İlteriş Yılmaz
Süper Üye
- 18 Eyl 2020
- 698
Bu yemeği Puzik kullanıcı adlı takipçimizin önerisi doğrultusunda yaptık. Bir sonraki videomuzun konusunu siz belirlemek isterseniz, lütfen önerinizi yorumla bize iletiniz
Yapımı : Mayalanmış hamburger hamurunu yağlı kağıt serdiğimiz toprak pişirme kabının içine yerleştiriyoruz. Üzerine kapağı kapatıp közün üzerine yerleştiriyoruz. Ardından kapağın üstüne de köz yerleştiriyoruz. Ekmeğimiz pişmeye başlarken patateslerimizi elma dilim olarak dilimleyip baharatlıyoruz. Kenara çektiğimiz ateşimizi harlayıp tavayı ateşin üzerine alıyoruz. Yağımızı döküp ısınmaya bırakıyoruz. Ardından etimizi hazırlamaya başlıyoruz. Eti hazır olarak kıyma şeklinde temin edebileceğimiz gibi bütün eti zırhlama mantığına benzer bir mantıkla da iyice inceltebiliriz. Yine etimizin baharatını ekleyip beklemeye geçtikten sonra ısınan yağımıza patateslerimizi atıp kızarmasını bekliyoruz. Patatesler kızardıktan sonra onları sıcak tutabileceğiniz yahut ateşe koyabileceğiniz bir kaba alıp etimizi ızgaraya yerleştiriyoruz. Diğer yandan doğradığımız soğanı da ateşte karamelize olana kadar karıştırıyoruz. Etimiz pişerken daha önce pişirdiğimiz hamburger ekmeğini ikiye ayırıp ızgaraya ısınmaya bırakıyoruz. Etimiz pişmeye yaklaşırken peynirimizi erimesi için etin üzerine yerleştiriyoruz. Ardından et, peynir ve soğanı ekmeğimizin arasına alıp patates ve ayran eşliğinde afiyetle yiyoruz. Hamburgere damak tadınıza göre sos dahil edebilirsiniz. Afiyet olsun !
Kullanılan baharatlar : Et için tuz, karabiber, et baharatı. Patates için tuz ve kajun baharatı. Biz kaliteli baharat için Yörel Pazar'ı tercih ediyoruz.
Yöresi : Tarihinin Orta Asya'ya kadar uzandığı rivayet edilir.