o kadar korkacak hiç bir şey yok,zira ben çok fazla kişiye bu mereti aldırdım ve aldırmaya da devam ediyorum
2014/15 den itibaren ki buna Almanya dan getirilen Panasonic Oled ler de dahil! sanırım şuan da Almanya da getiren
toplam 13 veya 14 kişi oldu kimisi 2024 model kimisi 2020 model,evet riski büyük ama alanlaran o risiki de aldılar
Oled için yanıyor şu oluyor v.s diye forum denen lanet yerlerde sürekli bir negatif hava estiriliyor senelerdir!
iyi de kimin elinde sağlam bilgiler ve oranlar var! hiç kimsenin yok çünkü dendiği gibi bir vahim durum asla söz konusu
olmadı,ama başta TCL ve Samsung olmak üzere hangi oranda sorun çıkıyor bir de bunu açıklasınlar bakalım?
sadece "yanıyor" diye sallanıyor

TR de son 3 senedir ciddi bir Oled kullanıcısı olmuştur ama forumlarda çok fazla hatta çok çok az görürsünüz neden acep?
++
Gelelim Markaya;Panasonic TR de 2013 den beri yoktur,ama en iyisi de budur kesinlikle
LGE ise TR için bana göre tek ve en düzgün marka dır(Oled den bahsediyorum)
servis/teknik sıkıntılar v.s v.s neredeyse sıfır sorundur,zaten bu konuda tek marka da LGE dir!
kullanıcı hatası olmadığı müddetçe eve gelip dahi tmair işlemini yapıyorlar hem TR de hem de USA/EU da veya Rusya da
LGE bu konuda açık ara en iyisi
not; "kullanıcı hatası" olduysa,LGE nin yine müşteriye yaklaşımı çok ciddi düzeyde iyidir!
özellikle matrix hatası varsa bile bunun değişimi için güzel alternatifler de sunabiliyor çünkü bu üniteyi üreten
zaten bir tek LGD fabrikası var dünya da bir de şimdilik pek kullanılmayan SkyWorth vardır ama LGD buradan matrix almıyor
kendisi üretiyor!
PWB/MB gibi elemanları da kendisi üretiyor(Çin değildir)
çoğu Oled tamirlerini(matrix de dahil) EV de yapabiliyor!
++
burada tek bir özel durum vardır,Oled paneller sürekli açık kalacak veya uzun süre static-image lara maruz kalacak yapısı yoktur
ancak bu konuda minimum seviyelere inen riskleri kalmıştır!
örneğin TR de değil ama US/EU da sadece "Gaming" için Oled 42/48 alınıyor "şikayet"(genel) yine bir eski nesil veya şimdiler de
yeni diye gazlanan ama klaisk TFT-LCD lerden çok çok daha azdır!
MiniLED şikayet oranı çok daha yüksek dir!
++
TR özeline gelirsem Oled için;LGE tek markadır başka markayı aklınıza bile getirmeyin
TPV de bana göre en az LGE kadar iyidir özellikle 9x serileri ancak TPV nin servis/MH v.s sıkıntısı vardır!
Sony Oled ler de çok iyi ama ne hikmetse yanma riski(ektan total retention/burn-in)oranı hala yüksek dir
çünkü Orbiter sistemini Sony hala stabil hale getiremedi ayrıca bunlar TR den çekildiler!
Samsung Oled ler de güzel ama servis/MH v.s sıkıntısı en üst düzeydedir
Yerli Oled beş para etmez,kullanılan matrix ler bile çok eski moldel LGD+software berbat! üstelik güncel bile değil yaw
++
not;Panasonic için bana çok soran var,risklerini de bilen;ancak bahsettiğim distribütör işi konusu hala
sağlam bir anlaşmaya dönüşemedi,adamlar TR den çekildikten sonra adeta bir daha korkar oldular
çünkü "liyakatsız" adamların elinden çok çektiler geçmişte!
Halbuki bilen bilir geçmiş de bahsetmiştim,TR de bu işi kotaracak bazı firmalar var,bilgili adamları v.s de vardır
ciddi bir özellikle bilinçli Pioneer/Panasonic PDP kullanıcıları vardır,kısaca her şey var aslında ama adamlar ne dense
bir türlü ikna olmuyorlar yahu