Çeyizlik olarak 5 ay sonra kudurulacak tv

C Çevrimdışı

codename_lord

Yeni Üye
21 May 2021
41
39
Yeni satın alınmış ve çeyizlik olarak 6 ay içinde kurdurulacak bir televizyonu ölü piksel vb. kusurlar çıkma ve değişim ihtimaline karşı hemen kurdurmakmı daha mantılıdır yoksa daha sonra kurdurmakmı ? Sonra kurdurulursa değişim olması gerekirse aynı ürünün stoklarda kalmama durumuda söz konusu. Acaba 3-5 ay garantiden ödün verip kurdurmalımıyım kararsız kaldım :hmm

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Yanlış bilmiyorsam çeyizlik süresi markaların kendi satış stratejisi ile koyduğu bir politika, kimisi elektronik ürüne çeyizlik süresi vermez kimisi verir.
Arıza durumunda , değişim, onarımı ücretli yada ücretsiz olması tamamen markaya bağlı değişkenlik gösterebilir.
Kanun fatura tarihini baz alır

C Çevrimdışı

codename_lord

Yeni Üye
21 May 2021
41
39
Vestel üretimi ve vestel garanti kapsamında bir ürün. Arayıp teyit ettim 6 ayı geçmemek kaydıyla daha sonra kurdurabileceğimi ve garantinin kurulumdan sonra başlayacağını söylediler. Hemen kurdurursam değişim konusunda pek üzeceklerini sanmıyorum ama aradan aylar geçince ne olur bilemiyorum. Tabi aynı ürün stoklarda kalacakmı o da ayrı muamma.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Vestel üretimi ve vestel garanti kapsamında bir ürün. Arayıp teyit ettim 6 ayı geçmemek kaydıyla daha sonra kurdurabileceğimi ve garantinin kurulumdan sonra başlayacağını söylediler. Hemen kurdurursam değişim konusunda pek üzeceklerini sanmıyorum ama aradan aylar geçince ne olur bilemiyorum. Tabi aynı ürün stoklarda kalacakmı o da ayrı muamma.
Kalmasa bile muadil sorunu var.
İyi düşünün iyi olsun ☺️ kutuya dikkat edin darbe ezilme olmasın

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Hayırlısı bakalım fiko ustam ?

Bence hemen kurdurun, muadilini bulamazsanız ücret iadesi & yeni ürün arayışı vs uğraşmanız gerekebilir.
Tabi ölü piksel gibi sorunlar illa ilk kurulumda çıkmaz, sonra da çıkabilir.
Ürün kutudan sağlam çıksın, iyi ortam koşullarında saklansın yeter. (Kutuya geri koyacaksanız.)

C Çevrimdışı

codename_lord

Yeni Üye
21 May 2021
41
39
Bence hemen kurdurun, muadilini bulamazsanız ücret iadesi & yeni ürün arayışı vs uğraşmanız gerekebilir.
Tabi ölü piksel gibi sorunlar illa ilk kurulumda çıkmaz, sonra da çıkabilir.
Ürün kutudan sağlam çıksın, iyi ortam koşullarında saklansın yeter. (Kutuya geri koyacaksanız.)
Çok mantıklı hocam. En iyisimi garanti süresinden biraz ödün veriym. Dediğiniz gibi muadili ürün bulmak sıkıntı. Zaten 1 aydır araştır araştır kafam allak bullak oldu. Taşınma aşamasında tekrar aynı şeyleri yaşamak daha zor olur. Kurduruym gerekli kontrolleri yapıp güzelce kutusuna kaldırıym.

hareketliperde Çevrimdışı

hareketliperde 

Süper Üye
17 Ara 2019
459
36
Evlendiğim zaman bende erken teslim aldım tv yi. 6 aya 1 hafta kala kurdurdum sorun olmadı. bence boşa garantiden zaman yemeyin.

zamanında 7 yıl garantili vestel çamaşır makinemiz 7 yıl ı 2 gün geçince arıza vermişti. 1 -2 gün bile hayat kurtarıyor :)

C Çevrimdışı

codename_lord

Yeni Üye
21 May 2021
41
39
Evlendiğim zaman bende erken teslim aldım tv yi. 6 aya 1 hafta kala kurdurdum sorun olmadı. bence boşa garantiden zaman yemeyin.

zamanında 7 yıl garantili vestel çamaşır makinemiz 7 yıl ı 2 gün geçince arıza vermişti. 1 -2 gün bile hayat kurtarıyor :)
Araştırması ayrı dert kurdurmasıda ayrı dert ? En iyisi iki kağıt parçasına kurulacak kurdurulmayacak yazıp kura çekiym ?

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Çok mantıklı hocam. En iyisimi garanti süresinden biraz ödün veriym. Dediğiniz gibi muadili ürün bulmak sıkıntı. Zaten 1 aydır araştır araştır kafam allak bullak oldu. Taşınma aşamasında tekrar aynı şeyleri yaşamak daha zor olur. Kurduruym gerekli kontrolleri yapıp güzelce kutusuna kaldırıym.
Kenara koyunca dikkat edin panel baskı almasın, sonra kutudan kırık çıkarsa hayal kırıklığı olur. :hihi

Kisuke Urahara Çevrimdışı

Kisuke Urahara 

Aktif Üye
21 Mar 2019
434
Kardeşim adına 6 ay sonra kullanılmak üzere 65 inc Toshiba tv aldık. Vestel efendi 6 ay sonra kurulabilir dedi ama kırık vs. olursa ne olacak sorusu havada kaldı. Bende göze almadım, tekrar servisi arayıp gelin kurun dedim. Servis bir hafta içinde tekrar geldi. Tv yi kutudan çıkardıklarında tv ekranı sağ alttan darbe almış ve ekran kırılmış olduğunu gördük. Ama kutuda hiç darbe alma emaresi yoktu servis de şaşırdı kutuyu iyice inceledi ama bir şey bulamadı.. Bu benim üsteme kalırdı 6 ay sonra kurulum yaptırsaydım!! Yani demem o ki 5 ay için bekletme açıp tv yi kontrol ettirin.

C Çevrimdışı

codename_lord

Yeni Üye
21 May 2021
41
39
Aldığın TV modelini bilmiyorum ama vestelde muadil bitmez, heleki mb230 ana kart ise onunuzdeki dönemde yerine gelecek mb180e daha iyi gibi duruyor ☺️
Mb130s anakartı. İllaki bulunur muadilde işte panel ne olur bilemem.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kardeşim adına 6 ay sonra kullanılmak üzere 65 inc Toshiba tv aldık. Vestel efendi 6 ay sonra kurulabilir dedi ama kırık vs. olursa ne olacak sorusu havada kaldı. Bende göze almadım, tekrar servisi arayıp gelin kurun dedim. Servis bir hafta içinde tekrar geldi. Tv yi kutudan çıkardıklarında tv ekranı sağ alttan darbe almış ve ekran kırılmış olduğunu gördük. Ama kutuda hiç darbe alma emaresi yoktu servis de şaşırdı kutuyu iyice inceledi ama bir şey bulamadı.. Bu benim üsteme kalırdı 6 ay sonra kurulum yaptırsaydım!! Yani demem o ki 5 ay için bekletme açıp tv yi kontrol ettirin.
Bunu yazdığınız iyi oldu hocan sağolun. Son karar kurduruyorum. Sonra güzelce kutularım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

kuduracak kadar duygulandığım bir tv 'ye param yetmez. paramın yettiklerine ise kudurmam zor. 10 bin tl üstü fiyatlara ise gerçekten kudurabilirim. :tara
Yok o paralara çıkamadım malesef. 4 bin tl ?

Geri
Üst Alt