Anlat hele bilek
Yaz yaz bitmez şimdi de dur başlayayım yazmaya (Malum bende CP yoktur
)
Abicim Amarigada Felsefe eğitimi alan Temel memleketine geri dönmüş, mahallesinde geserken yolda Dursun ile karşılaşmış, Dursun Temel'i görünce çok şaşıurmış sevinmiş demiş ki
''Uyyyy çesuleyum saaa, haçan sen nereyesun?''
Temel Cevap vermiş ''Amerikada Felsefe eğitimi aldım sevgili Dursun, O yüzden yıllardır burada değildim''
Dursun bu konuşma tarzını hiç sevmemiş ve ''Ula Temel bu ne büçüm konişmadur, Haçen sen ne pok yiyisun?''
Temel ''Anlattım ya Dursun, yıllardır Amerikada yaşıyorum lehçem değişti, Felsefe eğitimi aldım''
Dursun ''Ula bu Felsefe deduğun nedur?''
Temel düşünmüş düşünmüş ben şimdi bunu Dursuna nasıl anlatsam derken aklına gelmiş
''Bak şimdi Dursun, senin evde akvaryum var mı?''
''Haçen vardur''
''Akvaryumun olduğuna göre içinde balık vardır''
''Haçen vardur''
''Balık Beslediğine göre sen hayvanları seviyorsun''
''E Seveyrum daa''
''Hayvanları sevdiğine göre insanları da seviyorum''
''E seveyrum daa''
''İnsanları sevdiğine göre sen kadınları da seviyorsundur''
''E severuk daaa
''
''Kadınları sevdiğine göre sen karşı cinse ilgi duyuyorsun demektir, yani Felsefe bu bağlamda ilerleyen bir bilim dalıdır'' demiş.
Dursun'un kafa olmuş bimilyon , Temel bakmış ki vakit daraldı, ''Neyse Dursun sonra görüşürüz'' demiş yoluna devam etmiş
Dursun kafasını kaşıya kaşıya Temelin anlattıklarını düşünürken dalgın dalgın yürümüş, yolda onun bu dalgın halini gören İdris Dursun'a seslenmiş
''Uşağum haçen karadenizde cemilerün mü battu ne düşüneysun?''
Dursun Cevap vermiş ''Haçen yolda Temeli cördum, Amarigada Felsefe eğitimi almış onu düşüneydum''
İdris Merak etmiş ''Felsefe müü? o neyin nesüdüüü?''
Dursun bilgiçlik taslamak için fırsatı kaçırmamış Temelin anlattıklarını düşünmüş aklından geçirmiş ve idrise soru sormuş.
Ula idrus haçen senin evde akvaryumun varmidur?
İdris cevap vermiş ''ula yokidur''
Dursun cevabı yapıştırmış ''Haçen sen o zaman İbnesun daaaaaa''