Çamaşır makinesinin arka kapağını açmak için hangi tornavida/alyan lazım?

L Çevrimdışı

lavanta

Aktif Üye
20 Tem 2024
130
50
Selamlar
Bosch Maxx 8 VarioPerfect 2013 yılında alınan bir çamaşır makinesi var.
Makinenin arka kapağını açıp içinde çorap vs gibi tıkanma yapan bir şey var mı diye bakmak istiyoruz ancak evdeki tornavidalar kapakla uyumlu değil.
Bunun için ne tür bir tornavida veya alyan gibi bir şey alalım? Ya da kapağı nasıl açarız.
Teşekkürler.

barbarosso Çevrimdışı

barbarosso 

Aktif Üye
7 Eki 2017
350
Arçelik için zamanında görüldüğü üzere alyan takımı almıştım.isimi görmüştü.evde şu anda Bosch marka var ama arka paneli görmem zor.ön kapak menteşeleri vidalari farklı değildir herhal.
Arçelik için alyan şöyle birşey;

IMG_20250214_121650.jpg
IMG_20250214_121645.jpg
IMG_20250214_121550.jpg

Bosch arka kapak vida başının fotosu ve kapak vidası başının fotosu çektim.ardindan kapak vidası da elimdeki alyani denedim.sorun yok birebir uyumlu👍

IMG_20250214_130406.jpg
IMG_20250214_130002.jpg

IMG_20250214_130827.jpg

Son düzenleme:
L Çevrimdışı

lavanta

Aktif Üye
20 Tem 2024
130
50
Arçelik için zamanında görüldüğü üzere alyan takımı almıştım.isimi görmüştü.evde şu anda Bosch marka var ama arka paneli görmem zor.ön kapak menteşeleri vidalari farklı değildir herhal.
Arçelik için alyan şöyle birşey;

IMG_20250214_121650.jpg
IMG_20250214_121645.jpg
IMG_20250214_121550.jpg

Bosch arka kapak vida başının fotosu ve kapak vidası başının fotosu çektim.ardindan kapak vidası da elimdeki alyani denedim.sorun yok birebir uyumlu👍

IMG_20250214_130406.jpg
IMG_20250214_130002.jpg

IMG_20250214_130827.jpg
Teşekkürler bilgi için

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
802
50
Bosch'u torx ile dağıtabilirsiniz.

Sac için t20, plastik aksamlara t15 bits, alyan ya da tornavida kullanabilirsiniz.
Bits+şarjlı kombinasyonunu öneririm tabi fıttırmamak adına.

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
802
50
Alyan değil de Torx olabilir.
Ehehe

İzninizle eccük ukalalık edem madem. Alyan anahtarın adı, torx ucun formunun adıdır. Genelde alyanlar ya da setleri hex formda bulunmakla birlikte, torx, philips, s (yassı) ve u form vidalar için alyanlar bulunabilmektedir.

Ama piyasada en çok hex yani herkesin bildiği altıgen takımlar bulunur. Gidipte bi nalbura u form sorarsanız size aval aval bakar. Ama atıyorum sinbo ekmek yapmanın altındaki tek bi vida u formdur, ki her isteyen sökemesin.:haha Ama acımayız, gerekirse imal eder gene sökeriz :sopa1

Umut Barış Çevrimiçi
23 Kas 2017
21,074
Ehehe

İzninizle eccük ukalalık edem madem. Alyan anahtarın adı, torx ucun formunun adıdır. Genelde alyanlar ya da setleri hex formda bulunmakla birlikte, torx, philips, s (yassı) ve u form vidalar için alyanlar bulunabilmektedir.

Ama piyasada en çok hex yani herkesin bildiği altıgen takımlar bulunur. Gidipte bi nalbura u form sorarsanız size aval aval bakar. Ama atıyorum sinbo ekmek yapmanın altındaki tek bi vida u formdur, ki her isteyen sökemesin.:haha Ama acımayız, gerekirse imal eder gene sökeriz :sopa1
Keşke üreticiler sökmek zorunda bırakmasa, sonra gecenin bir vakti vida bana ben vidaya bakıyorum. :sirit
İşin kötü yanı torx'un her çapını da öyle rahat bulamıyorum.
Elimde 2 tane İzeltaş'tan alma torx tornavida var.
Peki ne için, Philips elektrik süpürgesini sökmek için.
Tekerleği kırılmıştı.
Adamlar hiç acımamış her yere bu vidadan atmış.
Bir de tornavida boyu yetmeyen yerler vardı ki, oraları da falçata ile kestim birazcık mecbur. :kiskis

Adamların ürünleri Fransız otomobilleri gibi, absürt yerlerden vidaları oluyor.

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
802
50
Keşke üreticiler sökmek zorunda bırakmasa, sonra gecenin bir vakti vida bana ben vidaya bakıyorum. :sirit
İşin kötü yanı torx'un her çapını da öyle rahat bulamıyorum.
Elimde 2 tane İzeltaş'tan alma torx tornavida var.
Peki ne için, Philips elektrik süpürgesini sökmek için.
Tekerleği kırılmıştı.
Adamlar hiç acımamış her yere bu vidadan atmış.
Bir de tornavida boyu yetmeyen yerler vardı ki, oraları da falçata ile kestim birazcık mecbur. :kiskis

Adamların ürünleri Fransız otomobilleri gibi, absürt yerlerden vidaları oluyor.
Tahmin edebiliyorum...
İşin komik, ama gerçekte komik olmayan, ağlanası yanı: Bu hikayeler nedense sadece bizim ülke için geçerli. Ya da ne bileyim bizim gibi üç beş ülkede vardır tüketiciye böyle muamele. Diğer ülkelerde bakkal Hasanın veresiye defteri gibi service manual'ler basılır ya da netten ulaşılabilirdir falan. Şu an kapının önünde yatan 2009 sirionum için şanzıman nasıl dağıtılır toplanır konusu ile ilgili bi data bulmuştum nette. Elin amerikalısı garajında söküp tamiratını yapsın diye. Hankı parça hankı ekipmanla sökülmeliye kadar yazmışlar. Muhtemelen halen bilgisayarın bi yerlerinde durur, ne işe yarayacaksa artık.

Ama burada öylemi... Ya garanti etiketi yapıştırılır, ya abidik gubidik form vida başı kullanılır (torx için bi şey diyemem, philips ya da düz uca göre banttaki üretimde, mıknatıslı seri vidalayıcı bunu daha iyi yakalıyor olabilir) ki millet açamasın.

Ne yaparlarsa yapsınlar. Otomobil dışında, mekanik sıkıntısı olan garantisi geçmiş ürünü acımam, hunharca dağıtırım. TV falan çoğu durumda beni aşar, ileri elektronikten anlamam ama.

Umut Barış Çevrimiçi
23 Kas 2017
21,074
Tahmin edebiliyorum...
İşin komik, ama gerçekte komik olmayan, ağlanası yanı: Bu hikayeler nedense sadece bizim ülke için geçerli. Ya da ne bileyim bizim gibi üç beş ülkede vardır tüketiciye böyle muamele. Diğer ülkelerde bakkal Hasanın veresiye defteri gibi service manual'ler basılır ya da netten ulaşılabilirdir falan. Şu an kapının önünde yatan 2009 sirionum için şanzıman nasıl dağıtılır toplanır konusu ile ilgili bi data bulmuştum nette. Elin amerikalısı garajında söküp tamiratını yapsın diye. Hankı parça hankı ekipmanla sökülmeliye kadar yazmışlar. Muhtemelen halen bilgisayarın bi yerlerinde durur, ne işe yarayacaksa artık.

Ama burada öylemi... Ya garanti etiketi yapıştırılır, ya abidik gubidik form vida başı kullanılır (torx için bi şey diyemem, philips ya da düz uca göre banttaki üretimde, mıknatıslı seri vidalayıcı bunu daha iyi yakalıyor olabilir) ki millet açamasın.

Ne yaparlarsa yapsınlar. Otomobil dışında, mekanik sıkıntısı olan garantisi geçmiş ürünü acımam, hunharca dağıtırım. TV falan çoğu durumda beni aşar, ileri elektronikten anlamam ama.

Philips bu eskitme işini iyi yapıyor gibi en son elektronik karttan hurdaya çıktı.
Motor sanırım yakmış kartı. Bu sefer ben sökmedim. :kiskis

Geri
Üst Alt