Çamaşır makinesi su alıyor ama dönmüyor

M Çevrimdışı

memox225566

Yeni Üye
9 Eyl 2022
9
30
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar bende samsung ecobubble inverter motorlu çamaşır makinesi var makine normal suyunu alıyor ama bir türlü dönmüyor arada sırada bi çok kısa ďönüp duruyor ondansonra öyle bekliyor bazı arkadaşlar kömürden falan demiş motoru söktüm baktım üzerinde kömür yok çok değişik bi motor diğerlerine benzemiyor kömür yok makinenin arkasında bulunan anakartıda söktüm baktık görsel olarak bi sıkıntı göremedim bu sorun neyden kaynaklanıyor bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim teşekkürler

images-89ba30a562f8c80c1.jpg

Motorda bundan üzerinde kömür yok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Abi hem inverter motor diye yazmış hem de kömür bakmak için sökmüşsünüz.
DC sistem motorda kömür olmaz. Motorun sürücü kartına bakın bu motorların arıza yapması, Fethiye ye kar yağması kadar nadir olur.
Bu sistemdeki ürünlerde voltaj akışından ziyade data akışı önemlidir, datayı kim gönderemiyor veya kim okuyamıyor kısmı da ölçü aleti ile vs anlaşılmaz. Yani eskiden olduğu gibi forum tavsiyeleri ile arıza bulmanız zor olabilir.

M Çevrimdışı

memox225566

Yeni Üye
9 Eyl 2022
9
30
Peki abi motor sürücü kartı dediğiniz arkadaki kartmı oluyor yoksa ön taraftaki kontrol panelimi arızayı tespit edebilirsem en azından ona göre parça fiyatına bakıp uygun birşeyse yenisini alacam yada tamiri mümkünse yaptırıcamda motorun içini sökmedim sadece çıkarıp baktım kömürsüz olduğunu görünce geri taktım makine tüm herşeyi sorunsuz yapıyor hatta sıkma konumunda suyu boşaltıyor ama motoru döndermiyor yada hiç uğraşmadan tamiremi vereyim tavsiyeniz nedir teşekkürler.
Abi hem inverter motor diye yazmış hem de kömür bakmak için sökmüşsünüz.
DC sistem motorda kömür olmaz. Motorun sürücü kartına bakın bu motorların arıza yapması, Fethiye ye kar yağması kadar nadir olur.
Bu sistemdeki ürünlerde voltaj akışından ziyade data akışı önemlidir, datayı kim gönderemiyor veya kim okuyamıyor kısmı da ölçü aleti ile vs anlaşılmaz. Yani eskiden olduğu gibi forum tavsiyeleri ile arıza bulmanız zor olabilir.

powerboard Çevrimdışı

powerboard 

Yeni Üye
5 Ara 2019
25
sadece bir fikir. niveau schalter (su seviye salteri) bir onu ve ona bağlı olan ince hortumu kontrol et.eğer hortumda hava alan bir yer varsa su dolar bir an çalışır sonra hava kaçar ve salter devreden çıkar.eğer bir an dönüp devreden çıkıyorsa sonra tekrar su almaya çalışıyorsa böyle bir sorun olabilir diye düşündüm.

D Çevrimdışı

Duman

Aktif Üye
10 Haz 2018
94
42
Muhtemelen motor sürücü kartında sorun. Kartı tamiri yapan bir bulup götürürseniz yaparlar. Kontaklar açılıp kapanmıyor çalışması için gerekli voltaj gelmiyor olabilir.

M Çevrimdışı

memox225566

Yeni Üye
9 Eyl 2022
9
30
sadece bir fikir. niveau schalter (su seviye salteri) bir onu ve ona bağlı olan ince hortumu kontrol et.eğer hortumda hava alan bir yer varsa su dolar bir an çalışır sonra hava kaçar ve salter devreden çıkar.eğer bir an dönüp devreden çıkıyorsa sonra tekrar su almaya çalışıyorsa böyle bir sorun olabilir diye düşündüm.
Hocam sanırsam dediğiniz parça arızalı hortumu çekip direk parçaya üfledim motor döndü ama şimdide sürekli su alıyor parça arızalı gibi yenisini alıp deneyip sonucu yazıcam inşallah bundandır yoksa öbür türlü karttan falansa pahalıya mal olacak.

images-96e83a4a87d03331b.jpg

Bu parça adı prosestatmış

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Hocam sanırsam dediğiniz parça arızalı hortumu çekip direk parçaya üfledim motor döndü ama şimdide sürekli su alıyor parça arızalı gibi yenisini alıp deneyip sonucu yazıcam inşallah bundandır yoksa öbür türlü karttan falansa pahalıya mal olacak.

images-96e83a4a87d03331b.jpg

Bu parça adı prosestatmış
Presostatın görevi, kazana giren su hacmini ölçümleyip suyun alımına (Seviyesine) yön vermektir. üfleme ile doğru dengeyi bulamazsınız o yüzden arızayı kesin doğru teşhis edip etmediğinizden emin olamayabilirisniz.

powerboard Çevrimdışı

powerboard 

Yeni Üye
5 Ara 2019
25
ilave olarak hortumun diğer ucundaki hava basıncı oluşan yere pislik gelmiş olabilir.oranında kontrolü gerekir.seviye salteri hafif üflemeyle çalışan şalterdir.söylediğim yerlerde yoğunlaşın.inşallah bundandır.genelde seviye şalterleri kolay kolay arızalanmaz.hortum delinmesi veya hortum ucundaki ters tüp tıkalı olabilir.kolay gelsin.

M Çevrimdışı

memox225566

Yeni Üye
9 Eyl 2022
9
30
Söktüm prosestatı değiştirdim hortumları temizledim 1 defa yıkama yaptı makine sorunsuz sonra gene aynı sorunu verdi su alıyor motor dönmüyor motor döneceği zaman hafiften elimle kasnağı çevirince dönmeye başlıyor ve devam ediyor sanırsam motor ilk kalkış için gerekli gücü alamıyor büyük ihtimal

Adem Helvacı Adem Helvacı abinin​

dediği gibi kart arızası var kartıda sökütüm baktım fiziksel görsel bişey göremedim son çare tamirci çağırmak herhalde hepinize teşekkür ederim.

Geri
Üst Alt