D serisi zaten iyi bir seri değil di,ayrıca Andoid olması sebebiyle eski nesil/düşük kalite MALI-T624
gibi vasat bir GPU desteği vardır! buna karşın Sony çakallığı her zaman yaptığı üzere herifler "hala"
624 chipset kullanmışlar
2019 model panellerin de
Bunları genel de çoğu insan bilmez bile,ancak işin için de Andro sistemi varsa GPU renderer ne denli
önemli olduğu da bilinmez,en az 720 kullanılması gerekiyor ve kaldı ki 720 bile belki vasat üstüdür
ama 624 den de çok daha iyidir!
Bugün Çin li ve yeni çıkan Hint pazarı için Xiaomi bile Malı-T820 GPU takmış yaw,tebrik ediyorum Çin lileri
Ayrıca gerçek 10-bit de değildir+100Hz olsa bile IPS "ucuz yollu" panellerdir,Sony MARKA satmak istediği
için her zaman her yerden maliyet den kaçar!
++
Gelelim DAVA sürecine,bu konuda en rezil firma Sony dir adeta tesçillidir kendileri
1-hemen hiç bir şeyi kabul etmezler ve klasik ...bunlar LCD dir ve "normaldir"... cevabını verirler
sonra da Servis/Merkez v.s sizi oyalayıp dururlar
2-DAVA açıldımı da şunu yaparlar,Dava ları tek tek takip ederler ve araya sürekli Avukatları vasıtasıyla
ek deliller benzeri argümanlar sunarlar bu da süreci zaten uzatıyor ve sonuç da Dava yı kaybettikleri
zaman da mutlaka ama mutlaka her dosyası İstinaf/üst merci v.s gönderirler ve bir o kadar daha süreç
uzar,ancak mutlaka kaybediyorlar!
3-Sony firması "emsal teşkil etmemesi" adına bunları yapıyor ama herifler bir kere "sabıkalı" oldukları için
bütün bu Dava ları da kaybediyorlar,süreç uzun olsa da artık bütün bunlar çok ciddi emsal teşkil ettiği
(alayhlerine olan kararlar)bütün davaları da kaybediyorlar,ancak bunlar çok ısrarcıdırlar,neyseki son yıllarda
Sony Davalarını herkes biliyor ve mutlaka devam ederseniz kazanıyorsunuz
Ben 3 sene süren davalar da biliyorum o zamanlar herifler her davayı temyize götürüp oradan bir şeyler
çıkarmak isterledi! hatta o zamanlar bir de gecikme faizi ödeniyordu örneğin 6 kağıtlık panele Sony toplam
11/12 kağıt geri ödeme yaptığı davalar vardı(benim bildiğim 2 tane X4500 davalarıyıdı,yn e 2-2,5 sene süren)
Salt Sony diye tavsiye yapan tipleri kaale almayınız,ayrıca bunların başı ağrımadığı veya bu işleri de hiç bilmedikleri
için "Sony alacaksın tabiki" derler
Bütün bu uyarıları yapmadan direk Sony al demek dangalaklıkdır bana göre!!
Not;SONY uygulamaları ülkelere göre değişmektedir! TR adam gibi yeterli kanunlar olmadığı için THK biraz hikaye dir!
özellikle biz de DAVA sayısı aşırı fazla olduğu için bekleme süreleri çok uzundur!
Sony, UK de bunları yapamıyor madde116 dan süreç başladımı en fazla 1 ay sürer ve mutlaka dava yı da kaybeder
Canada için de benzer durum aynen böyledir ama USA da boşluklar olduğu için süreç uzuyor ama burada da araya satıcı
firmaların "müşteri memnuniyeti" devreye giriyor ve size cazip karşı teklifler ile bir şeyler sunuyorlar çünkü olay resmiyete
intikal ederse o da biliyor ki "kaybedecek"
++
Sonuç;aman Sony alırken bütün bunları dikkate alın,Sony diye bir yerlerini yırtan bazı promotör/satıcı v.s benzeri tipler
forumlar da boy gösterirler,bunları da sallayın geçin lütfen
Sony de eskiden beri en üst bir kaç HiEnd panelleri(VA-Samsung panelli) hariç diğerleri vasat veya benzeri ama markası
"SONY" olduğu için satılabilen TV leri vardır,günümüz de ise en üst serisi bile çok çok iyi değildir(Z serileri)
OLED de ilk çıkaran ve en iyisi Sony idi bugün değildir;"Panasonic" onu çok fena geçmiştir!
++
Adamlar işi çakalca iyi biliyorlar,Android ama en alt seri! hele hele Mali 624 ne yaw ayıp dır
820 taksana daha da iyisi 864 tak,olmadı sen Sony sin 880 takman lazım
2019/20 de 624!!
Üstelik panelin de IPS olduğu için böyle olması zaten şart dır,ama herifler bilinçsiz ve bilgisiz müşteri buldukları için
bu açıklardan çok güzel faydalanıyorlar
En azında SONY diye haybeye bir sürü rakamlar vermeyiniz!