CES 2025: Panasonic TV pazarında yeniden sahneye çıkıyor!

OKANTÜRK Çevrimdışı

OKANTÜRK

Aktif Üye
21 Mar 2020
175
49
Geçtiğimiz yılın Z95A modelinde kullanılan mikro lens dizisinin yerini alan bu yeni panel teknolojisi, hem daha iyi sonuçlar veriyor hem de üretim maliyetlerini düşürüyor. Z95B, Samsung’un QD-OLED panel kullanan S95F modeliyle başa baş bir rekabet içinde olacak. OLED televizyonlar, her geçen yıl daha parlak, daha canlı ve etkileyici hale geliyor.

Ülkemizde olmaması ne yazık!😞 Maalesef kaliteli olan her şey ülkemizi terk ediyor. Umarım tekrar gelir.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,496
Panasonic/TR 2013 de çekilmişti,ana sebeb beceriksiz yönetim biçimi ve herifler bizlere güvenip "Türk" ler den oluşan
ekip kurdular ama hemen hepsi acemi askerler di!
2012 çekilme kararı alıp 13 de komple gittiler
PDP işi de bitince adeta ortada kaldı Pany ancak hemen toparlayıp özellikle Oled paneller ile anında zirveye yine oturdular
bugün Avrupa da bir numara Pany Oled ler eskinin "Pio ve diğerleri" dediğimiz günleri bugün "Pany ve diğerleri" diyerek
Oled işinde ilk çıktıkları sene dahil zirvede bu herifler:ok

Bir ara benim de ciddi destek verdiğim bir firma vardı tam işi 2020 de alacakken,Panasonic Japan karar değiştirip
vermedi bu onayı! adamlar belli ki ne kadar sinmişler,bir daha asla gibisine getirdiler bu olayı!

Şimdi son 3/4 senedir özellikle Almanya dan özel olarak getiren kişiler oldu ama bu şekil risklidir ne garanti ne de
servis v.s desteği asla olmaz! çoğuna da zaten ben aldırmıştım ki hepsi de eski PDP ci dir bunların yani LCD ile hayat da işleri
olmaz bu kişilerin ya Pany ama çoğusu Pio cudur bunların

2025 CES te izledim Pany Oled leri sanırım bu sene yeniden giriyorlar US pazarına
ancak oradan çekilmeleri örneğin bizimkine benzer bir durum değildir kesinlikle
ve orada insanlar döt gözle bekliyorlar Pany Oled leri tabiki

Diğer konu bunların Bluray/SAT.Receiver ve Combo türü özellikle SatRec+BD cihazları da süper!!
öyleki bu işte marka olmuş malum BD lerin tahtını her zaman sarsıyor 1000 serileriyle:ok

Kullandıkları işlemciler(panel/BD/Rec/Combo/SAT v.s lerde) bugün değil son en az 15 senedir en iyisi kesinlikle!!
son senelerde kullandıkları süper işlemcileri HCX Pro AI(bunu sonra geliştirdiler) özellikle HiEnd cihazlarında
lider konumunda

not;"AI" de ayağı düşmüş gibi ama böyle markalarda tabiki değil!
örneğin benim son aldığım Box da AI li yani 100$ lık malda bile var peki iş yapıyormu dersen yapıyor
şaşılacak biçimde ama bir Panasonic gibi tabiki olmaz yaw,yani bizimki Çin işi çakma!
bunu şunun için yazıyorum piyasada şimdiler de bu "AI" furyası başladı yok onu yükseltiyor yok bunu yapıyor v.s v.s
yani küllüm sallama yaw bu işler "marketing" yapıyorlar özellikle dandik LCD ciler bu yola başvurdular şimdi
elde fazla malzeme kalmadığı için sallayacak argümanlar lazım onlara

"AI" gördüğünüz zaman oturun düşünün

GPU da ona göre olacak ki Pany bu konuda her zaman en iyisidir
Tuner(Analog/Digital)+SAT da en iyi resmi her zaman Pany de oldu ve hala da aynen böyledir!
eski PDP ciler den bilen bilir bu olayı yani Kathrein/Humax/TechniSat SAT cihazın bile olsa dahili Pany UYdu alıcısın dan
daha iyi resim alamazsın bu cihazlar olsa bile elinde ki ben her üçünü de uzun seneler kullandım bu meretlerin

Pioneer desteği özellikle Pany nin dahili resim işleme/tuner üzerinden aktarımda+işlemcileri v.s v.s tartışmasız en iyisi
Panasonic

Avrupa fiyatları son bir kaç senedir artık abuk değil,bana göreyse son derece makul örneğin bir Sony/Samy Oled
alacaksan o zaman Pany Oled fiyatları bunların yanında ucuz bile kalıyor!

S Çevrimdışı

sorunadam 

Aktif Üye
1 May 2023
146
42
sonunda biri hoparlörü öne bakacak şekilde monte etmiş. grundig hariç hiç bir tv de yoktu bu. ses inanılmaz farkediyor bu şekilde. soundbar ihtiyacını direk ortadan kaldırıyor.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,496
TOS46ZF355D.jpg

ToshibaZF355.jpg

buyrun o zaman Tosh ZF355 Ferrari serisine

bu panel 2008 model dir!!

EISA dan bir kaç ödülü de vardır ama bence en önemli bir kaç özelliği ise şunlardır

1-2x10Watt Onkyo sound-bar! dünyada ilk bu model de uygulanmıştır
2-en ince Bezel(kenar çıta) o zaman kadar bunlar çok geniş olurdu!
3-en ince kasa derinliği(kalınlık dediğiniz ölçü)
4-"Matte" panel!!!(bana göre aslında semi-matte idi) bundan bile ödül almıştı yaw!

diğer teknik kabiliyetlerini saymıyorum bile ama dikkat ederseniz "FERRARI" de bazı işleri için ona verilmişti F.ZF355:ok:ok

not;sound-bar,şimdiler de yapılıyor bazı panellerde ama hepsi hikaye!! yani çakma
ZF355 de ise durum şöyleydi;örneğin tam aktif olabilmesi için bir tane Bluray disk takıyorsunuz Bluray cihazınıza sonra oturup
sesi dinliyorsunuz ülen bu ses nereden geliyor diyorsunuz hemen! ya da Desktopunuz varsa uygun kablolama ve uygun uygulamalar ile
açın film ve müzik... inanılmaz bir ses kalitesi oluşuyor ve alt tarafı 2x10W demeyin sakın!!

Panelin audio-katı süper di! Onkyo ile de birleşince sankim AVR gibi oluyordu desem fazla da abartmış olmam

ve bunların çoğunu ilk defa yapan ve de sene 2008 de Toshiba idi:ok

NIT o zaman bile 500cd/m2 idi bugün de hala öyle hatta daha da düşük(normal değerde)
yerli veya dandik marka veya IPS v.s de bugün bile 350 lerde geziniyor!
üstelik LED-LCD filan da değildi! çünkü o zaman tüm paneller Baclit sistemi "CCFL" idi yaw:hoba1

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,337
Bize gelir mi, gelse de güvenilebilir mi bunlar soru işareti.
Tabi kaç TL olacak bu çok önemli bir konu.
Muhtemelen çoğumuzun maddi gücü kurtarmaz.

OLED'lerde kontrast mükemmel ama yansıma önleyici olmaması benim için sıkıntı.
OLED'e güvenip yola çıkmak da ayrı mesele.
Quantum Dot paneller şimdilik iyi bir alternatif bence.
Üst seriler zaten FALD sistem, kaç bölgeye ayrıldığı önem arz ediyor.
Samsung Q85C mesela, daha fazla bölge olan 90,95 gibi modeller siyahı daha iyi veriyor çünkü karartabileceği led sayısı fazla.

Yerli üretici bile OLED hariç 120 Hz üretmiyor.
Doğru düzgün olmasını geçtim, onlar da yolunda artık. :kiskis
4K panel diyor, ama 120 Hz'i sadece 1080'de veririm diyor.
Şaka gibi olay.

S Çevrimdışı

sorunadam 

Aktif Üye
1 May 2023
146
42
Bize gelir mi, gelse de güvenilebilir mi bunlar soru işareti.
Tabi kaç TL olacak bu çok önemli bir konu.
Muhtemelen çoğumuzun maddi gücü kurtarmaz.

OLED'lerde kontrast mükemmel ama yansıma önleyici olmaması benim için sıkıntı.
OLED'e güvenip yola çıkmak da ayrı mesele.
Quantum Dot paneller şimdilik iyi bir alternatif bence.
Üst seriler zaten FALD sistem, kaç bölgeye ayrıldığı önem arz ediyor.
Samsung Q85C mesela, daha fazla bölge olan 90,95 gibi modeller siyahı daha iyi veriyor çünkü karartabileceği led sayısı fazla.

Yerli üretici bile OLED hariç 120 Hz üretmiyor.
Doğru düzgün olmasını geçtim, onlar da yolunda artık. :kiskis
4K panel diyor, ama 120 Hz'i sadece 1080'de veririm diyor.
Şaka gibi olay.
Bir arkadaşta LG Oled var. gerçekten efsane bir tv. ancak dediğiniz gibi evin 1. tvsi olur mu? bence olmaz. oturma odasına bir tane uyguna vestel. ikinci bir oda varsa oled. o da bence o kadar para verirsem LG alırım. riske gireceksem kafam rahat olmalı.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,337
Bir arkadaşta LG Oled var. gerçekten efsane bir tv. ancak dediğiniz gibi evin 1. tvsi olur mu? bence olmaz. oturma odasına bir tane uyguna vestel. ikinci bir oda varsa oled. o da bence o kadar para verirsem LG alırım. riske gireceksem kafam rahat olmalı.
LG de olsa, ülke koşullarında bana güven vermiyor.
Tüketiciyi koruyan yasaların durumu ortada.
Bir aksilik yaşansa hakem heyetine git vs zaman alacak bir süreçle uğraşacağız.

Yansıma önleyici bir kaplama gelmesi lazım.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,496
o kadar korkacak hiç bir şey yok,zira ben çok fazla kişiye bu mereti aldırdım ve aldırmaya da devam ediyorum
2014/15 den itibaren ki buna Almanya dan getirilen Panasonic Oled ler de dahil! sanırım şuan da Almanya da getiren
toplam 13 veya 14 kişi oldu kimisi 2024 model kimisi 2020 model,evet riski büyük ama alanlaran o risiki de aldılar

Oled için yanıyor şu oluyor v.s diye forum denen lanet yerlerde sürekli bir negatif hava estiriliyor senelerdir!
iyi de kimin elinde sağlam bilgiler ve oranlar var! hiç kimsenin yok çünkü dendiği gibi bir vahim durum asla söz konusu
olmadı,ama başta TCL ve Samsung olmak üzere hangi oranda sorun çıkıyor bir de bunu açıklasınlar bakalım?

sadece "yanıyor" diye sallanıyor:hayir
TR de son 3 senedir ciddi bir Oled kullanıcısı olmuştur ama forumlarda çok fazla hatta çok çok az görürsünüz neden acep?
++

Gelelim Markaya;Panasonic TR de 2013 den beri yoktur,ama en iyisi de budur kesinlikle

LGE ise TR için bana göre tek ve en düzgün marka dır(Oled den bahsediyorum)
servis/teknik sıkıntılar v.s v.s neredeyse sıfır sorundur,zaten bu konuda tek marka da LGE dir!
kullanıcı hatası olmadığı müddetçe eve gelip dahi tmair işlemini yapıyorlar hem TR de hem de USA/EU da veya Rusya da
LGE bu konuda açık ara en iyisi

not; "kullanıcı hatası" olduysa,LGE nin yine müşteriye yaklaşımı çok ciddi düzeyde iyidir!
özellikle matrix hatası varsa bile bunun değişimi için güzel alternatifler de sunabiliyor çünkü bu üniteyi üreten
zaten bir tek LGD fabrikası var dünya da bir de şimdilik pek kullanılmayan SkyWorth vardır ama LGD buradan matrix almıyor
kendisi üretiyor!
PWB/MB gibi elemanları da kendisi üretiyor(Çin değildir)
çoğu Oled tamirlerini(matrix de dahil) EV de yapabiliyor!

++

burada tek bir özel durum vardır,Oled paneller sürekli açık kalacak veya uzun süre static-image lara maruz kalacak yapısı yoktur
ancak bu konuda minimum seviyelere inen riskleri kalmıştır!
örneğin TR de değil ama US/EU da sadece "Gaming" için Oled 42/48 alınıyor "şikayet"(genel) yine bir eski nesil veya şimdiler de
yeni diye gazlanan ama klaisk TFT-LCD lerden çok çok daha azdır!
MiniLED şikayet oranı çok daha yüksek dir!

++

TR özeline gelirsem Oled için;LGE tek markadır başka markayı aklınıza bile getirmeyin
TPV de bana göre en az LGE kadar iyidir özellikle 9x serileri ancak TPV nin servis/MH v.s sıkıntısı vardır!
Sony Oled ler de çok iyi ama ne hikmetse yanma riski(ektan total retention/burn-in)oranı hala yüksek dir
çünkü Orbiter sistemini Sony hala stabil hale getiremedi ayrıca bunlar TR den çekildiler!
Samsung Oled ler de güzel ama servis/MH v.s sıkıntısı en üst düzeydedir
Yerli Oled beş para etmez,kullanılan matrix ler bile çok eski moldel LGD+software berbat! üstelik güncel bile değil yaw
++

not;Panasonic için bana çok soran var,risklerini de bilen;ancak bahsettiğim distribütör işi konusu hala
sağlam bir anlaşmaya dönüşemedi,adamlar TR den çekildikten sonra adeta bir daha korkar oldular
çünkü "liyakatsız" adamların elinden çok çektiler geçmişte!
Halbuki bilen bilir geçmiş de bahsetmiştim,TR de bu işi kotaracak bazı firmalar var,bilgili adamları v.s de vardır
ciddi bir özellikle bilinçli Pioneer/Panasonic PDP kullanıcıları vardır,kısaca her şey var aslında ama adamlar ne dense
bir türlü ikna olmuyorlar yahu:hmm

OKANTÜRK Çevrimdışı

OKANTÜRK

Aktif Üye
21 Mar 2020
175
49
2012 yılında Antalya Terracity Teknosa 'dan Panasonic 42ST50 Neoplazma almıştım. ( o zaman VT serisine param yetmemişti keşke zorlayıp alsaymışım diye pişmanım hâlâ 😞 ) Çok şülür nazar değmesin hâlâ kullanıyorum süper. Bir şey olacak diye ödüm kopuyor yav !Muadili kalitede TVler uçuk fiyatlarda... Panasonic olsa gözü kapalı al paraya bakmadan. O zamanlar da plazmlar çok yakıyor,yanık oluyor muhabbeti dönüyordu,biraz çekinmiştim ama hala görüntü kalitesi süper. Yeni LED vs alanlar görüntüyü kıskanıyor yav! Harici HDD 'oynatmadığı format yok denecek kadar iyi, hatta bazan meadiaplayerimin oynatmadığı formatları oradan izliyorum yani! Umarı köklü bir firma ikna eder de gelir Türkiye'ye.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,496
o zamanlar da plazmlar çok yakıyor,yanık oluyor muhabbeti dönüyordu,biraz çekinmiştim ama hala görüntü kalitesi süper...

onu yazan boktan adamlar bugün de hala var ne hikmetse
sürekli PDP lere bok atma telaşı içindeydiler,sürekli "çok yakıyor" muhabbetleri ama bir allahın kuluda çıkıp
bundan şikayet etmiyordu yaw:haha1 yanık muhabbeti tam palavra idi gören her PDP yanıyordu sanırsınız
halbuki total PDP arızaları çıkma oranı diğer LCD lere göre 1/10 u kadardı:hihi hatta ben bu oranı fazla bile verdim
yani avans verdim!
bugün aynı boktan adamlar Oled içinde aynı muhabbetleri yapıyorlar

"oran olarak" hiç girmişlermi herhangi bir Servisin içlerine? kaç tana PDP gümlemiş kaç tane LCD gümlemiş!
özellikle LGE/Samy/Pany veya Pioneer servislerine

Pany VT50 ve final yapan 60 lar bugün 12/13 seneyi doldurdular;peki ne kaybettiler? hiç bir şey!
daha gelecek 3/5 sene yine 720/1080 izlenecek...

belki tek eksik DV/HDR onu da kaç kişi izliyor kaynak nerede? yani var da gün boyu ne izleniyor v.s v.s
Forumlara balarsanız ya yaya kalırsınız ya da kafanız iyice ambele olur
ya da sürekli "yanıyor" muhabbetleri okursunuz😡

Geri
Üst Alt