Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Siemens marka WG42A1X2TR modelli çamaşır makinesini kullanıyoruz. Yıkamadan sonra içindeki çamaşırları toplarken kazan döndüğünde sürtme sesi olduğunu fark ettik. Körük kısmına bakınca bozuk para ve tel toka bulduk. Büyük ihtimalle tel toka kazanınaltına yanına bir yere kaçtı diye düşünüyoruz. Körüğü azıcık çıkarıp en alt orta kısımdan baktım pek bir şey göremedim. İlle de servis çağırmak mı gerekir? Ne yapabiliriz?
aşırıya kaçmadan sağa sola sallayarak sürtme yapan malzemeyi yerinden oynamaya çalış çünkü sürtme yapan malzeme kullandıkça incecik kazana zarar verebilir.
aşırıya kaçmadan sağa sola sallayarak sürtme yapan malzemeyi yerinden oynamaya çalış çünkü sürtme yapan malzeme kullandıkça incecik kazana zarar verebilir.
Buraya yazdıktan sonra birkaç video izlemiştim, körüğün etrafındaki teli çıkarmak, ön paneli açmak falan zor geldi. Dediğiniz gibi tamburu hareket ettirerek düşmesini sağladım ama nafile. Servis çağırdık bakalım birkaç ay garantisi kaldı umarım büyük bir sıkıntısı yoktur ileride de olmaz
Buraya yazdıktan sonra birkaç video izlemiştim, körüğün etrafındaki teli çıkarmak, ön paneli açmak falan zor geldi. Dediğiniz gibi tamburu hareket ettirerek düşmesini sağladım ama nafile. Servis çağırdık bakalım birkaç ay garantisi kaldı umarım büyük bir sıkıntısı yoktur ileride de olmaz
Servis geldi. Tam tahminim gibi toka kaçmış. Ben alt kısma bakmıştım, üst kısımda körük ile tambur arasına sıkışmış. BSH servis kalitesi bozulmuş bu arada. Müşteri hizmetlerinin beyan ettiği servis bedelinden daha fazla istediler. Çamaşır makinesi temizleyicisi de uygulatmış oldum gelmişken.
Müşteri hizmetleri 900TL demişti, onun sadece yol bedeli olduğunu söylediler 1400TL talep ettiler.
Makine temizleyici ile birlikte kartla 2000TL ödeme yapmış oldum. Verdikleri kağıtta KDV dahil tutar demesine rağmen mali geçerliliği olan bir belge vermediler.
İnternetten şikayet kaydı oluşturdum bakalım. Bunu yapan bir de bölge servisi yani.
Kurutma makinemizin değişiminde lojistik kaynaklı da baya sorun yaşadık. Görünen o ki satış sonrası destek kısmında BSH grubu da artık bozmuş.
Üretim yaparken kusursuz yapmıyorlar maalesef, o yüzden garanti verip garanti süreci içinde sıkıntı yaşandığı takdirde ücretsiz değişim yapıyorlar.
Kusursuz üretim yapmaya çalışsalar fiyatlar aşırı uçuk olur normal tüketici alamaz.
Bir yandan da bizim millette ezbere hareket etme var. Ne tüketicisi, ne satıcısı ne de tamir edeni teknik terimleri vs bilmiyor. Çamaşır makinelerinin kilogramını kuru ağırlık olarak düşünüp dengesiz bir şekilde yükleme yapıyorlar. Böyle olunca da rulman da bozuluyor amortisör de vs.
Bir de bence yapılan en büyük yanlış, 9kg üzerinde bir çamaşır makinesi almak. Dış boyutlarına bakıyorsunuz değişiklik yok, tambur hacmine bakıyorsunuz büyüyor. Ne kadar iyi mühendislik yapılırsa yapılsın, iç hacim sabit kalıp tambur hacmi büyüyünce yıpranmanın daha hızlı olacağı kanaatindeyim. Bu da markaların tüketiciyi yanıltıp satış sonrası servis hizmetinden para kazanma tekniği bence.