Halledilemez, üzerinde ar-ge yapılmayan sadece montajdan ibaret ürünler.
Bir sorun yaşandığında net çözüm bile üretemeyebilirler.
Bunu aynı mantıkla üretim yapan tüm üreticiler için söylüyorum.
Vestel - Arçelik böyle değil mesela, bir yanıt veremezse bile bir yanıt almayı çözüm ürettirmeyi başarırsınız.
Ürünün ar-ge'si burada yapılır çünkü.
Dolayısıyla o ürünü tasarlayan mühendisler o üründeki falsoları ve geliştirilebilecek yönleri bilirler.
Ki üretim altyapısı da buna göre hazırlanır. Maliyeti optimize etmek için.
Aynı anakartın birden fazla konfigürasyonu olması gibi düşünün.
En ucuz üründe smart yoktur mesela, smartla ilgili tüm elektronik bileşenler anakarta montajlanmamıştır.
Orta segment smart bir üründe o bileşenler o kartta ve yazılımında mevcut olur.
Daha üst segmentinde ise o anakartta görüntüyü işlemek için ikinci bir işlemci bile görebilirsiniz.
Bunları niye anlattım, olayın mantığını anlamanız için anlattım.
Ama Çin'den aldığı anakarta ordan gelen yazılımı atan bir firmadan bir numara beklemeyin.
Bu tür üretimlerde fiyat/performans ürünler olur bazen, o da panel nedeniyle, ama ürün bozulursa at çöpe gitsin.
Awox, Axen - Sunny - Hi Level (Vestel olmayanları) aynı mantıkla üretilir.
Bunun anakartını Çin'de bir firma yapar, o anakarta uyan panel ve tcon kartı da bir panel üreticisinden hazır alır vs.
Ürünün garantiden çıkması umrumda değil, elim yatkın derseniz içindeki hoparlörleri aynı ölçülerde başka bir hoparlörle değiştirmeyi deneyebilirsiniz ama oradan da pek iyi bir sonuç çıkacağını düşünmüyorum.
Çok güçlü bir ses istemiyorsanız sadece çubuk şeklinde olan soundbar modellerine bakabilirsiniz.
Mağaza'da dinleyip alın derim.
Tabi TV'de optik çıkış, 3.5 mm kulaklık veya line-out çıkışı ya da HDMI ARC çıkışı var mı önce onları kontrol edin derim.
Üründeki çıkışlara göre bir ürün bakarsınız.