Digitürk Görüntü Kalitesi Cihazla Alakalı Mı ?

O Çevrimdışı

onurdogan63

Aktif Üye
19 May 2023
59
30
Canlar merhaba, bana kutusunda HUMAX 9505 HD yazan ama içinde 9104 HD olan bir cihaz kurdular. Geçen maç izleyeyim dedim saha çamursu görüntüdeydi adeta. Bu cihaz eski olduğu için mi böyle acaba ? Sebebi ne olabilir ?

Muhammet Sarıçam Çevrimdışı

Muhammet Sarıçam 

Süper Üye
20 May 2018
742
34
Cihazla alakası yok. Önce cihaz, sonrasında modülle kullanan birisi olarak konuşuyorum. Tamamen yayınla alakalı bir durum. Mesela, Galatasaray maçını izlediğim 4K görüntü ile Fenerbahçe maçını izlediğim 4K görüntü bir değildi. Dün akşam izlediğim BJK maçı cidden rezaletti. Bırakın HD görüntüyü, 480p olduğundan bile şüpheliyim.

E Çevrimdışı

efsaneromeo

Aktif Üye
23 Haz 2023
81
40
Bende HD cihaz var modelini bilmiyorum. Görüntüden ben de şikayetçiydim. IPTV lerin görüntüsü daha iyi gibiydi. 49" inç LG TV için konuşuyorum. Ekran küçüldü 32" Samsung TV de daha net görüntü oluştu. Bu da ekran büyüdükçe görüntü kötüleşecek algısı yaptı. Yeni TCL 65C735 TV aldım. Digiturkten 4k uydu alıcısı talep edeyim dedim. Biraz araştırdım çok maliyet çıkmasına rağmen her maç 4k izleyemiyormuşum. Haftada tek maç 4k veriyorlar. Normal HD kutu ile izledim. Görüntü tahmin ettiğim gibi kötü değil daha net ve güzeldi. Memnun kaldım. Yani TV ile de alakalı. Keşke Digiturk güvenliğe bu kadar önem vermese. Neticede kaçak izlemek isteyen zaten IPTV alıp izliyor. Kullandıkları modülleri TV'lerimiz destekleseydi tüm maçları kaliteli izleyebilirdik.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Bende HD cihaz var modelini bilmiyorum. Görüntüden ben de şikayetçiydim. IPTV lerin görüntüsü daha iyi gibiydi. 49" inç LG TV için konuşuyorum. Ekran küçüldü 32" Samsung TV de daha net görüntü oluştu. Bu da ekran büyüdükçe görüntü kötüleşecek algısı yaptı. Yeni TCL 65C735 TV aldım. Digiturkten 4k uydu alıcısı talep edeyim dedim. Biraz araştırdım çok maliyet çıkmasına rağmen her maç 4k izleyemiyormuşum. Haftada tek maç 4k veriyorlar. Normal HD kutu ile izledim. Görüntü tahmin ettiğim gibi kötü değil daha net ve güzeldi. Memnun kaldım. Yani TV ile de alakalı. Keşke Digiturk güvenliğe bu kadar önem vermese. Neticede kaçak izlemek isteyen zaten IPTV alıp izliyor. Kullandıkları modülleri TV'lerimiz destekleseydi tüm maçları kaliteli izleyebilirdik.
Hem doğru hem yanlış. Söz konusu görüntünün boyut değişiminde iyileşip kötüleşmesi her zaman dediğimiz kaynak görüntünün upscale (Boyutunun ölçeksel olarak büyütülüp çözünürlüğün aynı kalması) edilmesindeki cihaz performansına bağlıdır. Ancak kaynak görüntü ne kadar düşük kalitede ise en baba upscale yöntemi bile başarısız kalır. Buna en büyük örnek Telefondan izlediğiniz 1080p videonun neredeyse 4k kalitesinde gibi görünmesidir.

U Çevrimdışı

umut101010 

Aktif Üye
23 Eyl 2020
127
32
Arkadaşa katılıyorum digitürk görüntü kalitesi gerçekten kötü en basitinden dünya kupasında izlediğim 4k maçlar ile gs ve fb maçlarında ki 4k arasında uçurum vardı ve yine bjk maçı 1080i ama görüntü çamur resmen bende cihaz değil modül kullanıyorum ama şöyle bir durumda var cihazlar da etkiliyor görüntüyü 9104 gördüğüm en dandik digi cihazlarındandır. Alabiliyorsanız modül yoksa 9506 yada 9505 isteyin farkı görürsünüz zaten.

S Çevrimdışı

serdarkaralar 

Aktif Üye
10 Ocak 2023
66
38
fenerbahçe maçında görüntü çok iyi değildi, beşiktaş maçını beğenmeyenler olmuş ama bence de beşiktaş maçının görüntü kalitesi daha iyidi, ayrıca iptv den her türlü iyidir ona eminim :)

Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,657
40
Cihazla alakası yok. Önce cihaz, sonrasında modülle kullanan birisi olarak konuşuyorum. Tamamen yayınla alakalı bir durum. Mesela, Galatasaray maçını izlediğim 4K görüntü ile Fenerbahçe maçını izlediğim 4K görüntü bir değildi. Dün akşam izlediğim BJK maçı cidden rezaletti. Bırakın HD görüntüyü, 480p olduğundan bile şüpheliyim.
Digiturk 4K kesinlikle 4K yayın değil, HD yayını upscale ederek vermeye çalışıyorlar. HD görüntüsü de kesinlikle HD değil.

Geri
Üst Alt