Çamaşır Makinesi Tavsiyesi

X Çevrimdışı

XHTML

Yeni Üye
31 Mar 2024
3
46
Herkese selam,

Son birkaç gündür çamaşır makinesi araştırıyorum ancak her model hakkında hem olumlu hem de olumsuz yorumlar var. Güncel bir öneri videosu da bulamadığım için bu konuyu açmaya karar verdim. Fiyat/performans açısından makul seçenekler arıyorum ve farklı marka/modellere açığım.

✔️ Önceliklerim:

🔹 8-10 kg kapasite.

🔹Sessiz ve az titreşimli çalışma.

🔹Dayanıklı motor ve mekanik yapı.

🔹A veya B sınıfı Enerji tasarrufu.

🔹Geniş servis ağı, yedek parça ve satış sonrası memnuniyeti olan bir marka.

❓Garanti uzatmak avantajlı mı? 7 yıla çıkarmaya değer mi?

💰 Bütçem:

Makine + garanti uzatma dahil toplam 25.000 TL’yi geçmeyecek bir seçenek arıyorum.

📌 Şu an değerlendirdiğim model:

Altus 10123 D → Şok’ta 15.800 TL

Bu modeli makul fiyatlı buldum ama alternatif önerilere de açığım.

💬 Kullananlar memnun mu? Alternatif olarak hangi modelleri önerirsiniz?
Şimdiden teşekkürler! 🙏

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,036
üstat bütün tuşlara basmışsınız :kiskis
Bu maddeleri yan yana getirmek bu ülke şartlarında gerçekten zor. İyi ürün bulursun servisi olmaz, servisi yaygın olur malı kalitesizdir.
İnverter motor kullanımıyla birlikte motor ömürleri uzadı
Garanti uzatılmasını tavsiye ederim

Sessiz ve titreşim.! aynı makina için yapılan yorumlara bakın

X Çevrimdışı

XHTML

Yeni Üye
31 Mar 2024
3
46
üstat bütün tuşlara basmışsınız :kiskis
Bu maddeleri yan yana getirmek bu ülke şartlarında gerçekten zor. İyi ürün bulursun servisi olmaz, servisi yaygın olur malı kalitesizdir.
İnverter motor kullanımıyla birlikte motor ömürleri uzadı
Garanti uzatılmasını tavsiye ederim

Sessiz ve titreşim.! aynı makina için yapılan yorumlara bakın

Little little into the middle hastalığımızdan dolayı kriterleri fazla tuttuk sanırım. 😅 Cevapladığınız için teşekkürler. Ama gerçekten aynı model için biri 'çok sessiz' derken diğeri 'uçak gibi' diyor, işin içinden çıkmak zor. Sanırım en sonunda 'hayırlısı' diyerek gözümüzü kapatıp alacağız... Vestel hariç tabi 😅

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,036
Little little into the middle hastalığımızdan dolayı kriterleri fazla tuttuk sanırım. 😅 Cevapladığınız için teşekkürler. Ama gerçekten aynı model için biri 'çok sessiz' derken diğeri 'uçak gibi' diyor, işin içinden çıkmak zor. Sanırım en sonunda 'hayırlısı' diyerek gözümüzü kapatıp alacağız... Vestel hariç tabi 😅
12. yılı Samsung kullanıyorum garanti bitimine doğru 7. yılı sanırsam anakartı arıza yaptı garantiden değiştiler yola devam. Bu sene rezistansı arıza verdi internette 480tl yanılmıyorsam satın aldım almışken 2 adette 200tl amortisör aldım. Sıkmaya başlarken hafif sürtüyordu.
Parçaları değiştirdim ok gibi oldu.

Kullanıcı yoruma 1. yıldız vermiş sebep üstüne eşya koyduğumuzda makinadan gıcırtı geliyor eski makinamda böyle değildi.!
Programlar çok uzun eski makinamda böyle değildi.!

Bütçeniz doğrultusunda yaygın servis ağı olan bir markayı gözünüze kestirin.

Yaza doğru kurutma makinası alacağım hanım çamaşırı da büyütelim diyecektir yine Samsung tercih edeceğim.

akrep2018 Çevrimdışı

akrep2018 

Süper Üye
16 Eyl 2018
1,299
63
15 yıla yaklaşan Bosch watt 24480 Vario Perfect serie 6 model 9 kg 1200 devirli çamaşır makinasını kullanıyoruz.Şimdiye kadar bir sorun çıkarmadı ama artık amortisörlerin değişmesi gerekiyor.Bazen sıkmaya başlarken sürtünme ve vurma sesi çıkarmaya başladı.Havalar ısınmaya başlasın amortisörleri serviste değiştirtmeyi düşünüyorum.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,036
15 yıla yaklaşan Bosch watt 24480 Vario Perfect serie 6 model 9 kg 1200 devirli çamaşır makinasını kullanıyoruz.Şimdiye kadar bir sorun çıkarmadı ama artık amortisörlerin değişmesi gerekiyor.Bazen sıkmaya başlarken ses çıkarmaya başladı.Havalar ısınmaya başlasın amortisörleri servise değiştirtmeyi düşünüyorum.
evde anahtar takımı yok mu.?

X Çevrimdışı

XHTML

Yeni Üye
31 Mar 2024
3
46
12. yılı Samsung kullanıyorum garanti bitimine doğru 7. yılı sanırsam anakartı arıza yaptı garantiden değiştiler yola devam. Bu sene rezistansı arıza verdi internette 480tl yanılmıyorsam satın aldım almışken 2 adette 200tl amortisör aldım. Sıkmaya başlarken hafif sürtüyordu.
Parçaları değiştirdim ok gibi oldu.

Kullanıcı yoruma 1. yıldız vermiş sebep üstüne eşya koyduğumuzda makinadan gıcırtı geliyor eski makinamda böyle değildi.!
Programlar çok uzun eski makinamda böyle değildi.!

Bütçeniz doğrultusunda yaygın servis ağı olan bir markayı gözünüze kestirin.

Yaza doğru kurutma makinası alacağım hanım çamaşırı da büyütelim diyecektir yine Samsung tercih edeceğim.
Bizim uzun zamandır kullandığımız Vestel de birkaç hafta önce sorun çıkardı, kilidini vs. değiştirdim ama geçen gün tamamen iflas etti. Samsung'u ben de düşündüm, birkaç mağaza gezip fiyat aldım ama garanti uzatma dahil bakınca bütçemi aşıyor. Bu yüzden büyük ihtimalle Arçelik-Beko grubu ya da bunların bünyesindeki markalardan bir ürün alacağım.

akrep2018 Çevrimdışı

akrep2018 

Süper Üye
16 Eyl 2018
1,299
63
Yan yatırabilirsen değişimi çok kolay. 2 amortisör için 1500tl aşağı istemezler.

Ocak ayında bir yetkili servise sorduğumda 2.000 TL civarı demişlerdi.Başkan benim Bosch wat 24480 serie 6 vario perfect 9 kg 1200 devir çamaşır makinasının modelinin orijinal amortisörü bu muydu:

bosch-camasir-makinesi-amortisor-tamir-takimi-amortisor-bosch-6709-18-O52f5a33a5f483036.jpg

Son düzenleme:
ridw0n Çevrimdışı

ridw0n 

Aktif Üye
8 Ağu 2022
482
buda benim konum bende terchimi siemens den yana kullandım şimdilik iyi gibi.

ama işin garibi makine 9kg olsa bile seçtiğiniz programa göre 2 kg 4 kg 6 kg gibi düşük çamaşır atmak bana çok saçma geliyor :)

Son düzenleme:
Salih445 Çevrimdışı

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
737
Altus Arçelik kalitesinde ama anneannemde dış kaporta pastan simsiyah oldu, 2 3 yerde daha gördüm aynı sorunu, sac kalınlığı mı boya mı etken bilmiyorum?

Geri
Üst Alt