'nin servis menüsüne girebilirseniz birşeyler yapabilirsiniz belki.

Z Çevrimdışı

zzggur

Yeni Üye
20 Ocak 2024
3
44
Teşekkürler bilginiz için deneyeceğim. Dijitsu webos tvlerin servis menüsüne girişlerine nasıl ulaşıldığına bilginiz var mı?

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Teşekkürler bilginiz için deneyeceğim. Dijitsu webos tvlerin servis menüsüne girişlerine nasıl ulaşıldığına bilginiz var mı?

Geri
Üst Alt